To Καπέλο της Eπιλογής πάει στις «Άγριες Μέλισσες» - The Daily Owl
fade
62123
post-template-default,single,single-post,postid-62123,single-format-standard,eltd-core-1.2.1,flow child-child-ver-1.0.1,flow-ver-1.6.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

To Καπέλο της Eπιλογής πάει στις «Άγριες Μέλισσες»

Oι Άγριες Μέλισσες ή αλλιώς “το Game of Thrones του Θεσσαλικού Κάμπου” – έτσι όπως εξελίσσεται η υπόθεση – είναι η φετινή σειρά του ANT1 που έχει καθηλώσει 1.500.000 θεατές. Καλογραμμένο σενάριο, άρτια παραγωγή και σκηνοθεσία πλαισιώνουν θεατρικούς ηθοποιούς που δίνουν πνοή σε δομημένους χαρακτήρες, ρεαλιστικούς και αυθεντικούς, που κανένας τους δεν είναι απόλυτα καλός ή κακός. Τέτοιου είδους χαρακτήρες, λοιπόν, δε θα μπορούσαν να γλιτώσουν από εμάς και το Καπέλο της Επιλογής.

                    

 

 

 

Ελένη Σταμίρη – Gryffindor

 

 

Η Ελένη Σταμίρη δε θα μπορούσε να είναι κάτι άλλο παρά Gryffindor. Αντισυμβατική και δυναμική, δε διστάζει μπροστά σε τίποτα σε ό,τι αφορά την οικογένεια της. Ηγετική φυσιογνωμία, ειδικά για την τότε εποχή, και φεμινίστρια, δε φοβάται τη δουλειά ούτε το ρίσκο. Τα βάζει με όλο το χωριό και κάθε αρχή για να προστατέψει τους δικούς της, τα “πιστεύω” και τα χωράφια της.  Είναι τόσο θαρραλέα και πεισματάρα – ως σωστή καθαρόαιμη Gryffindor – που μπορεί να φτάσει στα άκρα πολλές φορές χωρίς να σκέφτεται τι κάνει και τους κινδύνους που διατρέχει.

 

 

 

Ασημίνα Σταμίρη – Ravenclaw

 

 

Μια γυναίκα της εποχής της, μετρημένη και λογική ζυγίζει τα πάντα πριν δράσει – μέχρι βέβαια να ερωτευθεί – οπότε ακόμα και μια Ravenclaw παύει να δρα λογικά τότε. Ενώ το προφίλ της παραπέμπει σε μια μετρημένη κοπέλα της εποχής η Ασημίνα αποτελεί παράλληλα μια μορφή σύγχρονης νεαρής κοπέλας, ξεχωρίζοντας με την ιδιαιτερότητα της, πράγμα που την κατατάσσει στον Κοιτώνα Ravenclaw το δίχως άλλο.

 

 

 

 

Δρόσω Σταμίρη – Slytherin

 

 

Η μικρότερη από τις αδερφές Δρόσω Σταμίρη με τα αθώα γαλάζια μάτια και την όμορφη φωνή είναι γλυκιά και άβγαλτη και είναι – ναι καλά ακούσατε – μέλος του κοιτώνα Slytherin. Η Δρόσω είναι αρκετά φιλόδοξη όπως έδειξε η αντίδραση της στην πρόταση του Κυριάκου να τραγουδάει μαζί του στα πανηγύρια ή ακόμη περισσότερο η αντίδρασή της στην ιδέα να ζήσει στο Παρίσι μετά την πρόταση της Ανέτ. Επίσης είναι πολύ παρατηρητική και έξυπνη, ακούει και παρατηρεί τους γύρω της χωρίς να την αντιλαμβάνονται και δε διστάζει – με γλυκύτητα πάντα – να τους προειδοποιήσει να μείνουν μακριά από την οικογένειά της. Ελίσσεται εύκολα και ξεγλιστρά τόσο τον εαυτό της όσο και τις αδερφές της όταν στριμώχνονται σε δύσκολες καταστάσεις, έχοντας αναπτύξει γρήγορα μια ευκολία στο ψέμα και τις δικαιολογίες. Παρόλο που προστατεύει με τον δικό της τρόπο την οικογένειά της, αυτό δεν την σταματά από το να γλυκοκοιτάζει τον Νικηφόρο, τον αγαπημένο της αδερφής της Ασημίνας παρασυρόμενη από τα λόγια του και τον ρομαντισμό του Ξενόπουλου.

