Joker: 10 πράγματα που δε γνωρίζατε για την ταινία - The Daily Owl
fade
78735
post-template-default,single,single-post,postid-78735,single-format-standard,eltd-core-1.2.1,flow child-child-ver-1.0.1,flow-ver-1.6.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Joker: 10 πράγματα που δε γνωρίζατε για την ταινία

Αρχικά η εταιρία Warner Bros. ήθελε να σκηνοθετήσει το Joker ο Martin Scorsese, με τον Leonardo DiCaprio στον πρωταγωνιστικό ρόλο, και τον Robert De Niro στι ρόλο του Murray Franklin. Τελικά αυτό κατέστη αδύνατο, γιατί ο DiCaprio είχε ήδη δεσμευτεί να πρωταγωνιστήσει στο Once Upon a Time in Hollywood του Quentin Tarantino, ενώ ο Scorsese ετοίμαζε τον “Ιρλανδό” του για το Netflix. 

 

 

O σκηνοθέτης Todd Phillips είδε κι έπαθε να πείσει την εταιρία παραγωγής να προχωρήσουν με την ταινία. Αρχικά είχε παρουσιάσει την ιδέα του σε μια ομάδα στελεχών που τη λάτρεψαν, και ο ίδιος έκατσε να γράψει το σενάριο με βάση τα όσα είχαν πει τότε. Όταν κανόνισε με την Warner Bros. να παρουσιάσει το ίδιο το σενάριο, η ομάδα με την οποία είχε αρχικά συνεννοηθεί δεν είχε πλέον την ίδια σύνθεση και χρειάστηκε ένα χρόνο μέχρι να τα βρουν. 

 

 
Ο Joaquin Phoenix ανέλαβε το ρόλο του Joker γιατί, σύμφωνα με τον ίδιο, δεν ήξερε ακριβώς τι αισθανόταν για αυτό το χαρακτήρα, ενώ όταν έχει όλες τις απαντήσεις για κάποιο ρόλο, τότε βαριέται. 
 
 
 
 
 
 
 
 

Το πιο δύσκολο κομμάτι της ερμηνείας του πρωταγωνιστή ήταν η τελειοποίηση του γέλιου του Joker. Ο Phoenix βάσισε τη δημιουργία του χαρακτηριστικού γέλιου του σε συμπεριφορές ανθρώπων που πάσχουν από τη διαταραχή που είναι γνωστή και ως “παθολογικό γέλιο”.

 

 

23 κιλά έχασε για το ρόλο του Joker ο Phoenix και μάλιστα συνεργάστηκε με τον ίδιο γιατρό που τον είχε βοηθήσει να χάσει βάρος για το The Master. Τόσο πολύ είχε αδυνατίσει ο Phoenix που ήταν αδύνατον, μετά το τέλος των γυρισμάτων, να πραγματοποιηθούν συμπληρωματικά γυρίσματα, γιατί και μισό κιλό να είχε πάρει στο μεταξύ, η διαφορά ήταν τεράστια. 

 

 

 

 

Οι δημιουργοί της ταινίας βασίστηκαν τόσο στο κόμικ του Alan Moore The Killing Joke, όσο και στις ταινίες του Martin Scorsese, Ο Ταξιτζής, Οργισμένο Είδωλο & Βασιλιάς για μια νύχτα.

 

 

Σύμφωνα με τον σκηνοθέτη, πολλές φορές ο Phoenix “δεν την πάλευε” στο σετ και ενίοτε διέκοπτε τη σκηνή στη μέση για να βγει έξω να πάρει λίγο αέρα. 

 

 

 

 

 

 

Ο Phoenix με τον De Niro είχαν δύσκολες σχέσεις κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, γιατί ο δεύτερος ήθελε να ακολουθήσει την παραδοσιακή διαδικασία κατά την οποία οι ηθοποιοί κάνουν πρώτα μια απλή ανάγνωση του σεναρίου, ενώ ο πρώτος τη σιχαίνεται. Συνεργάστηκαν μεν ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία, ωστόσο οι σχέσεις τους παρέμειναν “παγωμένες”. 

 

 

Ο σκηνοθέτης ανέθεσε στη συνθέτρια Hildur Guðnadóttir να γράψει το soundtrack της ταινίας πριν ξεκινήσουν καν τα γυρίσματα, γιατί ήθελε η μουσική να δίνει τον τόνο σε κάθε σκηνή.

 

 

Στην πρεμιέρα της ταινίας στο Φεστιβάλ της Βενετίας, μετά την ολοκλήρωση της προβολής της, το κοινό χειροκροτούσε για περίπου 8 συνεχόμενα λεπτά. 

 

 

Διαβάστε ακόμα:

O Cillian Murphy θα πρωταγωνιστήσει στη νέα ταινία του Christopher Nolan

Έχω σπουδάσει Μπαγιαντέρα στη Λυών

No Comments

Post a Comment