Κόντρα μεταξύ των ηθοποιών του αρχικού και νέου Charmed - The Daily Owl
fade
39931
post-template-default,single,single-post,postid-39931,single-format-standard,eltd-core-1.2.1,flow child-child-ver-1.0.1,flow-ver-1.6.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Κόντρα μεταξύ των ηθοποιών του αρχικού και νέου Charmed

Όπως είναι ευρέως γνωστό το κανάλι CW ετοιμάζει το reboot της δημοφιλούς σειράς «Charmed (Οι Μάγισσες)» με καινούριους ηθοποιούς. Το reboot έχει χαρακτηριστεί ως η “δυναμική, αστεία και φεμινιστική αναβίωση της παλιάς σειράς”. Οι νέες πρωταγωνίστριες είναι οι Sarah Jeffery, Madeleine Mantock και Melonie Diaz, οι οποίες μετά το θάνατο της μητέρας τους θ’ ανακαλύψουν ότι είναι μάγισσες.

 

Το γεγονός αυτό έχει δυσαρεστήσει την πλειοψηφία των θαυμαστών της αρχικής σειράς, καθώς για χρόνια επιθυμούσαν ένα reunion του παλιού καστ. Επιπλέον, διαφωνούν με τον τρόπο που διαφημίζεται η νέα σειρά, καθώς και τον ασεβή τρόπο που οι συμμετέχοντες της νέας σειράς αντιμετωπίζουν την παλιά σειρά. Παραδείγματος χάρη ο Ser’Darius Blain, που θα έχει το ρόλο του Γκάλβιν, είχε δηλώσει πως στο πρώτο Charmed οι μαύροι ηθοποιοί έπαιζαν μόνο δαίμονες. Με αυτή του τη δήλωση αγνοεί ένα πολύ σημαντικό χαρακτήρα της σειράς. Αυτός δεν ήταν άλλος από τον αστυνόμο Ντάριλ (Dorian Gregory) και την οικογένειά του, χώρια τους άλλους έγχρωμους ηθοποιούς που είχαμε δει σε ρόλους μαγισσών, Γηραίων, κ.λπ. 

 

 

Την άγνοια των νέων ηθοποιών υπογραμμίζει και το γεγονός ότι καμία από τις βασικές πρωταγωνίστριες δεν έχει παρακολουθήσει τη σειρά, πλην της Madeleine Mantock που απλώς περιορίστηκε στον πιλότο. Όλα αυτά είχαν ως αποτέλεσμα να πάρει το trailer του reboot πλήθος αποδοκιμαστικών σχολίων. Στο τελευταίο βοήθησε και το γεγονός ότι η ποιότητα του trailer δεν ήταν ιδιαίτερα αξιόλογη.  

 

Τη δυσαρέσκεια του κοινού έρχεται να συμπληρώσει η επίσης δυσαρέσκεια του αρχικού καστ και ιδιαίτερα της Holly Marie Combs και της Alyssa Milano. Η πρώτη αντιμετώπισε εξαρχής αρνητικά με διάφορες δηλώσεις της το reboot, τις οποίες και υποστήριξε απόλυτα η Milano. Μεταξύ άλλων είχε υποστηρίξει ότι το Charmed ανήκει στις τέσσερις πρωταγωνίστριες, τους δεκάδες σεναριογράφους, το τεχνικό προσωπικό και τους φανς και ότι κανείς δεν θα μπορέσει να τους ξεγελάσει επειδή απλά χρησιμοποιεί τον ίδιο τίτλο με την αρχική σειρά. Όσον αφορά τη Shannen Doherty αντιμετωπίζει πιο θετικά το reboot, αν και φυσικά διαφωνεί με το χαρακτηρισμό του ως φεμινιστικού, με δεδομένο ότι και η αρχική σειρά ήταν επίσης μια σειρά που αναπτύχθηκε γύρω από τον άξονα του female empowerment. 

 

Οι αντικρουόμενες απόψεις των δύο καστ έχουν οδηγήσει σε μια μικρή διαδικτυακή κόντρα κυρίως μεταξύ της Holly Marie Combs και του σκηνοθέτη του reboot Brad Silberling με αλλεπάλληλους διαξιφισμούς και φυσικά τις ευλογίες του κοινού.

 

Αρχικά, ο σκηνοθέτης έγραψε το εξής στο Twitter «Δυστυχώς, μια αναβίωση της αυθεντικής (σειράς) με το αυθεντικό καστ είχε πολλά χρόνια που προσπαθούσε να πραγματοποιηθεί και κανένας αγοραστής ή χρηματοδότης δεν αποφάσιζε να την αγοράσει. Ανεξάρτητα, από το νέο αυτό ταξίδι. Αυτή είναι η σκληρή αλήθεια αυτής της δουλειάς».

 

 

Τα λεγόμενα του Brad Silberling δεν άργησε να αμφισβητήσει η Holly Marie Combs με την παρακάτω απάντησή της «Αυτό είναι και ανακριβές και αναληθές».

 

 

Φυσικά, το θέμα δεν έληξε εκεί και συνέχισε με τον Brad Silberling να υποστηρίζει «Κανένας δεν είναι σε καλύτερη θέση να μοιραστεί τι είναι ανακριβές και αναληθές σχετικά με το γιατί μια αναβίωση μ’ εσένα και τις συμπρωταγωνίστριές σου δεν έχει γίνει σε αυτά τα χρόνια που έχουν μεσολαβήσει – και ίσως αυτή η εξήγηση θα είναι το μεγαλύτερο δώρο που θα μπορούσες να δώσεις στους πιστούς σου, που ξεκάθαρα το επιθυμούν».

