Το Καπέλο της Επιλογής πάει στο “Καφέ της Χαράς” – The Daily Owl
fade
39008
post-template-default,single,single-post,postid-39008,single-format-standard,eltd-core-1.2.1,flow child-child-ver-1.0.1,flow-ver-1.6.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Το Καπέλο της Επιλογής πάει στο “Καφέ της Χαράς”

Μετά τη βόλτα του στο σπίτι της οικογένειας Μαρκάτου στο Παλαιό Ψυχικό και στην οικία των προγόνων του Κωνσταντίνου Κατακουζηνού στο Μαρούσι, το Καπέλο της Επιλογής πάει στο Κολοκοτρωνίτσι και συγκεκριμένα στο Καφέ της Χαράς, για να κατατάξει τους χαρακτήρες της σειράς στους Κοιτώνες του Hogwarts. 

 

 

 

Κοιτώνας Gryffindor

 

 

Η Χαρά Χάσκα αποτελεί τρανταχτή περίπτωση Gryffindor, γιατί διαρκώς στη ζωή της επεδείκνυε θάρρος και δυναμισμό, ακόμα και σε εποχές ή μέρη όπου κανείς άλλος δεν θα το τολμούσε. Αποφάσισε να μεγαλώσει μόνη την κόρη της και παράτησε τη δουλειά της στην Αθήνα και πήγε στο Κολοκοτρωνίτσι, ένα χωριό όπου όλοι έπιναν ελληνικό με ολίγη, για να ανοίξει ένα lounge καφέ και να φέρει νέα ήθη, ενώ παράλληλα με την ασχετοσύνη της στον καφέ η πλειοψηφία των κατοίκων συντασσόταν με τις εξαιρετικά συντηρητικές απόψεις του δημάρχου. Στον ίδιο Κοιτώνα ανήκει, βέβαια, και η κόρη της Χαράς, η Βάλια, που από μικρό κορίτσι έχει μάθει να διεκδικεί γενναία αυτό που ήθελε, τόσο στο σπίτι της όσο και στο σχολείο, αλλά και το χωριό. Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για τον μικρό Εμμανουήλ Πώποτα, που γίνεται και πολύ γρήγορα φίλος με τη Βάλια. Η Μανιάτισσα Κανέλλα Πουλοπούλου, σύζυγος του Λευτέρη και φουρνάρισσα, ανήκει επίσης στον ίδιο Κοιτώνα, καθώς “δεν μασάει” ούτε το πολύσπορο που φτιάχνει, έχοντας βάλει τα δυο πόδια του Λευτέρη σε ένα παπούτσι και, δυστυχώς, καταπιέζοντας την κόρη της Γωγώ με τον ίδιο τρόπο. H Γωγώ ανήκει επίσης στον ίδιο Κοιτώνα, καθώς μεταξύ άλλων πήρε τη γενναία απόφαση να αφήσει το σχολείο, όταν γέννησε το παιδί της και να γίνει επιχειρηματίας (εντρπρνούρ που λέμε στο δικό μας χωριό). Ο Τάσος Πολυμενέας, μπακάλης του χωριού και μετέπειτα συμπέθερος της Κανέλλας, ανήκει στον ίδιο Κοιτώνα για έναν και μόνο λόγο: θέλει πολύ μεγάλο θάρρος να πουλάς ληγμένες επί τριετία λακέρδες και να μη φοβάσαι το Υγειονομικό. 

 

 

 

 

Κοιτώνας Ravenclaw

 

 

Στον Κοιτώνα Ravenclaw βρίσκεται σίγουρα ο Τρελαντώνης, καθώς διαθέτει μοναδικό πνεύμα, αλλά και την ιδιορρυθμία που συχνά συναντάμε στα μέλη του Κοιτώνα αυτού (“λέγε με Luna”), παράλληλα, βέβαια, είναι και η φωνή της λογικής, ιδίως σε στιγμές που δεν το περιμένεις. Ο Θόδωρος ανήκει επίσης στον ίδιο Κοιτώνα, όχι μόνο επειδή είναι μορφωμένος, αγαπάει τη γνώση και κρατάει μόνος του όλο το δημαρχείο, αλλά επειδή διαθέτει και σοφία, παρότι συχνά ο Περίανδρος δεν τον αφήνει να την εκφράσει (δηλαδή τι συχνά, σχεδόν κάθε φορά που πάει να μιλήσει). Από τους αυτόκλητους δημοσιογράφους του χωριού, αυτή που σίγουρα ανήκει στον Ravenclaw είναι η παπαδιά κα Μαρίκα, διότι μόνο ένα μυαλό αυτού του Κοιτώνα έχει τη δυνατότητα να συγκρατεί τόση πληροφορία χωρίς να λαγκάρει καθόλου. Ο Μπίλι Πολυμενέας ανήκει στο Ravenclaw διότι πέρασε στην Ιατρική (δηλαδή έγραψε καλά σε όλα τα μαθήματα) κι επειδή εν γένει ήταν στον κόσμο του σε όλη τη διάρκεια της σειράς.

