Οι "καλύτεροι κακοί" από το σύμπαν της Marvel - The Daily Owl
fade
39715
post-template-default,single,single-post,postid-39715,single-format-standard,eltd-core-1.2.1,flow child-child-ver-1.0.1,flow-ver-1.6.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Οι “καλύτεροι κακοί” από το σύμπαν της Marvel

Τόσο στα κόμικς, όσο και στις τηλεοπτικές και κινηματογραφικές μεταφορές της Marvel, οι “κακοί”, οι villains είναι αυτοί που δίνουν αξία στην ύπαρξη των υπερηρώων. Ποιοι είναι όμως οι “καλύτεροι” villains στο σύμπαν της Marvel; Ποιοι είναι πιο κακοί από τους άλλους, πιο αστείοι, πιο ιδιαίτεροι και πιο μοναδικοί (τόσο που πρέπει οπωσδήποτε να τους δούμε και στη μεγάλη οθόνη κάποια στιγμή); 

 

 

Kingpin

 

 

Ο πρώτος Daredevil που είδαμε σε οθόνη ήταν ο Ben Affleck, συνεπώς καλύτερα να βλέπαμε στη θέση του τον ξάδερφό μας τον Θανάση που από υποκριτική είχε πει μια φορά ένα ποίημα για το Μάρκο Μπότσαρη σε μια γιορτή του σχολείου. Όταν μάθαμε τα χαρμόσυνα νέα ότι ο νέος, τηλεοπτικός, Daredevil θα είναι ο Charlie Cox, πετάξαμε από τη χαρά μας και, όταν αργότερα, το καστ συμπληρώθηκε από τον Vincent D’ Onofrio καταλάβαμε αμέσως για ποιο λόγο ειδικά αυτή η σειρά του Netflix θα έχει μεγάλη επιτυχία – όπως και έγινε, παρότι στη συνέχεια είχε άδοξο τέλος. Ο Wilson Fisk ή αλλιώς the Kingpin είναι ένας villain που θα μπορούσε να έχει ξεπηδήσει από μια κλασική γκανγκστερική ταινία τριακονταετίας (και βάλε), συνεπώς συγκαταλέγεται ανετότατα ανάμεσα στους καλύτερους villains του σύμπαντος της Marvel, κι ας μην έχει καμία υπερφυσική ικανότητα (εκτός από τη στρατηγική του σκέψη). 

 

 

 

Red Skull 

 

 

Ο Red Skull δημιουργήθηκε από τη Marvel στα μέσα του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και το παρουσιαστικό του, όπως φυσικά και ο ρόλος του στα κόμικ και την ταινία Captain America: The First Avenger συμβολίζουν τον ναζισμό. Είναι αρκετά τρομακτικός, ιδίως όταν δεν κρύβει το κόκκινο κρανίο του με μια μάσκα που του δίνει ανθρώπινη μορφή. Είναι πολύ καλός στις πολεμικές τέχνες, εξαιρετικός σκοπευτής, ενώ είναι και πολύ επιδέξιος με τη χρήση εκρηκτικών. Πάνω από όλα, βέβαια, είναι πανέξυπνος και έχει στρατηγικές ικανότητες που θα ζήλευε ως και ο Darth Vader.

 

 

 

Enchantress (Amora)

 

 

Η Amora κατάγεται από την Asgard – είναι σαν να λέμε συγχωριανή των Thor και Loki – και εμφανίστηκε στα κόμικ της Marvel στα μέσα της δεκαετίας του 1960. Διαθέτει μαγικές ικανότητες, δημιουργεί ενεργειακές ασπίδες, μπορεί να προκαλέσει ψευδαισθήσεις, ενώ αν φιλήσει κάποιον μπορεί να του ελέγξει πλήρως το μυαλό του. Ξέρουμε, το έχετε πάθει σε σχέση. Από πολεμικές τέχνες δεν “λέει” πολλά γιατί βαριέται να ασχοληθεί, παρότι έχει τη δύναμη και αντοχή μιας θεότητας. Δεν την έχουμε δει ακόμα σε κάποια ταινία, ο Tom Hiddleston, πάντως, είχε δηλώσει ότι αν είναι να τη δούμε στη μεγάλη οθόνη κάποια στιγμή, καλύτερα να μην την εμπιστευτούμε, καθώς μοιάζει πάρα πολύ με τον Loki στον τρόπο σκέψης και δράσης. 

