Ένα κοινό στοιχείο στη μυθολογία του Harry Potter και της νέας Sabrina του Netflix - The Daily Owl
fade
43068
post-template-default,single,single-post,postid-43068,single-format-standard,eltd-core-1.0,flow child-child-ver-1.0.0,flow-ver-1.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11,vc_responsive

Ένα κοινό στοιχείο στη μυθολογία του Harry Potter και της νέας Sabrina του Netflix

Η νέα σειρά του Netflix Chilling Adventures of Sabrina, που θα κάνει πρεμιέρα στις 26 Οκτωβρίου στη δημοφιλή πλατφόρμα streaming, είναι η πιο πολυαναμενόμενη σειρά φαντασίας του φετινού φθινοπώρου. Σύμφωνα με τον δημιουργό της σειράς Roberto Aguirre-Sacasa, κάθε επεισόδιό της θα είναι σαν μια μικρή ταινία, ενώ συνολικά η σειρά, που είναι εμπνευσμένη από το κόμικ Chilling Adventures of Sabrina θα διαθέτει πολλές ποπ αναφορές σε γνωστές ταινίες τρόμου.

 

 

 

Το trailer της σειράς δόθηκε στη δημοσιότητα πριν λίγες μέρες και με βάση τον οδηγό χαρακτήρων που κυκλοφόρησε online, οι φανς του ευρύτερου Archieverse και του Harry Potter εντόπισαν το πρώτο κοινό στοιχείο ανάμεσα στα δυο σύμπαντα, το οποίο υπήρχε και στη σειρά Sabrina the Teenage Witch, η οποία, βέβαια, διαφοροποιείται πλήρως σε σχέση με το dark περιεχόμενο που μας υπόσχεται η νέα παραγωγή του Netflix.

 

 

Σύμφωνα λοιπόν με τον οδηγό χαρακτήρων του Indiewire, στην πιο πάνω φωτογραφία εμφανίζονται οι Τρεις Αδελφές Agatha (Adeline Rudolph), Prudence (Tati Gabrielle) και Dorcas (Abigail Cowen). Πρόκειται για μια τριάδα εξαιρετικά ισχυρών έφηβων μαγισσών, οι οποίες διακρίνονται για την πονηριά τους και φοιτούν στην Academy of Unseen Arts, το μαγικό σχολείο του σύμπαντος της Sabrina. Οι ίδιες, σύμφωνα με τις πληροφορίες του εν λόγω οδηγού, υποτιμούν τη Sabrina για τον εξής απλό λόγο: είναι η μισή μάγισσα και μισή θνητή.

 

 

 

 

Tι σημαίνει πρακτικά αυτό; Σύμφωνα με τη μυθολογία της Sabrina, η φυσιολογία των μαγισσών είναι σε γενικές γραμμές ανθρώπινη, παρουσιάζοντας όμως μεγάλες διαφορές από αυτή των κοινών θνητών, καθώς γερνούν πολύ αργά, με χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό των θείων Hilda και Zelda που μοιάζουν 45-50 ετών, ενώ στην πραγματικότητα είναι 6 αιώνων. Καθώς οι μάγισσες μπορούν να αναπαραχθούν και με τους ανθρώπους, οι απόγονοί τους από την ένωση με θνητούς διαθέτουν μαγικές ικανότητες οι οποίες όμως, εξαιτίας της θνητής τους φύσης, εμφανίζονται στα 16α γενέθλιά τους και έτσι είναι λιγότερο έμπειροι σε μαγικά ζητήματα. Αυτό συμβαίνει και στη σειρά, όπως φαίνεται από το επίσημο trailer, όπου η Sabrina γιορτάζει τα 16α γενέθλιά της.

 

 

 

Τη Sabrina λοιπόν υποτιμούν οι συμμαθήτριές της καθώς η ίδια είναι “ημίαιμη”, όπως αρκετοί μάγοι στην ιστορία του Harry Potter (Severus Snape, Nymphadora Tonks, κ.λπ.). Από την πιο πάνω περιγραφή των τριών αδελφών μπορούμε να υποθέσουμε ότι ο χαρακτηρισμός “μισή θνητή” μάλλον εκφέρεται περισσότερη με την έννοια της “λασποαίματης”. Συνεπώς, αυτές οι διακρίσεις που γνωρίσαμε στο χαριποτερικό σύμπαν υπάρχουν και στον κόσμο της Sabrina και, υποθέτουμε, ότι σε ένα βαθμό θα καθορίσουν και την πορεία των χαρακτήρων, μαζί με την υπόθεση. 

 

 

 

 

Ποια θα είναι η αντιμετώπιση τέτοιων συμπεριφορών από μαθητή σε μαθητή στην Academy of Unseen Arts; Τι στάση θα κρατήσει ο Father Blackwood, ο επικεφαλής της Σχολής που διαθέτει μια κρυφή, πολύ σκοτεινή ατζέντα για τους μαθητές;

 

 

Μέχρι να μάθουμε την απάντηση στο ερώτημα αυτό, στις 26 Οκτωβρίου, ας δούμε το επίσημο trailer της σειράς: 

 

 

 

Meta

Έχω σπουδάσει Μπαγιαντέρα στη Λυών

No Comments

Post a Comment