 

 

 

 

Δούκας Σεβαστός – Slytherin

 

 

Αν υπήρχε φωτογραφία δίπλα στον ορισμό του τι χαρακτηριστικά έχει ένας Slytherin o Δούκας Σεβαστός θα πόζαρε ως ο ορισμός του κλασικού Slytherin. Είναι ένας φιλόδοξος αρχηγός – τσιφλικάς – που δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει κάθε μέσο για να φτάσει τους στόχους του και να διαφυλάξει και να αυξήσει την περιουσία της οικογένειάς του. Πολυμήχανος και πονηρός, δε διστάζει να προδώσει τον ίδιο του τον αδερφό για να πάρει την περιουσία ενώ δε θα σταματήσει αν δεν πάρει τα χωράφια από τις Σταμίραινες.

 

 

 

 

 Μυρσίνη – Slytherin (δαγκωτό) 

 

 

Η Μυρσίνη Σεβαστού είναι η Ναρκίσσα της Μεταπολεμικής Ελλάδας. Από τζάκι της Αθήνας στο Διαφάνι, η Μυρσίνη ελίσσεται με φλογερή χάρη φιδιού στην μικρή κοινότητα του χωριού ως η πρώτη κυρία. Δολοπλόκα και πολυμήχανη ,δε διστάζει να δράσει πίσω από την πλάτη του άνδρα της για να βρει τον πραγματικό δολοφόνο του γιου της. Δίνει βάση στην καταγωγή και καμία νύφη ή γαμπρός δεν είναι αντάξια/ος των παιδιών της.  

 

 

 

 

Νικηφόρος Σεβαστός – Ravenclaw

 

 

Ο μικρότερος γιος της οικογένειας Σεβαστού, Νικηφόρος, είναι ο γιος που αγαπά τα γράμματα και ξεχωρίζει από μικρός σε σχέση με τα αδέρφια του και πολλούς άλλους νέους της ηλικίας του. Είναι έξυπνος και ανοιχτόμυαλος, χαρακτηριστικά που τον φέρνουν αρκετές φορές σε σύγκρουση με τις ωμές, πεπαλαιωμένες απόψεις του πατέρα και των αδερφών του. Είναι αυθεντικός, καθώς δε διστάζει να δείχνει την ευαισθησία του στη γυναίκα που αγαπά και να κάνει τα πάντα για εκείνη – μέχρι να μάθει ότι σκότωσε τον αδερφό του και να αντιδράσει αναλόγως.

 

 

 

 

Λάμπρος Σεβαστός (Δάσκαλος) – Hufflepuff

 

 

Ο δάσκαλος φυσικά αγαπάει κι εκείνος τα γράμματα. Είναι έξυπνος, πνευματώδης και ιδεαλιστής. Βαθύτερη ανάγκη του είναι να μεταδώσει στα παιδιά τα γράμματα και να φωτίσει το μυαλό τους για να τα κάνει καλούς κι ανοιχτόμυαλος ανθρώπους, όντας πάντα πιστός στις αρχές του λειτουργήματός του. Πιστεύει βαθιά στην δικαιοσύνη και στην ισότητα και το εκφράζει ανοιχτά, βάζοντας αρκετές φορές σε κίνδυνο την επαγγελματική του ακεραιότητα, καθώς κατηγορείται για απαγορευμένες πολιτικές απόψεις. Ο Λάμπρος, λοιπόν, συγκεντρώνει όλα τα χαρακτηριστικά ενός τίμιου Hufflepuff. Βέβαια στο κομμάτι των προσωπικών του επικρατεί ένα χάος και ο έρωτάς του για την Ελένη τον βγάζει από το δρόμο του πιστού συζύγου. Άλλωστε δεν είναι ο μόνος Hufflepuff με περίπλοκη προσωπική ζωή, ο Newt Scamander είναι ένας Hufflepuff που παρουσιάζει αρκετές ομοιότητες με τον χαρακτήρα των Άγριων Μελισσών.

