Το Καπέλο της Επιλογής κατατάσσει σε Κοιτώνες τους χαρακτήρες του Ντόλτσε Βίτα - The Daily Owl
fade
38290
post-template-default,single,single-post,postid-38290,single-format-standard,eltd-core-1.2.1,flow child-child-ver-1.0.1,flow-ver-1.6.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Το Καπέλο της Επιλογής κατατάσσει σε Κοιτώνες τους χαρακτήρες του Ντόλτσε Βίτα

Κάθε 1η Σεπτεμβρίου το Καπέλο της Επιλογής αποφασίζει για κάθε νέο μαθητή και μαθήτρια του Hogwarts τον Κοιτώνα στον οποίο θα περάσει τα μαθητικά του χρόνια, με βάση τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς του. Καθώς ο Σεπτέμβριος αργεί, ζητήσαμε από το Καπέλο της Επιλογής να κατατάξει με την ίδια διαδικασία που ακολουθεί για τους μαθητές της πιο διάσημης Σχολής Μαγείας στον κόσμο, τους χαρακτήρες που πρωταγωνιστούν στην αγαπημένη μας σειρά, Ντόλτσε Βίτα. Σε ποιον Κοιτώνα θα ανήκαν η Χριστίνα, η Σάσα, ο Αντώνης και η Ντορίτα; Ποιος θα ήταν Squib και ποιος θα ήταν ο Voldemort; Ακολουθούν οι υπεύθυνες απαντήσεις του Καπέλου της Επιλογής!

 

 

 

 

Χριστίνα Μαρκάτου 

 

 

Μετά από 10 χρόνια χηρείας (και πολλά ακόμα καταπίεσης μέσα στο σπίτι της πεθεράς της), η Χριστίνα Μαρκάτου γνωρίζει τυχαία τον Αντώνη Καλούδη σε ένα ξενοδοχείο στην Περούτζα και, μετά από αρκετές αμφιβολίες και τύψεις, τα φτιάχνει μαζί του, παρά το γεγονός ότι είναι ο φίλος της κόρης της. Η σχέση αυτή συνεχίζεται – με διάφορες εντάσεις και μέσα από πολλές περιπέτειες – παρότι στο σπίτι καραδοκούν η Ντορίτα, η Ασπασία, η γιαγιά ΚΑΙ η γάτα Τιτίκα, ενώ στο εργοστάσιο, όπου δουλεύει και ο Αντώνης, αντίστοιχα κινδυνεύουν να πάρουν χαμπάρι τι ακριβώς συμβαίνει μεταξύ τους η Σόφη και ο Λουκάς. Μπροστά στη δημιουργία και διατήρηση αυτής της σχέσης, η αναζήτηση των Πεμπτουσιωτών του Voldemort είναι μια βόλτα στην εξοχή, συνεπώς η Χριστίνα Μαρκάτου αποτελεί χαρακτηριστική περίπτωση Gryffindor, με αμέτρητο απόθεμα θάρρους και, ενίοτε, παρακινδυνευμένης ανεμελιάς. 

 

 

 

 

Αντώνης Καλούδης

 

 

Ο Αντώνης γνωρίζει τη Χριστίνα εκείνο το μοιραίο βράδυ και αμέσως την ερωτεύεται – άσχετα αν δεν προλαβαίνει να της το εξομολογηθεί άμεσα. Η συνάντησή τους στο σπίτι των Μαρκάτων λίγες ημέρες μετά προκαλεί απανωτά εγκεφαλικά στη Χριστίνα και τον ίδιο, μόνο που ο Αντώνης γρήγορα ξεπερνάει το σάστισμά του και την πιέζει να βρεθούν για να μιλήσουν (η πασίγνωστη σκηνή με το πλυσταριό, πριν το μαγαρίσουν επανειλημμένως). Ως χαρακτήρας, ο Αντώνης είναι θαρραλέος σε όλα, από τον τρόπο με τον οποίο διεκδικεί τη γυναίκα που αγαπάει ως και τον τρόπο με τον οποίο αποφασίζει να της πει να κλεφτούν στο εξωτερικό (τιμημένο Βούπερταλ). Συνολικά αυτή τη στάση αποκαλύπτει μια προσωπικότητα που σίγουρα ανήκει στον Κοιτώνα Gryffindor. 

