Το Καπέλο της Επιλογής πηγαίνει στους "Στάβλους της Εριέττας Ζαΐμη" - The Daily Owl
fade
40806
post-template-default,single,single-post,postid-40806,single-format-standard,eltd-core-1.2.1,flow child-child-ver-1.0.1,flow-ver-1.6.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Το Καπέλο της Επιλογής πηγαίνει στους “Στάβλους της Εριέττας Ζαΐμη”

Το Καπέλο της Επιλογής πηγαίνει μια βόλτα στον Κάλαμο και τους Στάβλους της Εριέττας Ζαΐμη, της σειράς των Αλέξανδρου Ρήγα και Δημήτρη Αποστόλου που προβλήθηκε στον ΑΝΤ1 από τον Οκτώβριο του 2002 ως τον Φεβρουάριο του 2004, για να κατατάξει τις κρατούμενες και τους λοιπούς πρωταγωνιστές στους Κοιτώνες του Hogwarts. 

 

 

 

Gryffindor

 

 

Στον Κοιτώνα Gryffindor των γενναίων, των παρορμητικών, των θαρραλέων και γεμάτων κουράγιο μελών βρίσκουμε πρώτη πρώτη την Λιλίκα Καλλίτση (χρέη στο ΙΚΑ, 3,5 χρόνια για όσους δεν θυμούνται – δηλαδή για μια θεία μου στο χωριό που δεν έχει τηλεόραση τα τελευταία 20 χρόνια), να μας υποδέχεται στην πόρτα – δυστυχώς μόνη της, καθώς η Κολιάτσου ανήκει σε άλλον Κοιτώνα. Μαζί της βρίσκεται η Μελίτα Μιχαήλ, η οποία σκότωσε τον φαντάρο που άφησε έγκυο την αδερφή της και μετά την ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου, ενώ παραπέρα στέκεται η Φραντσέσκα Σαλιέρι, η οποία κινδύνεψε πολλές φορές για να σώσει τον Παυλάτο (μέχρι και αιχμάλωτη την είχε κρατήσει ο Μπατσινίλας με τη Ντάνου για να μην αποκαλύψει στον Παυλάτο την πλεκτάνη με τη Μιχαήλ). Από την παρέα, φυσικά, δεν θα έλειπε η Φώτω Μπαρτζώκα, η οποία έκανε τα πάντα για να μεγαλώσει τον γιο της – και αργότερα για να του κρύβει κάθε shady λεπτομέρεια από τη ζωή της, ενώ παραδίπλα βρίσκεται και η Μαίρη Σκαρμούτσου, της οποίας η παρορμητικότητα ήταν και πολύ επικίνδυνη για το κοινωνικό σύνολο – και πιο πολύ για τη Μπαρτζώκα που την έκανε και νύφη. Σε ένα άλλο σενάριο με το Hogwarts, η Φώτω είναι απλά ΠΑΣΟΚ και το Καπέλο της Επιλογής την κατατάσσει στον Κοιτώνα “Εκσυχρονιστές”. 

 

 

 

Ravenclaw

 

 

Ψηλά στον Πύργο Ravenclaw (δηλαδή στον πρώτο όροφο των Γυναικείων Φυλακών Καλάμου) θα βρισκόταν ο ομώνυμος Κοιτώνας που φιλοξενεί πνευματώδεις ανθρώπους με ιδιαίτερη σοφία και δημιουργικότητα. Πρώτη και καλύτερη θα βρισκόταν στον Κοιτώνα αυτόν η Καίτη Κολεσίδου – Γκιούλμπαμπα, η Luna Lovegood των Γυναικείων Φυλακών Καλάμου, με τη συμπεριφορά που φαίνεται “κούκου” σε πολύ κόσμο και που, ωστόσο, διαθέτει την περισσότερη συγκεντρωμένη σοφία από όλους – πιο συγκεντρωμένη κι από λευκά ρούχα στη ντουλάπα της. Μαζί της είναι και ο Μήτσος Παυλάτος, ο οποίος διαθέτει μπόλικο πνεύμα, αλλά σταλιά χιούμορ. Η Μαριλένα Βαζάκα βρίσκεται στον ίδιο Κοιτώνα διότι ήταν πολύ δημιουργική στις μεθόδους με τις οποίες έκλεβε τον κόσμο όσο ήταν εκτός φυλακής, ενώ η Πηγή Μπακόλα είναι συγκάτοικος λόγω της ανάμιξής της με τον καλλιτεχνικό κόσμο (“από το στόμα της” πήραμε τον Κοιτώνα Hufflepuff, καθόσον διατείνεται πως είναι και πολύ εργατική). Η Σμαρούλα Κολιάτσου, ως φιλόλογος (6,5 χρόνια) βρίσκεται δικαιωματικά στον Ravenclaw, ενώ παρέα της κάνει, αφού η Καλλίτση κουτσομπολεύει μόνη της στο Gryffindor, η Ελλάδα Οικονόμου, που είναι σπουδαγμένη γιατρός (άσχετα αν από τα ιατρικά της σφάλματα έχουν αναστενάξει δυο χώρες). Την παρέα του Ravenclaw συμπληρώνει ο “Τιμής Ενεκέν” των Φυλακών, Ντίμης Τσιμισκής – Χόφμαν, μαζί με τον Λίλα, διότι ο σωματοφύλακάς του ανήκει μεν στον Hufflepuff, ωστόσο ο Πρόεδρος δεν τον αφήνει να πάει πουθενά μόνος του. 

