Το Καπέλο της Επιλογής πηγαίνει στον κόσμο των "Ελίτ" - The Daily Owl
fade
62656
post-template-default,single,single-post,postid-62656,single-format-standard,eltd-core-1.2.1,flow child-child-ver-1.0.1,flow-ver-1.6.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Το Καπέλο της Επιλογής πηγαίνει στον κόσμο των “Ελίτ”

Μετά από παράκληση του κοινού – άλλο που δε θέλαμε κι εμείς βέβαια – το Καπέλο της Επιλογής πάει στο κολέγιο Las Encinas και κατατάσσει την Ελίτ των άτακτων μαθητών του στους Κοιτώνες του Hogwarts

 

Προσοχή μετά την εικόνα ακολουθούν spoilers για όσους δεν έχουν δει τις δυο σεζόν της σειράς του Netflix, Elite.

 

 

 

 

Μαρίνα – Gryffindor

 

 

Η Μαρίνα είναι ένας χαρακτήρας που έχει περάσει πολλάn αλλά δεν έχασε το θάρρος της ως το τέλος …της ζωής της. Είναι φιλόξενη και ευγενική προς τους νέους μαθητές του κολεγίου την ώρα που όλοι οι άλλοι τους σνομπάρουν. Επιλέγει κόντρα σε όλους και ειδικά στην οικογένειά της να είναι σε σχέση με άτομα που φέρνουν τα πάνω κάτω στον περίγυρό της, παρασυρόμενη από τα έντονα συναισθήματα και τα “θέλω” της. Δε διστάζει να μιλήσει για την ασθένεια της ως φορέας του HIV, αλλά και να ερωτευτεί παράφορα χωρίς δεύτερη σκέψη. Μπαίνει συνέχεια σε δυσάρεστες περιπέτειες ,ενώ είναι αρκετά παρορμητική. Με τον Νάνο βρήκε το άλλο της μισό, ενώ στην προσπάθεια να προστατέψουν τη σχέση και το αγέννητο παιδί τους καταφεύγουν στην παρανομία με την απόδρασή τους να τελειώνει άδοξα με τη δολοφονία της ίδιας.

 

 

 

 

Σαμουέλ – Hufflepuff

 

 

Ο Σάμου είναι μια κλασική περίπτωση Hufflepuff – τουλάχιστον έτσι ξεκίνησε – καθώς έχει είχε ιδιαίτερη πίστη στους ανθρώπους και ειδικά στους κοντινούς του – αν και εκείνοι τον πρόδωσαν. Είναι υπομονετικός, ανεκτικός και ταπεινός παρά το γεγονός ότι όλοι οι άλλοι γύρω του είναι το ακριβώς αντίθετο. Διαθέτει ιδιαίτερη αφοσίωση στην αναζήτηση του πραγματικού δολοφόνου της Μαρίνα και στο να δουλέψει ώστε να συγκεντρώσει τα λεφτά της εγγύησης για να βγάλει τον αδερφό του Νάνο από τη φυλακή, παρά το γεγονός ότι τον πλήγωσαν και οι δυο. Πιστεύει στην αληθινή δικαιοσύνη και αγωνίζεται για αυτή. Τέλος ως γνήσιος Hufflepuff έχει μια ιδιαίτερη σχέση με το φαγητό χρησιμοποιώντας το ως θέλγητρο για να φέρει πιο κοντά του την Κάρλα.