 

 

 

 

 

Σάσα Παπαδήμα

 

 

H Σάσα Παπαδήμα (πρώην Μπουκουβάλα) είναι η καλύτερη φίλη της Χριστίνας, που αρχικά παθαίνει σοκ όταν μαθαίνει την κρυφή σχέση της με τον Αντώνη. Στη συνέχεια, βέβαια, όχι μόνο την εγκρίνει (με την ευχή της μέσα από το βρακί της), αλλά συν τοις άλλοις της κάνει πλάτες και τη βοηθάει πάντα να ξεφύγει από τον έλεγχο της γριάς και της Ασπασίας (η Ντορίτα δεν μετράει ως παράγοντας ελέγχου), εφευρίσκοντας ένα σωρό δικαιολογίες ώστε η Χριστίνα να βρίσκει αφορμή να ξεπορτίζει από το σπίτι με τον Αντώνη (ας είναι καλά η Καρανάσιου που όλο τσάγια διοργανώνει). Φιλόδοξη και πανούργα, η Σάσα φυσικά ανήκει στον Κοιτώνα Slytherin – και είναι ο πρώτος συμπαθητικός άνθρωπος που έχει βγει από αυτόν (άντε, μετά τον Slughorn). 

 

 

 

 

Ντορίτα Μαρκάτου

 

 

 

H Ντορίτα Μαρκάτου, που δεν “έπαιρνε” ιδιαίτερα τα γράμματα, όπως αποδείχθηκε, βρήκε γρήγορα την κλίση της στην οικολογία. Μα στις Πρέσπες θα πήγαινε να δει αν τρώνε όλο τους το φαΐ τα φλαμίνγκο, μα θα συμμετείχε σε ενημερωτικές βραδιές για την ευαισθητοποίηση απέναντι ταχεία εξαφάνιση των κορμοράνων, μα θα ξεγεννούσε χελώνες στη Ζάκυνθο, όπως και να είχε το πράγμα, πάντα με τη φύση θα ασχολιόταν, τόσο με τα φυτά, όσο και με τα ζώα (εξ ου και μια μέρα στην Πατριάρχου Ιωακείμ επιτέθηκε στη λευκή τσιντσιλά γούνα της Καρανάσιου – που φορούσε πρόπερσι στα Κούλουμα – με έναν κουβά κόκκινη μπογιά). Η Ντορίτα αποτελεί καραμπινάτη περίπτωση Hufflepuff, καθώς μιλάμε για ένα πρόσωπο δίκαιο, εργατικό (ως προς την επιδίωξη των οικολογικών της στόχων – στο εργοστάσιο ποτέ δεν πάτησε για να δουλέψει) και πάνω από όλα δίκαιο, καθώς στο τέλος συγχώρεσε τη μάνα της που της πήρε το γκόμενο. 

 

 

 

 

Σόφη

 

 

Η γραμματέας της Χριστίνας είναι ιδιαίτερα αφοσιωμένη στη διακίνηση της πληροφορίας εντός του εργοστασίου, ψάχνοντας διαρκώς τρόπους να περάσει το δικό της και να μη δουλέψει ούτε δευτερόλεπτο, ενώ παράλληλα δε χάνει ευκαιρία να ενημερώνει καθημερινά τη γριά Μαρκάταινα για τα τεκταινόμενα στην επιχείρησή της. Η Σόφη ανήκει στον Κοιτώνα Slytherin και σίγουρα θα ήταν η επιμελήτριά του επί σειρά ετών, καθώς κανένας άλλος (άντε και η Σπυριδούλα μαζί της) δεν θα ήξερε τόσες πολλές λεπτομέρειες για τον Κοιτώνα, την ιστορία και τα μέλη του – ούτε και θα προλάβαινε να μάθει σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. 