 

 

 

Η επόμενη απάντηση δεν ήρθε από την τηλεοπτική Πάιπερ, αλλά από τη Φοίβη, κοινώς την Alyssa Milano και η Holly Marie Combs αρκέστηκε σ’ ένα αστειάκι «Ξέρω τι είναι ακριβές και αληθές – τίποτα δε θα μ’ έκανε πιο χαρούμενη από το να επανενωθώ με αυτές τις δυναμικές, ταλαντούχες, δυνατές γυναίκες @H_Combs @DohertyShannen @rosemcgowan = αδερφές για μια ζωή». «Και o @thebriankrause μόλις είπε μη ξεχνάς το #Pleo».

 

 

 

Ούτε, όμως, αυτό έμελλε να είναι το τέλος. Η μαγευτική αυτή κόντρα συνεχίστηκε με «αιχμηρά» άρθρα του Yahoo σχετικά με τη Holly Marie Combs και των αισθημάτων της για το reboot. Μάλιστα, ένα από αυτά τ’ άρθρα υπονόησε ότι η ηθοποιός είναι αντίθετη με το reboot, επειδή μία από τις νέες πρωταγωνίστριες θα είναι λεσβία. Φυσικά, η Combs αντέδρασε, όπως θ’ αντιδρούσε και η Πάιπερ (όχι δεν ανατίναξε κανέναν, προς το παρόν). Απλώς, έκανε το ξόρκι της αλήθειας υπό τη μορφή ενός screenshot που δημοσίευσε στο Twitter. Το συγκεκριμένο screenshot περιέχει όλα όσα όντως είχε πει, ώστε να ξεκαθαριστούν τα πράγματα «Εκτιμώ τις δουλειές και τις ευκαιρίες που δημιούργησε το reboot του Charmed. Αλλά δε θα καταλάβω ποτέ τι είναι δυναμικό, αστείο ή φεμινιστικό στο να δημιουργείς μια σειρά που στην ουσία λέει στις αυθεντικές ηθοποιούς ότι είναι πολύ μεγάλες για να κάνουν μια δουλειά που έκαναν πριν από 12 χρόνια. Ελπίζω το νέο show να είναι μακράν καλύτερο από το μάρκετινγκ, έτσι ώστε να παραμείνει η αληθινή κληρονομιά. Tα reboots τα πάνε καλύτερα όταν ακούνε τους ακόμα παθιασμένους θαυμαστές, οι οποίοι είναι ο λόγος για όλα. Γι’ αυτό κάνουμε reboots. Οι θαυμαστές είναι αυτοί για τους οποίους κάνουμε ό,τι κάνουμε. Έτσι τους ευχόμαστε να τα πάνε καλά και καλή επιτυχία».

 

 

 

 

Η παραπάνω δήλωση παρακίνησε τη Sarah Jeffery, η οποία θα έχει το ρόλο της Μάγκι στη νέα σειρά, που θα ξεκινήσει το ερχόμενο φθινόπωρο, να δηλώσει τα εξής «Καταλαβαίνω απόλυτα πόσο αγαπητό είναι το αυθεντικό Charmed για πολλούς. Είμαστε παραπάνω από ευγνώμονες που έχουμε την ευκαιρία να φέρουμε στη ζωή αυτό το reboot και να φέρουμε σύγχρονα, επίκαιρα θέματα στην πρώτη γραμμή ενός show, όπου πρωταγωνιστούν όχι μία, ούτε δύο, αλλά τρεις έγχρωμες γυναίκες!!! Αντιμετωπίζουμε με μεγάλο σεβασμό τη βάση.

Αλλά θα υπερασπιστώ κραυγαλέα τον εαυτό μου και τις αδερφές μου, όταν ο χαρακτήρας μου αμφισβητείται, όταν υπάρχει ναι μεν μάταιος αλλά βλαβερός θόρυβος σχετικά με το αν είμαστε ή όχι ανίκανες ή καταδικασμένες.

Το αυθεντικό Charmed θα μείνει για πάντα ανέπαφο και πάντα θα είναι ευρέως σεβαστό. Σας προσκαλώ να έρθετε μαζί μας σε αυτό το ταξίδι, για να ανακαλύψετε περισσότερες ιστορίες μέσα σε αυτό το σύμπαν. Επίσης, σέβομαι την άρνησή σας. Αλλά σας παρακαλώ ας φανούμε πιο ευνοϊκοί μεταξύ μας και να είμαστε ευγενικοί με τις απόψεις μας.

Το ξέρω ότι το show μας θα έχει θετικό αποτέλεσμα σε τόσες πολλές γυναίκες, νέους και όποιον άλλον είναι δεκτικός στο να βρίσκεται στη σωστή πλευρά της ιστορίας.

Σας ευχαριστώ,

Sarah».

 

 

 

 

Μπορεί να μην έχουμε τη δύναμη της Φοίβης να λαμβάνουμε προμηνύματα, αλλά κάτι μας λέει ότι θα υπάρξει συνέχεια, ειδικά μετά την προβολή του πρώτου επεισοδίου. Με άλλα λόγια μέχρι πρότινος γνωρίζαμε το bitch fight, αλλά τώρα μάλλον θα μάθουμε και το witch fight!

 

Τέλος, να υπενθυμίσουμε τι έπαθαν οι τελευταίες μάγισσες, που νόμιζαν ότι ήταν καλύτερες από τις αυθεντικές Μαγευτικές και τα έβαλαν μαζί τους.

 

TheoMentz

Πετάω μαζί με τις μάγισσες, ιππεύω δράκους, κάνω σκανταλιές μαζί με τα ξωτικά και κολυμπάω μαζί με τις γοργόνες, αλλά κατά βάθος είμαι ένα απλό παιδί.

No Comments

Post a Comment