Η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ υπερασπίζεται το Quidditch! - The Daily Owl
fade
44214
post-template-default,single,single-post,postid-44214,single-format-standard,eltd-core-1.2.1,flow child-child-ver-1.0.1,flow-ver-1.6.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ υπερασπίζεται το Quidditch!

To άθλημα των μάγων Quidditch αποτελεί εξαιρετικά σημαντικό τμήμα της ιστορίας του Harry Potter και η Τζ.Κ. Ρόουλινγκ έχει αφιερώσει εκτεταμένα κομμάτια των βιβλίων της σε αυτό και δυστυχώς για τους φανς οι ταινίες της σειράς δεν το παρουσίασαν όπως ακριβώς το λογοτεχνικό κείμενο.

 

 

 

Οι κανόνες του παιχνιδιού και συγκεκριμένα ο τρόπος καταμέτρησης των πόντων όπως δέχτηκε κριτική από κάποιον χρήστη του Twitter αποτέλεσε την αφορμή ώστε η συγγραφέας να υπερασπιστεί το παιχνίδι που δημιούργησε η ίδια στο φανταστικό της σύμπαν.

 

 

Η Τζ.Κ. Ρόουλινγκ απάντησε ότι υπάρχει μια αίγλη στη διαδικασία με την οποία κάποιος κυνηγάει ένα χρυσό μπαλάκι, αλλά και ότι παράλληλα με τη Χρυσή, η ομαδική δουλειά και επιμονή μπορούν να κερδίσουν έναν αγώνα. Όλοι είναι, επίσης, ευάλωτοι απέναντι στα bludgers και στους ανθρώπους που θέτουν εμπόδια (φύλακες) κι έτσι η επιτυχία σημαίνει να ξεπερνάς όλα αυτά συνδυαστικά, πράγμα που αντανακλά πλήρως την ανθρώπινη φύση.

 

Κάπως έξαλλη μπορεί κανείς να χαρακτηρίσει την Ρόουλινγκ σε σχέση με το ύφος της απάντησής της, ωστόσο αυτή την περίοδο έχει απαντήσει σε διάφορες (κακοπροαίρετες) κριτικές, οπότε μπορούμε να αντιληφθούμε το γιατί θέλει να θέτει τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση με τη μία.

 

 

Meta

Έχω σπουδάσει Μπαγιαντέρα στη Λυών

No Comments

Post a Comment