 

 

 

 

Γιάννος Σεβαστός – Gryffindor

 

 

Ο Γιάννος Σεβαστός είναι ένας Gryffindor που ξεχειλίζει από θάρρος. Δεν διστάζει να τα βάζει με δυνατότερους του, να εκφράσει τις απόψεις του με σθένος και να φτάσει μέχρι την αυτοθυσία για ένα έγκλημα που δεν έκανε.

 

 

 

 

Κωσταντής Σεβαστός – Gryffindor

 

 

Άλλος ένας Gryffindor που δυστυχώς έχει περισσότερο θράσος παρά θάρρος. Ο Κωσταντής είναι παρορμητικός δρώντας με το συναίσθημα κι όχι με το μυαλό. Εξάλλου, είναι το πιο παραμελημένο παιδί της οικογένειας Σεβαστού,  προσπαθώντας συνέχεια να αποδείξει την αξία του στο πατέρα του και να τραβήξει την προσοχή. Έχοντας θέμα κατωτερότητας κι όντας θρασύδειλος, προσπαθεί να επιβληθεί με τη βία σε πιο αδύναμους. Επίσης, δεν τον ενδιαφέρουν οι κανόνες ενώ πιστεύει στην αυτοδικία.

 

 

 

 

 Βιολέτα – Gryffindor

 

 

Η ζωντοχήρα Βιολέτα που έχει το καφενείο-παντοπωλείο στο Διαφάνι είναι μια αγωνίστρια, μια ηθική “μάγκισσα”. Ενώ εγκαταλείφθηκε από τον σύζυγο της με ένα μαγαζί μέσα στα χρέη δούλεψε σκληρά και το επανέφερε όντας εκείνη πια το αφεντικό. Πάει κόντρα στο ρεύμα και δεν δίνει σημασία στο τι λένε για εκείνη πίσω από την πλάτη της. Είναι συμπονετική και δε διστάζει να υπερασπιστεί τους αδύναμους και τους αδικημένους όπως το Γιάννο και το Μιλτιάδη. Στον ίδιο κοιτώνα μαζί της είναι και η κυρα Ρίζω και η Ουρανία, άλλες δυο δυναμικές γυναικείες φυσιογνωμίες του χωριού.

 

 

 

 

  Τόλιας (Κοινοτάρχης) – Slytherin

 

 

Ο Slytherin Κοινοτάρχης Τόλιας έχει το προφίλ ενός κλασικού πολιτικού με φιλοδοξίες που στηρίζει τον προύχοντα της περιοχής ώστε να επωφεληθεί κι εκείνος από τις πράξεις του.

 

 

 

 

 Νέστορας – Gryffindor

 

 

O Νέστορας είναι μια αινιγματική φυσιογνωμία που θυμίζει τον Dumbledore. Τα λάθη του παρελθόντος του στοίχησαν την οικογένεια του και των στοιχειώνουν. Προστατεύει αυτούς που έχουν ανάγκη – ειδικά τις αδερφές Σταμίρη – ενώ η οξύνοια και η εμπειρία του δεν του επιτρέπουν να ξεγελαστεί εύκολα από τα φαινόμενα. Είναι μια ήρεμη δύναμη που αναλαμβάνει έργο όταν χρειαστεί.

 

 

 

 

Κυπραίος – Slytherin

 

Ο Θωμάς Κυπραίος ελίσσεται σαν σωστό φίδι. Είναι πονηρός και πολυμήχανος, δρα υπόγεια πετυχαίνοντας τους περισσότερους στόχους του ενώ τα μυστικά του παραμένουν καλά κρυμμένα.

