Λίγο κρασί, λίγο Νάπα και το Αγόρι που Έζησε | Μια πρωτότυπη εκδρομή με "μαγικό μυστήριο" - The Daily Owl
fade
65183
post-template-default,single,single-post,postid-65183,single-format-standard,eltd-core-1.2.1,flow child-child-ver-1.0.1,flow-ver-1.6.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Λίγο κρασί, λίγο Νάπα και το Αγόρι που Έζησε | Μια πρωτότυπη εκδρομή με “μαγικό μυστήριο”

Στην Κομητεία Νάπα, στην οινοφιλική κοιλάδα της Καλιφόρνια διοργανώνονται εδώ και χρόνια ημερήσιες εκδρομές με τρένο με θέμα την εξερεύνηση των “διαδρομών του κρασιού”. Οι συρμοί αυτοί είναι γνωστοί ως Napa Valley Wine Train. Τα τελευταία χρόνια μάλιστα αυτές οι εκδρομές έχουν εμπλουτιστεί με βόλτες με θέμα την μπύρα, αλλά και τη εξιχνίαση μυστηρίων. Η πιο πρόσφατη προσθήκη σε αυτό το «μενού εξερευνήσεων» είναι μια βόλτα στην κοιλάδα όπου οι επιβάτες του τρένου έχουν την ευκαιρία να ζήσουν ένα μυστήριο εμπνευσμένο από τον κόσμο του Harry Potter.

 

Η πρώτη διαδρομή σε συνεργασία με την Murder Mystery Company διοργανώθηκε την άνοιξη του 2019. Μετά την επιτυχία που σημείωσαν αυτές οι μυστηριώδεις – μεθυσμένες εκδρομές οι διοργανωτές αποφάσισαν αυτή τη χρονιά να εμπλουτίσουν περαιτέρω το πρόγραμμά τους.

 

 

 

Δεν είναι όλα τα τρένα ίδια. Όπως στον King’s Cross πρέπει να πας στην αποβάθρα 9 ¾ αν έχεις προορισμό το Hogwarts έτσι και στην Κοιλάδα Νάπα ανάλογα με τη μέρα και το τρένο το μυστήριο που θα έχουν να λύσουν οι επιβάτες θα διαφέρει. Υπάρχει ένα τρένο γεμάτο gangsters που μέσα του θα μεταφερθείς στην δεκαετία των 20s, ένα ακόμα ένα όπου αποκαλείται «Crime and Punishment» και μέσα του δρουν χαρακτήρες εμπνευσμένοι από – τη “μητέρα” του σύγχρονου λογοτεχνικού μυστηρίου – Άγκαθα Κρίστι κι ένα τρίτο τρένο με την ονομασία «Wizard and Witches», όπου οι επισκέπτες εξιχνιάζουν ένα έγκλημα στον κόσμο των μάγων με άγνωστο μαγικό προορισμό.

 

 

Η διοργανώτρια εταιρεία περιγράφει την εμπειρία ως «ζωντανό θέατρο». Οι ύποπτοι παρουσιάζονται ως συνεπιβάτες κι όχι ως ηθοποιοί, ένα μυστήριο προκύπτει στην πορεία αλλά δεν είναι όλα τα στοιχεία άμεσα διαθέσιμα. Οι επισκέπτες δεν πρέπει να διστάσουν να ανακρίνουν τους χαρακτήρες για να φτάσουν πιο κοντά στην απάντηση που ψάχνουν κι έτσι χρειάζεται παρατηρητικότητα και συνδυαστική σκέψη – όση επιτρέπει το καλό καλιφορνέζικο κρασί – για την επίλυση του κάθε μυστηρίου.

 

Το πρώτο «Wizard and Witches» είναι ήδη sold-out με τις τιμές ανά άτομο να κυμαίνονται από 230-290$. Όσοι αποκτούν το «χρυσό εισιτήριο» πρόκειται να βιώσουν μια τρίωρη βραδινή βόλτα με καλό κρασί, απολαυστικό μυστήριο και ένα εξαιρετικό γεύμα από τον σεφ Donald Young. To dress code είναι ελεύθερο, αλλά ενθαρρύνεται κάτι ανάλογο με τη θεματική. Αν είστε φαν των τρένων και του Harry Potter – όπως δηλαδή ο Sheldon Cooper -αν αγαπάτε το κρασί, τα ταξίδια και την επίλυση μυστηρίων τα Wine Trains πρέπει να μπουν οπωσδήποτε στη bucket list σας.

 

 

Διαβάστε ακόμα:

H Trelawney είχε καταλάβει ότι η ψυχή του Voldemort κρυβόταν μέσα στον Harry Potter

Η λίστα με όλους τους χαριποτερικούς προορισμούς που πρέπει να επισκεφτείς έστω μια φορά

Τα πιο σημαντικά κτίρια στον κόσμο του Harry Potter

O μαγικός κόσμος του Harry Potter στο θεματικό πάρκο του Orlando

Tα studios του Harry Potter στην Αγγλία

EnchantedFeather

"The game is afoot"

No Comments

Post a Comment