 

 

 

 

Lady Deathstrike

 

 

ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΕΞΑΛΛΗ είναι η Μεταλλαγμένη Yuriko Oyama, η οποία διαθέτει τεράστια ταχύτητα, αντοχή και νύχια που θα κόμπλαραν και την πιο έμπειρη τεχνίτρια ονυχοπλαστικής, καθώς είναι 12 ίντσες από μόνα τους και διπλασιάζονται όποτε γουστάρει – φυσικά είναι φτιαγμένα από αδαμάντιο και όχι από σελάκ, για ποια την περάσατε. Είναι πολύ καλή στις πολεμικές τέχνες αλλά κι αυτό να μην ήταν, και μόνο να την έβλεπες με τη νυχάρα να κάθεται απέναντί σου θα σε φόβιζε. Στις ταινίες X-Men τη βλέπουμε ως αντίπαλο του Wolverine (X2: X-Men United). 

 

 

 

 

Sabretooth 

 

 

Ο Victor Creed (όπως τον βάφτισαν) είναι ο Μεταλλαγμένος ετεροθαλής αδερφός του Wolverine, που εμφανίστηκε στα κόμικ τη δεκαετία του ’70 και στις ταινίες Χ-Men από το 2000, όπου τον ενσαρκώνουν οι Tyler Mane και Liev Schreiber. Ο Sabretooth μπορεί να θεραπεύει τις πληγές στο σώμα του, να μυρίζει από πολύ μακριά και να είναι, παρά τον όγκο του, πολύ ευκίνητος και συνεπώς μεγάλος μπελάς για τον Wolverine, που δεν γουστάρει καθόλου κάτι τέτοιους τύπους. 

 

 

 

 

 

Doctor Doom

 

 

Όταν την εκπαίδευσή σου έχουν αναλάβει μοναχοί στο Θιβέτ, όλα να τα περιμένεις (μην κρίνετε από όσα είδαμε στο Iron Fist, αυτό είναι μια άλλη ιστορία). Ο Doctor Doom υπάρχει για να διαλύει τα νεύρα των Fantastic Four (όχι ότι δεν έχει πλακωθεί με άλλους ήρωες της Marvel), καθώς ελέγχει το μυαλό, δημιουργεί ενεργειακές ασπίδες, καλεί δαίμονες, παίρνει τηλέφωνο τις αντιπαθητικές συννυφάδες σας να έρθουν σπίτι όταν δεν έχετε συμμαζέψει, ενώ ταυτόχρονα είναι και ο Sheldon Cooper, πανεπιστήμονας και tech – freak. Α, έχει και πανοπλία, που αυξάνει τη δύναμή του. 

 

 

 

 

 

Ultron

 

 

O εχθρός των Avengers είναι δημιούργημα του επιστήμονα Hank Pym (που “έφτιαξε” και τον Ant-Man). Έχει τεχνητή νοημοσύνη (βασικά είναι τεχνητή νοημοσύνη, όπως ξεκίνησε ως πρόγραμμα από τη Stark Industry), διαθέτει υπεράνθρωπη δύναμη, ταχύτητα, ελέγχει τη σκέψη, μπορεί να σου προκαλέσει ως και κώμα, μπορεί επίσης να αναπλάθει το μεταλλικό του σώμα ενώ φήμες λένε ότι βρήκε μια φορά και τραπέζι στο Chelsea στο Παγκράτι (απέξω κιόλας) Σάββατο μεσημέρι. 

