Λεπτομέρειες από τις ταινίες Harry Potter που ίσως δεν είχες προσέξει - The Daily Owl
fade
41660
post-template-default,single,single-post,postid-41660,single-format-standard,eltd-core-1.0,flow child-child-ver-1.0.0,flow-ver-1.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11,vc_responsive

Λεπτομέρειες από τις ταινίες Harry Potter που ίσως δεν είχες προσέξει

Στην πρώτη ταινία της σειράς Harry PotterΟ Χάρι Πότερ και η Φιλοσοφική Λίθος“, μόλις ο Harry φτάνει με τους Dursley στον ζωολογικό κήπο, μια ομάδα μαθητών ντυμένοι στα χρώματα του Slytherin περνάει έξω από την είσοδο του κτιρίου με τα ερπετά!

 

 

 

 

O μανδύας του Ron στην ταινία Ο Χάρι Πότερ και η Κάμαρα με τα Μυστικά” είναι εμφανώς πιο ξεβαμμένος από αυτούς που φοράνε ο Harry και η Hermione, καθώς σίγουρα ανήκε πρώτα στα αδέρφια του. 

 

 

 

Τα μάτια του Harry ακολουθούν πάρα πολύ γρήγορα τη Χρυσή, καθώς αυτή φεύγει από το χέρι του Oliver Wood, ενώ ο (μελλοντικός) συναθλητής του δεν μπορεί να κάνει το ίδιο, πράγμα που σημαίνει ότι ο Harry ήταν γεννημένος ανιχνευτής. 

 

 

 

 

Φυσικά και ο Gilderoy Lockhart θα εξαπατούσε τον κόσμο και με κάτι ακόμα εκτός από τις ψεύτικες περιπέτειές του κι αυτό ήταν ότι δεν είχε μαλλιά, όπως φαίνεται από την περούκα πάνω στο γραφείο του.

 

 

 

Ο Neville σε αυτή τη σκηνή δεν θυμάται τι έχει ξεχάσει, ωστόσο πρόκειται για τον μανδύα του!

 

 

 

 

Ο Ian Brown των The Stone Roses εμφανίζεται στην ταινία “Ο Χάρι Πότερ και ο Αιχμάλωτος του Αζκαμπάν” διαβάζοντας το “Χρονικό του Χρόνου” του Stephen Hawking. Υπενθυμίζουμε ότι σε αυτή την ταινία ερχόμαστε για πρώτη φορά, στην ιστορία της Ρόουλινγκ, σε επαφή με την έννοια των ταξιδιών στο χρόνο. 

 

 

 

Παρότι στην πρώτη ταινία Harry Potter ο πρωταγωνιστής είναι σταρ – χωρίς να το ξέρει εξαρχής – για τις μαγικές του ικανότητες, και με δεδομένο ότι επιβίωσε από απόπειρα δολοφονίας εναντίον του δια χειρός του πιο δυνατού σκοτεινού μάγου, σε όλη τη διάρκειά της δεν εμφανίζεται να κάνει ούτε ένα ξόρκι. 

 

 

 

Κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου Quidditch, o Dobby, ελεύθερος πια, φαίνεται για λίγα δευτερόλεπτα να ιππεύει ένα λάμα!

 

 

 

 

Κατά την είσοδο των μαθητριών της Σχολής Μαγείας Beauxbatons στη μεγάλη αίθουσα του Hogwarts, αντιλαμβανόμαστε ότι αυτό τον χορό, κάπου τον ξέρουμε. Μα φυσικά, είναι η Macarena!

 

 

 

 

Αυτός ο άβολος εναγκαλισμός ανάμεσα σε Draco και Lord Voldemort προέκυψε κατόπιν αυτοσχεδιασμού του Ralph Fiennes. Ο Tom Felton δεν τον περίμενε και έτσι “πάγωσε”. 

 

 

 

Διαβάστε ακόμα:

Χαρακτήρες του Harry Potter που έπρεπε να ανήκουν σε διαφορετικούς Κοιτώνες

Απόψεις που διχάζουν μέχρι σήμερα τους φανς του Harry Potter

Πώς θα έμοιαζε η ιστορία του Harry Potter αν διαδραματιζόταν στο σήμερα;

Αδελφικές σχέσεις στον κόσμο του Harry Potter

To βιβλίο “Ο Χάρι Πότερ και το Κύπελλο της Φωτιάς” παραλίγο να έχει διαφορετικό τίτλο

“Ιεροί 28”: Οι μαγικές οικογένειες στον κόσμο του Χάρι Πότερ

Meta

Έχω σπουδάσει Μπαγιαντέρα στη Λυών

No Comments

Post a Comment