 

 

 

Κοιτώνας Hufflepuff

 

 

Η Σταυρούλα Πώποτα – Φατσέα, αδερφή του Περίανδρου και γυναίκα του Βαγγέλη, ανήκει σίγουρα στον Κοιτώνα Hufflepuff, καθώς είναι εργατική, υπομονετική και διαθέτει έντονο το αίσθημα της δικαιοσύνης, εκτός βέβαια από την περίπτωση της σχέσης της με τον άντρα της, τον οποίο έπρεπε να έχει διώξει προ πολλού, αν λάβουμε υπόψιν μας τι ακριβώς της έχει κάνει. Στον ίδιο Κοιτώνα ανήκει και άλλη μια γυναίκα που σχετίζεται στενά με τον Περίανδρο και συγκεκριμένα η οικονόμος του σπιτιού του, Τασία, που μεγάλωσε τόσο τον ίδιο και τη Σταυρούλα, όσο και τον γιο του, Εμμανουήλ. Η ίδια παραμένει πιστή στα καθήκοντά της, ακόμα κι όταν τη ζητάει σε γάμο ο παιδικός της έρωτας, ο καπετάν – Γιώργης. Ο Λευτέρης Πουλόπουλος ανήκει στον Hufflepuff παρά την έντονη δημιουργικότητά του και τις καλλιτεχνικές του ανησυχίες, καθώς βαθιά στην ψυχή του παραμένει μετριόφρων, ενώ στον ίδιο Κοιτώνα ανήκει και η συμπεθέρα του Χάιδω, η οποία παραμένει πιστή σε ό,τι της επιτάσσει ο σύζυγός της – με την εξαίρεση του ότι αυτός της λέει να μην τρώει για να κάνουν οικονομία, αλλά αυτή τον αψηφά και το ευχαριστιέται. Hufflepuff είναι και ο Διονύσης, ο κολλητός του Μπίλι, ο οποίος υπομονετικά περιμένει να του δώσει σημασία η Ματούλα επί 2 σεζόν και όταν βλέπει ότι δε βγάζει νόημα όλο αυτό, αποφασίζει να φύγει με την Ελεονώρα στο εξωτερικό και να δουλέψει σε σουβλατζίδικο για να ζήσουν σαν άνθρωποι.

 

 

 

 

Κοιτώνας Slytherin 

 

 

Ο Περίανδρος Πώποτας αποτελεί textbook περίπτωση Slytherin, καθώς δεν επιδιώκει μόνο τη φήμη, αλλά είναι πονηρός και κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να διαμορφωθούν στα μέτρα του και στα μέτρα των ηθών που πρεσβεύει όλες οι καταστάσεις που προκύπτουν στο χωριό. Εκεί ανήκει, βέβαια, και η Αγλαΐα, η οποία κάνει επίσης ό,τι μπορεί για να επιτύχει αυτό που θέλει (δηλαδή να παντρευτεί τον Πώποτα), άσχετα αν δεν το καταφέρνει. Ο παπά-Τριαντάφυλλος ανήκει επίσης στον ίδιο Κοιτώνα, γιατί φροντίζει να προσαρμόζει ακόμα και τον λόγο του Θεού στα δικά του δεδομένα (“ο Χριστός ευλόγησε το κρασί, άρα πρέπει να πίνουμε συνέχεια”). Slytherin είναι και η Ματούλα, η κολλητή της Γωγώς, η οποία θέλει απλώς να γνωρίσει έναν πλούσιο και να φύγει από το χωριό, ενώ στην πορεία κάνει τα πάντα για να αποκτήσει μια καλύτερη ζωή. 

 

 

 

 

Και ένας Squib

 

 

Μη γίνεστε διακόπτες, όπως θα έλεγε και ο ίδιος, και ακούστε μας: Ο άνθρωπος δεν έχει τίποτα μαγικό επάνω του, καθώς είναι ένας τεμπέλης, στυγνός εκμεταλλευτής των πάντων, που απλά φαίνεται χαριτωμένος επειδή μιλάει χειρότερα ελληνικά από τη Μαρίνα Κουντουράτου στην 1η σεζόν των Δυο Ξένων. 

 

Διαβάστε ακόμα:

Το Καπέλο της Επιλογής πηγαίνει στο Κωνσταντίνου και Ελένης

Σε ποιους Κοιτώνες του Hogwarts θα ανήκαν οι Avengers;

To Kαπέλο της Επιλογής πηγαίνει στους Στάβλους της Εριέτας Ζαΐμη

Το Καπέλο της Επιλογής πηγαίνει στο Ντόλτσε Βίτα

 

Έχω σπουδάσει Μπαγιαντέρα στη Λυών

No Comments

Post a Comment