 

 

 

 

Λουκάς

 

 

Έξυπνος και με πνευματικά ενδιαφέροντα (το ταβερνάκι του κυρ-Ηλία δεν μετράει), ο Λουκάς φρόντιζε να λειτουργούν όλα άψογα στο εργοστάσιο και χωρίς αυτόν η Χριστίνα δε θα μπορούσε να κάνει απολύτως τίποτα. Συχνά ήταν ο σοφός της παρέας (“α, ρε Αντώνη”) και πάντα δεχόταν τον άλλο για αυτό που ήταν, εκτός από την περίπτωση που η Χριστίνα πήγε να παντρευτεί τον Άγγελο, το νονό της Ντορίτας, που και γέρος ήταν και ξενέρωτος και έτσι ο άνθρωπος κάπου λύγισε διαμαρτυρόμενος ενάντια στην τέλεση του μυστηρίου. Ο Λουκάς είναι textbook περίπτωση Ravenclaw, αν και λόγω της εργατικότητάς του (καθόσον είναι στο μεροκάματο από τα 12, στο Πέραμα με το ματσακόνι), θα μπορούσε να καταταχθεί και στο Hufflepuff. 

 

 

 

 

Όλγα Μαρκάτου

 

 

H Όλγα Μαρκάτου δεν είναι απλά Slytherin, όπως κάποιος θα βιαζόταν να πει. Η Όλγα είναι η πραγματική κληρονόμος του Salazar Slytherin, αν όχι ο ίδιος ο Salazar με ταγέρ και πέρλες. Η Όλγα είναι ο Voldemort και η πορεία της στη ζωή το έχει αποδείξει πλειστάκις, εκτός από το τέλος της σειράς, όπου για κάποιο λόγο και χωρίς να τα έχει χάσει αποφάσισε να ξεχάσει το αίσθημα της Χριστίνας και του Αντώνη και να τους συγχωρήσει για πάντα.

 

 

 

 

 

Ασπασία Βαρδάτσικου

 

 

Η αρχική μας σκέψη ήταν πως η Ασπασία Βαρδάτσικου, εργατική και προσγειωμένη, θα ανήκε στον Κοιτώνα Hufflepuff. Μετά όμως είδαμε τις αναλογίες ανάμεσα στην ίδια και τον Filch και καταλήξαμε μάλλον στο ότι το Φτερό της Αποδοχής και το Βιβλίο της Εισόδου του Hogwarts θα έπαιζαν ξύλο μεταξύ τους, για το αν θα καταγραφόταν στον μαγικό κατάλογο των παιδιών που κάθε χρόνο λαμβάνουν το γράμμα τους από τη Σχολή Μαγείας. Η Ασπασία μάλλον είναι Squib, παρότι το παλεύει αρκετά (και στις μεγάλες ζέστες άφηνε έτσι λίγο τη ρόμπα ανοιχτή, αλλά ούτε ο Αντώνης της την έπεφτε, ούτε το γράμμα από το Hogwarts ερχόταν). 

 

 

Πείτε μας πού θα κατατάσσατε εσείς τους αγαπημένους μας ήρωες! 

 

 

Διαβάστε ακόμα:

Το Καπέλο της Επιλογής πηγαίνει στο Καφέ της Χαράς

Σε ποιους Κοιτώνες του Hogwarts θα ανήκαν οι Avengers;

Το Καπέλο της Επιλογής πηγαίνει στο Κωνσταντίνου και Ελένης

To Kαπέλο της Επιλογής πηγαίνει στους Στάβλους της Εριέτας Ζαΐμη

 

Meta

Έχω σπουδάσει Μπαγιαντέρα στη Λυών

No Comments

Post a Comment