Η Τζ.Κ. Ρόουλινγκ μίλησε για τη σχέση των Dumbledore και Grindelwald - The Daily Owl
fade
51595
post-template-default,single,single-post,postid-51595,single-format-standard,eltd-core-1.2.1,flow child-child-ver-1.0.1,flow-ver-1.6.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Η Τζ.Κ. Ρόουλινγκ μίλησε για τη σχέση των Dumbledore και Grindelwald

Η Τζ.Κ. Ρόουλινγκ, συγγραφέας των βιβλίων Harry Potter και σεναριογράφος των ταινιών Fantastic Beasts, μίλησε για τη σχέση των Dumbledore και Grindelwald σε ένα βίντεο που συμπεριλαμβάνεται στη Blu-ray έκδοση της ταινίας Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald, η οποία κυκλοφόρησε πριν λίγες μόλις ημέρες. 

 

 

 

Λίγα χρόνια μετά τη δήλωσή της ότι ο Dumbledore είναι ομοφυλόφιλος και την επιβεβαίωση του ότι υπήρχε ανάμεσα σε εκείνον και τον Grindelwald ένα ειδύλλιο (τουλάχιστον από την πλευρά του πρώτου), η Ρόουλινγκ επεσήμανε ότι “υπήρχε μια ερωτική σχέση ανάμεσα στους δυο, με πάθος, και όπως συμβαίνει σε κάθε σχέση, straight ή gay ή όποια ταμπέλα κι αν της βάλουμε, κανείς δε μπορεί να ξέρει με βεβαιότητα τι αισθάνεται ο άλλος. Δε μπορείς να γνωρίζεις, μπορείς να πιστεύεις ότι γνωρίζεις“. Συνεχίζοντας, η Ρόουλινγκ είπε ότι “με ενδιαφέρει λιγότερο η σεξουαλική πτυχή – παρότι πιστεύω ότι υπήρχε σεξουαλική διάσταση σε αυτή τη σχέση – συγκριτικά με τα συναισθήματα που έτρεφαν ο ένας για τον άλλο, πράγμα που εντέλει είναι το πιο συναρπαστικό πράγμα σε όλες τις ανθρώπινες σχέσεις“. 

 

Οι φανς της συγγραφέα στην πλειοψηφία τους επαίνεσαν την προσπάθειά της να εισάγει έναν LGBT χαρακτήρα στον μαγικό κόσμο του Harry Potter, ωστόσο μια μεγάλη μερίδα τους επισημαίνει διαρκώς ότι αυτή η προσπάθεια έγινε εκ των υστέρων, κατόπιν δηλαδή της έκδοσης των βιβλίων και κυκλοφορίας των ταινιών, κι ενώ η ίδια δίνει μέχρι σήμερα διαρκώς νέες λεπτομέρειες και αφηγείται νέες ιστορίες από το σύμπαν που δημιούργησε, δίσταζε μέχρι πρότινος να αναφερθεί στη συγκεκριμένη πτυχή της ζωής του Dumbledore, τόσο μέσα από τις συνεντεύξεις και τα κείμενά της, όσο και μέσα από τα σενάρια των ταινιών των Φανταστικών Ζώων.

 

 

 

 

Ελπίζουμε ότι στην 3η ταινία Fantastic Beasts, η οποία δεν έχει ακόμα τίτλο και αναμένεται να κάνει πρεμιέρα το 2020, η Τζ.Κ. Ρόουλινγκ, μαζί με τον σκηνοθέτη David Yates, θα έχουν καταλήξει στο πώς επιθυμούν να παρουσιαστεί η ζωή του μετέπειτα διευθυντή του Hogwarts, κατά τη διάρκεια του ανθρωποκυνηγητού ενάντια στον θανάσιμο εχθρό του. Η Ρόουλινγκ έχει κατηγορηθεί κι άλλες φορές για έλλειψη diversity στους χαρακτήρες της, με την πιο πρόσφατη βέβαια να είναι αυτή της Nagini, όπου η συγκεκριμένη μερίδα των φανς ερμήνευσε με λανθασμένο τρόπο την πολιτική ορθότητα (περισσότερα εδώ).  

 

 

Διαβάστε ακόμα:

Χαρακτήρες που η Ρόουλινγκ έκοψε από τα βιβλία της

“Μπόμπα” θα γίνει η 3η ταινία των Φανταστικών Ζώων

H Tζ.Κ. Ρόουλινγκ απαντάει στην αρνητική κριτική για την Nagini

Fantastic Beasts 3: Όλα όσα θέλουμε να δούμε στην ταινία

Όλες οι ερωτήσεις που έχουμε μετά το τέλος της ταινίας Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald

 

 

 

Meta

Έχω σπουδάσει Μπαγιαντέρα στη Λυών

No Comments

Post a Comment