 

 

 

Νάντια – Ravenclaw

 

 

Ιδιαίτερη, έξυπνη με ομορφιά και αυθεντικότητα που ξεχωρίζει μέσα και έξω η Νάντια είναι η Ravenclaw της κλίκας των ελίτ. Διαθέτει μια αφοπλιστική αυθεντικότητα και ευγένεια που δεν την αμαυρώνει το «αμαρτωλό» περιβάλλον του σχολείου. Είναι αφοσιωμένη στα μαθήματά της, τους στόχους, τις αξίες και την οικογένειά της. Ακόμα κι όταν ο έρωτας της χτυπά την πόρτα, δρα με λογική κι όχι με παρορμητικότητα, χωρίς αυτό να την αποστερεί από το θάρρος που τη χαρακτηρίζει στην υπόλοιπη ζωή της. Aν και ο Γκουθμάν και τα συναισθήματά της για εκείνον αναστατώνουν τη ζωή της, στο τέλος καταφέρνει να βρει μια ισορροπία ανάμεσα στα “θέλω” της και την οικογένειά της, και φυσικά την απόδοσή της στο σχολείο.

 

 

 

 

Γκουθμάν – Gryffindor

 

 

O Γκουθμάν είναι οξύθυμος και παρορμητικός. Η άφιξη των νέων μαθητών δεν του αρέσει καθόλου, δημιουργώντας τους προβλήματα  – όχι με ύπουλο τρόπο όπως οι υπόλοιποι ευκατάστατοι μαθητές – αλλά ευθέως. Όταν σκοτώνουν την αδερφή του Μαρίνα θέλει να τιμωρήσει αυτούς που παρουσιάζονται ως ένοχοι, καθώς πιστεύει στην αυτοδικία και σε δικούς του κανόνες, όπως πολλοί Gryffindor. Στο τέλος, έχοντας ακούσει τις υποψίες του Σαμουέλ και καταλάβει κι ο ίδιος ότι οι φίλοι του τον έχουν προδώσει, συνεργάζεται μαζί του με τον κοινό σκοπό να ξεσκεπάσουν τον πραγματικό δολοφόνο βρίσκοντας έναν φίλο σε έναν πρώην εχθρό. Ο ιπποτισμός του ως γνήσιος Gryffindor εμφανίζεται βγαίνει στην επιφάνεια έντονα όταν βρίσκεται κοντά στη Νάντια.

 

 

 

 

Λου – Slytherin

 

 

H Λου είναι πολύ έξυπνη, με πολλές γνώσεις σε πολλούς τομείς θέλοντας να είναι πάντα η πρώτη μαθήτρια στην τάξη της. Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να την κατατάξει στον κοιτώνα Ravenclaw. Η Λου όμως είναι μια αληθινή Slytherin καθώς είναι πάνω από όλα φιλόδοξη και χρησιμοποιεί τις γνώσεις και την εξυπνάδα της σε μορφή πονηριάς για να πετύχει τον κάθε της στόχο, περνώντας κάθε εμπόδιο που βρίσκεται στο δρόμο της. Πιστεύει στη σημασία του πλούτου και της καταγωγής και δε θέλει να ανακατεύεται με όσους θεωρεί κατώτερούς της οικονομικά και κοινωνικά. Είναι δεμένη με την οικογένεια της και ιδιαίτερα με τον αδελφό της Βαλέριο…

 

 

 

 

Καγιετάνα – Slytherin

 

 

Η Καγιετάνα, μια από τους χαρακτήρες που μας συστήθηκαν στην 2η σεζόν, είναι μια καθαρόαιμη Slytherin. Αν και βρίσκεται σε δύσκολη οικονομική θέση και καθαρίζει βίλες μαζί με τη μητέρα της πριν και μετά το σχολείο παριστάνει την ζάμπλουτη μαθήτρια που ήρθε στο Las Encinas. Για εκείνη η υποτροφία που της δόθηκε ως η κόρη μιας εκ των καθαριστριών του σχολείου είναι το εισιτήριό της για την επίτευξη όλων των φιλοδοξιών της. Δρα υπόγεια με πονηριά και ιδιαίτερη προσοχή. Ακόμα κι όταν αποκαλύπτεται, βρίσκει τρόπο μέσω του Πόλο να παραμείνει στο σχολείο συγκαλύπτοντας έναν φόνο. Για τη Slytherin Καγιετάνα, λοιπόν, ο σκοπός αγιάζει κάθε μέσο.

