Ζωγραφίζοντας τον "Άρχοντα των Δαχτυλιδιών" - The Daily Owl
fade
2641
post-template-default,single,single-post,postid-2641,single-format-standard,eltd-core-1.2.1,flow child-child-ver-1.0.1,flow-ver-1.6.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Ζωγραφίζοντας τον “Άρχοντα των Δαχτυλιδιών”

John Howe και Alan Lee .  Μου είναι δύσκολο να περιγράψω αυτούς τους δυο γίγαντες της τέχνης του φανταστικού. Θεωρώ πως ό,τι και να γράψω θα είναι πολύ ‘φτωχό’ και λίγο.

Και οι δυο αυτοί καλλιτέχνες είναι πολυβραβευμένοι και αναμφισβήτητα ταλαντούχοι. Η δουλειά τους είναι κυρίως γνωστή για τις εικόνες που έχουν δημιουργήσει εμπνεόμενοι από το έργο του Τόλκιν. Ουσιαστικά είναι οι βασικοί  εικονογράφοι του Άρχοντα των δαχτυλιδιών’ και της ταινίας  ‘Χόμπιτ’ καθώς οι εικονογραφήσεις τους, που αφορούν τον υπέροχο κόσμο του Τόλκιν, έχουν συμπεριληφθεί σε βιβλία και επιτραπέζια παιχνίδια.

Παρ’όλα αυτά, στο βιογραφικό τους συμπεριλαμβάνονται μεγάλες συνεργασίες με άλλες αντίστοιχες ταινίες και σειρές του φανταστικού, καθώς έχουν εικονογραφήσει χιλιάδες εξώφυλλα βιβλίων φαντασίας.

Πρόκειται για δυο ακόμα καταπληκτικούς εικονογράφους, από τους οποίους έχω επηρεαστεί. Λατρεύω τον τρόπο με τον οποίο ζωγραφίζουν την φύση και τα δάση, το βάθος και την αίσθηση της μαγείας που δημιουργούν και μου αρέσουν τα χρώματα στην παλέτα τους, τα σχέδια τους, η ‘γραμμή’ τους γενικότερα. Μακάρι να τους είχα δασκάλους ή έστω να τους γνώριζα από κοντά και να κρατούσα πολύτιμες συμβουλές από δύο ‘πατέρες’ της Τέχνης.

Παρακάτω σας παραθέτω να δείτε ορισμένες από τις εξαιρετικές ζωγραφιές τους.

 

Alan Lee
 

 

 

 

John Hawe

  

 

 

 

ΠΗΓΕΣ

 

Marilena Mexi

Εικονογράφος | Συγγραφέας | Mother of Dragon | Χαμένη στη Νεραϊδοχώρα | www.marilenamexi.com

No Comments

Post a Comment