 

 

 

 

Hufflepuff

 

 

Στον Κοιτώνα Hufflepuff κατατάσσονται οι μαθητές του Hogwarts που διακρίνονται από την αφοσίωση, την εργατικότητα, την τιμιότητα και την ειλικρίνειά τους. Τον τίτλο της Helga Hufflepuff παίρνει επάξια η Ρούλα Κορομηλά (από Σταυρούλα αυτή, από Θοδωρούλα η άλλη), η οποία μαγειρεύει το ίδιο καλά με την ιδρύτρια του Κοιτώνα (αν όχι και καλύτερα, διότι η Helga δεν άνοιξε ταβέρνα στην Αμμουλιανή, ενώ η Κορομηλά τα κατάφερε και σε αυτό). Παρέα στην Κορομηλά κάνει η Παυλίνα Κακουδάκη, η οποία είναι αφοσιωμένη και στη δικαιοσύνη και στον Θεό – το ότι “έφαγε” τον Μητροπολίτη Λασιθίου ήταν άλλη ιστορία – ενώ μαζί τους είναι και η Χούλια Οσμάν, η οποία αγαπάει τις υλικές απολαύσεις και τον Κανέλλο Κατσιφάρα, ο οποίος – δυστυχώς για εκείνον – βρίσκεται μαζί τους, ως ο πιο εργατικός από όλους τους φύλακες. Η Ζουζού Νταλαμέ, που όλη μέρα (καλά, όση ώρα δεν έκοβε βόλτες στη μεγάλη σάλα) δεν άφηνε ύφασμα ακαρίκωτο για να μη μείνουν οι συγκρατούμενές της χωρίς την τελευταία λέξη της μόδας πάνω τους, ανήκει επίσης στον Κοιτώνα Hufflepuff, όπως και ο Καραγκούνης, του οποίου την αφοσίωση στο λειτούργημά του θυμόμαστε όλοι στο σκηνικό με τα πουράκια και τον Κάλαμο. Η Ελένη Γιαννοπούλου και ο Άρης Ζαφόλιας συμπληρώνουν την παρέα του Hufflepuff, η οποία, όπως τη βλέπουμε τώρα, διαθέτει και τη μεγαλύτερη ποικιλία στις προσωπικότητες.

 

 

 

 

Slytherin

 

 

Η Ρωξάνη Ντάνου – Κουλουμπή είναι ταυτόχρονα ο Voldemort, ο Lucius Malfoy, o Draco και 3-4 ακόμα τσιράκια του τελευταίου, καθώς θα κάνει τα πάντα για να επιτύχει τους στόχους της, κι ας χρειαστεί να ενορχηστρώσει 125 διαφορετικές συνωμοσίες και 658 κομπίνες, που σε μεγάλο βαθμό θα αποτύχουν. Η Μανωλία Μπούρνοβα είναι επίσης αρκετά δημιουργική σε σχέση με τους τρόπους που χρησιμοποιεί για να επιτύχει τους σκοπούς της και θα έπαιρνε ανετότατα και τη θέση της καθηγήτριας ενάντια στις Σκοτεινές Τέχνες, με δεδομένο ότι τις γνωρίζει από πρώτο χέρι και – εδώ που τα λέμε, εξαιτίας τους φυλακίστηκε. Η Στέλλα Πριοβόλου ανήκει στον Slytherin διότι και πονηρή είναι και φιλόδοξη (να καταστρέψει τον χριστιανισμό), ενώ μαζί τους βρίσκεται και ο Τεό Ταλαμάγκας, ο οποίος προκειμένου να βγάλει δίσκο είναι ικανός ως και την ψυχή του να πουλήσει (στη Ντάνου, γιατί η Πριοβόλου δεν έχει καταφέρει ακόμα να επικαλεστεί επιτυχώς τον Εξαποδώ). 

 

 

 

 

Squib

 

Ο Χρόνης Μπατσινίλας αποτελεί την καραμπινάτη περίπτωση Squib αυτής της σειράς και μάλλον δεν χρειάζονται εξηγήσεις γι’ αυτό. Η Λουκία Καρατζά της υποδοχής είναι επίσης Squib, καθόσον λειτουργεί και ex officio ως “Mr. Filch” – βέβαια η ίδια θα μπορούσε να είναι απλά ο Χάρτης των Επιδρομέων, καθόσον ξέρει πού βρίσκεται το καθετί σε αυτή τη φυλακή. 

 

 

Διαβάστε ακόμα:

Το Καπέλο της Επιλογής πηγαίνει στο Καφέ της Χαράς

Σε ποιους Κοιτώνες του Hogwarts θα ανήκαν οι Avengers;

Το Καπέλο της Επιλογής πηγαίνει στο Κωνσταντίνου και Ελένης

Το Καπέλο της Επιλογής κατατάσσει τους χαρακτήρες του Ντόλτσε Βίτα στους Κοιτώνες του Hogwarts

 

Meta

Έχω σπουδάσει Μπαγιαντέρα στη Λυών

No Comments

Post a Comment