 

 

 

Πόλο – Slytherin

 

 

Μπορεί να μετάνιωσε για το ότι σκότωσε την αδερφή του κολλητού του, όμως με πονηριά και δόλο κάλυψε το έγκλημα του βάζοντας κάποιον άλλο στη φυλακή. Τα ψέματα, η προδοσία και ο δόλος είναι ειδικότητά του. Τις ευαίσθητες πλευρές του τις βλέπουμε ελάχιστες φορές και κυρίως αφορούν κάποια κοπέλα – που είναι και αυτή που θα τον σώσει στο τέλος.

 

 

 

 

Αντέρ – Hufflepuff

 

 

Μετά τη δεύτερη σεζόν ο Αντέρ μάς έκανε να αμφιταλαντευτούμε ως προς το ποιον του χαρακτήρα του. Όμως και ο πιο αγνός και δίκαιος Hufflepuff θα βρισκόταν σε πολύ δύσκολη θέση αν γνώριζε το μυστικό ενός φόνου. Το ότι είναι πιστός στους φίλους του τον έκανε να υποφέρει και να μην ξέρει πώς να αντιδράσει καθώς, είτε αν αποκάλυπτε είτε όχι τον ένοχο, θα πρόδιδε έναν από τους δυο κολλητούς του. Στη δεύτερη σεζόν τον είδαμε να υποφέρει και να χάνει τον εαυτό του λυγίζοντας υπό το βάρος του μυστικού του φόνου της Μαρίνα, καθώς κάτι τέτοιο είναι ενάντια στην καλόβουλη φύση του.

 

 

 

 

Βαλέριο – Slytherin

 

 

O Bαλέριο είναι ένας αντιφατικός χαρακτήρας. Τη μια στιγμή βγάζει κρυφά βίντεο το ερωτικό τε-τα-τετ της Νάντια και του Γκουθμάν ώστε να το στείλει στην ετεροθαλή αδελφή του και τελικά εκείνη να πέσει στην αγκαλιά του, ενώ την άλλη στιγμή δεν αντέχει την “δηθενιά”, το δόλο και το ψέμα του περίγυρού του. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι ένας σύγχρονος Regulus Black – με καλύτερη κατάληξη, ελπίζουμε.

 

 

 

 

Νάνο – Gryffindor

 

 

Ο Νάνο είναι ένας καθαρόαιμος Gryffindor. Επαναστάτης, αντιδραστικός, δεν τον αφορούν οι κανόνες, φτάνοντας πολλές φορές στην παρανομία και το θράσος. Οι προθέσεις του, όμως, είναι γενικά καλές και δεν περιέχουν δόλο. Στα μάτια της Μαρίνα βρήκε τον έρωτα και δεν θα σταματήσει μέχρι να αποδείξει σε όλους ότι δεν είναι ο δολοφόνος. Βέβαια, τις περισσότερες φορές δεν σκέφτεται, δρώντας με το συναίσθημα και χάνοντας έτσι το δίκιο του.

 

  

 

 

Ομάρ – Gryffindor

 

 

Ο Ομάρ μη μπορώντας να ζει κρυμμένος αρνούμενος τη διαφορετικότητά του, αποφασίζει με βαριά καρδιά να αντιταχθεί στην οικογένεια του. Αν και αυτό τον πονά, παίρνει την γενναία απόφαση να ακολουθήσει τις επιλογές του και να ζει ελεύθερος κι ανεξάρτητος.