 

 

 

 

 

Magneto

 

 

Ο Max Eisenhardt, όπως φαίνεται και από το όνομά του, Magneto, διαθέτει τις δυνάμεις ενός μαγνήτη και προκαλεί μαγνητικά πεδία, ανάλογα με τις ανάγκες κάθε περίστασης που τον αφορά. Επίσης, είναι πανέξυπνος και διαθέτει πολλές επιστημονικές γνώσεις, ενώ έχει λάβει και στρατιωτική εκπαίδευση, με αποτέλεσμα να διαθέτει και ικανότητες στρατηγικού σχεδιασμού. Βασικός του σκοπός ήταν, αφού επέζησε από το Ολοκαύτωμα, να προστατέψει τους Μεταλλαγμένους απέναντι στους ανθρώπους. Καμιά φορά αλλάζει στρατόπεδο και γίνεται καλός. Καμιά φορά, λέμε, συνήθως έχει πολλές δουλειές να κάνει (π.χ. να δημιουργήσει φονικά όπλα) οπότε συνεχίζει να αποτελεί έναν υπέροχο villain στο σύμπαν της Marvel

 

 

 

 

Apocalypse

 

 

 

Ο Apocalypse αλλάζει μορφή και μέγεθος κατά βούληση, καθώς μπορεί να ελέγχει όλα τα κύτταρά του και έτσι καταρχάς μπορεί να χωρέσει σε καλοκαιρινά και χειμωνιάτικα με την ίδια ευκολία και χωρίς καμία αλλαγή στη διατροφή του. Επίσης, διαθέτει τηλεπαθητικές και τηλεκινητικές ικανότητες, ενώ, προφανώς, είναι και πανέξυπνος. Α, το αίμα του έχει και θεραπευτικές ικανότητες για τους Μεταλλαγμένους. Σιχαίνεται βέβαια τους ανθρώπους και θέλει να τους καταστρέψει, για να κυριαρχήσει ο ίδιος. Στη μεγάλη οθόνη τον είδαμε στην ταινία του 2016 X-MenApocalypse, όπου τον υποδύθηκε ο Oscar Isaac. 

 

 

 

Thanos

 

 

O Thanos είναι ένας εξωγήινος εξαιρετικά ευφυής και δυνατός, με μοναδικό σκοπό της ζωής του να εξαφανίσει το σύμπαν. Όταν λέμε “το σύμπαν” εννοούμε κυριολεκτικά ό,τι υπάρχει στον κόσμο. Ο σκοπός του δεν είναι να κερδίσει κάτι από αυτή τη διαδικασία – απλά είναι το χόμπι του. Ως ένα βαθμό, βέβαια, το πλάνο του να εξαφανίσει κάθε ίχνος ζωής υπάρχει και για να ανταγωνιστεί μια άλλη οντότητα του σύμπαντος της Marvel, η οποία ονομάζεται Death. Έχει σκοτώσει τη μάνα του (όπως το διαβάζετε ακριβώς) και κουβαλάει πάρα πολλά κόμπλεξ εξαιτίας της μοβ εμφάνισής του. Εμφανίστηκε πρώτη φορά στο κόμικ Iron Man τη δεκαετία του 1970 κι από τότε προσπαθεί διαρκώς να καταστρέψει τον κόσμο με διάφορα μέσα

 

 

 

Loki

 

 

Ο πανούργος αδερφός του Thor εμφανίστηκε για πρώτη φορά στα κόμικς της Marvel στα τέλη της δεκαετίας του 1940. Είναι πάρα πολύ έξυπνος, έχει ταχύτητα και δύναμη, ενώ δεν τον πιάνουν και τα μαγιολίκια (sic) που μπορεί να του κάνουν οι άλλοι. Μπορεί να δημιουργήσει ψευδαισθήσεις, να θεραπεύει τις πληγές του και να μεταφέρει τις σκέψεις του επηρεάζοντας τη συμπεριφορά κάποιου άλλου. Βασικά, τα λόγια είναι περιττά, ο Loki είναι ο “καλύτερος κακός” της Marvel γιατί, ό,τι κι αν κάνει (καλά, σχεδόν) δεν μπορείς να του το κρατήσεις για πάντα. 

 

 

Διαβάστε ακόμα:

To trailer του WandaVision είναι ό,τι πιο εντυπωσιακό θα δεις σήμερα

H Tatiana Maslany στο ρόλο της She-Hulk στη νέα σειρά του MCU

Έτσι θα συνδέονται οι σειρές της Marvel με τις ταινίες του MCU

Πρωταγωνιστής του AHS στη νέα σειρά WandaVision

Δέκα πράγματα που δε γνωρίζατε για την ταινία Deadpool

Δέκα πράγματα που δε γνωρίζατε για την ταινία Thor

 

 

No Comments

Post a Comment