 

 

 

 

Ενωμοτάρχης – Hufflepuff

 

 

Kαλόβουλος και καλοφαγάς – βασικά χαρακτηριστικά ενός Hufflepuff – ο ενωμοτάρχης προσπαθεί να αποδώσει δικαιοσύνη και να φέρει τις ισορροπίες στη μικρή κοινότητα του χωριού με τα μεγάλα εγκλήματα. Παρόλα αυτά έχει πίστη στους ανθρώπους, όντας ευκολόπιστος ακόμα κι αν ανακρίνει τον ίδιο τον δολοφόνο.

 

 

 

 

Σέργιος Σεβαστός – Slytherin

 

 

Το μήλο κάτω από τη μηλιά θα πέσει. Ο Σέργιος Σεβαστός είναι Slytherin όντας αρχηγός στα σχέδια του πατέρα του καθώς και για εκείνον ο σκοπός και οι φιλοδοξίες για το συμφέρον την οικογένειας του είναι πάνω από όλα και όλους.

 

 

 

 Μελέτης – Hufflepuff

 

 

O Mελέτης το τσιράκι του Δούκα είναι Hufflepuff, καθώς είναι πιστός σαν σκύλος στο αφεντικό του. Εμμένει και υπηρετεί όσα πιστεύει ακόμα κι αν αυτά δε θεωρούνται καλές αξίες και πράξεις – όπως το να σκοτώσει – εκείνος πιστεύει ότι κάνει το σωστό και με αυτόν τον τρόπο αποδίδει δικαιοσύνη.

 

 

 

 

Θεοδοσία – Hufflepuff

 

 

Η Θεοδοσία η σύζυγος του Λάμπρου διαθέτει ένα ξεκάθαρο προφίλ Hufflepuff. Eίναι υπομονετική, αφοσιωμένη και μετριόφρων. Στηρίζει τον σύζυγό της Λάμπρο ακόμα κι όταν εκείνος δεν είναι πιστός σε εκείνη ενώ παράλληλα προσπαθεί να φέρει τις ισορροπίες σε ένα σπίτι γεμάτο συμφορές.

 

 

 

 

Ανέτ Ρουσσώ – Gryffindor

 

 

Αν η Μαγκόνακαλ είχε ξαδέρφη στην Ελλάδα θα ήταν η Ανέτ Ρουσσώ. Η Ανέτ  δεν είναι απλά μια έξυπνη και αυθεντική γυναίκα, είναι γενναία από κάθε άποψη. Έφυγε μικρή από τον τόπο της και έζησε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της στο Παρίσι. Ξεχωρίζει μπροστά στις πατριαρχικές φιγούρες των αδερφών της προσπαθώντας με διπλωματία και σθένος να φέρνει την ισορροπία μεταξύ τους. Αν δεν ήταν Gryffindor θα κατατασσόταν στον κοιτώνα Ravenclaw.

 

Για τους υπόλοιπους πρωταγωνιστικούς ρόλους, που είναι εξίσου εξαιρετικοί, είτε δεν έχουμε ακόμα αρκετά στοιχεία για όλη τους την προσωπικότητα είτε μπορεί να είναι  Muggle ή Squib. Όμως οι εξελίξεις τρέχουν καταιγιστικά στις Άγριες Μέλισσες, βαθιά κρυμμένα μυστικά αποκαλύπτονται και κάθε χαρακτήρας μπλέκεται όλο και πιο πολύ με τα γεγονότα του παρελθόντος. 

 

Διαβάστε επίσης:

Αυτοί οι ηθοποιοί θα έπαιζαν αρχικά στις “Άγριες Μέλισσες”

Το Καπέλο της Επιλογής πηγαίνει στο “Παρά Πέντε”!

To Καπέλο της Επιλογής πάει στο “Κωνσταντίνου και Ελένης”

To Καπέλο της Επιλογής πάει στα “Φιλαράκια”

To Καπέλο της Επιλογής πηγαίνει στο La Casa de Papel

 

EnchantedFeather

"The game is afoot"

No Comments

Post a Comment