 

 

 

 

Κάρλα – Slytherin

 

 

Η Κάρλα είναι μια Slytherin με τα όλα της. Χρησιμοποιεί δόλο και κάθε μέσο για να πετύχει τα όσα θέλει. Βασικά όπλα της η αβυσσαλέα θηλυκότητά της, η ομορφιά και τα χρήματα. Έχει στενούς δεσμούς με την οικογένεια της προφυλάσσοντας – σχεδόν πάντα – τη φήμη της. Στην πρώτη σεζόν την είδαμε να καλύπτει τον Πόλο για τον φόνο της Μαρίνα και να εξαγοράζει τη σιωπή του Κριστιάν. Όμως, στη δεύτερη σεζόν τη βλέπουμε να μην αντέχει τις συνέπειες που συνεπάγεται η συγκάλυψη ενός εγκλήματος. Ειδικά το ότι ερωτεύεται τον Σαμουέλ, την κάνει πιο ευάλωτη και ευαίσθητη καθώς σε αυτές τις περιπτώσεις ο Κοιτώνας δεν παίζει καμία σημασία.

 

 

 

Κριστιάν – Gryffindor

 

 

Ο Κριστιάν, αν και πρόδωσε τον κολλητό του φίλο Νάνο για τα λεφτά και μια κοπέλα, είναι ένας Gryffindor. Δεν είναι η πρώτη φορά άλλωστε που συναντάμε έναν Gryffindor προδότη – με τρανό παράδειγμα αυτό του Peter Pettigrew που είχε προδώσει τους καλύτερους φίλους του στον Σκοτεινό Άρχοντα. Και στις δυο περιπτώσεις, όμως, στο τέλος μετανιώνουν προσπαθώντας να επανορθώσουν για τα λάθη τους θυσιάζοντας τελικά τον εαυτό τους. Η μετάνοια λοιπόν θέλει εξίσου μεγάλη γενναιότητα και του δίνει επάξια μια θέση στον Κοιτώνα των Γενναίων.

 

 

 

Rebeca – Hufflepuff

 

 

Η Rebeca είναι μια Hufflepuff με τσαμπουκά. Ακόμα κι αν έγινε πλούσια με παράνομους τρόπους δεν ξεχνά τις αδικίες που πέρασε κι από πού ξεκίνησε. Είναι ταπεινή, ενώ παράλληλα δε διστάζει να εκφράζεται ελεύθερα, ειδικά απέναντι στις υπεροπτικές μαθήτριες. Θα έλεγε κανείς ότι είναι πολλές φορές στον δικό της κόσμο, όμως, νοιάζεται τους άλλους όπως τη Νάντια, τον Ομάρ και ιδιαίτερα τον Σάμου προσπαθώντας να τους βοηθήσει με τον δικό τγς τρόπο.

 

 

 

Στο λάκκο με τα φίδια και με τα λιοντάρια όπως μοιάζει το Las Encinas η ίντριγκα απογειώνεται. Τι θα συμβεί στη συνέχεια και ποιος θα επιβιώσει; Θα αποδοθεί τελικά δικαιοσύνη; Όλες οι απαντήσεις θα δοθούν στην 3η σεζόν, της οποίας έχουν ήδη ολοκληρωθεί τα γυρίσματα.

 

 

Διαβάστε ακόμα:

To Kαπέλο της Επιλογής πάει στις Άγριες Μέλισσες

Το Καπέλο της Επιλογής πηγαίνει στο “Παρά Πέντε”!

To Καπέλο της Επιλογής πάει στο “Κωνσταντίνου και Ελένης”

To Καπέλο της Επιλογής πάει στα “Φιλαράκια”

To Καπέλο της Επιλογής πηγαίνει στο La Casa de Papel

EnchantedFeather

(Time)Traveler, Μικρή Γιαπωνέζα, Footballer , Dancer , Magic Creature/ Σπουδάζω Φυσική και διάφορα άλλα τρελά και μαγικά, σχολείο στο Hogwarts , διακοπές στη Ναrnia , τοξοβολία στην κατασκήνωση με τις Αμαζόνες κτλ / Words are our most inexhaustible source of magic... και μην ξεχνάμε The North remembers

No Comments

Post a Comment