Βιβλίο: H Σεραφίνα και ο Μαύρος Μανδύας - The Daily Owl
fade
43860
post-template-default,single,single-post,postid-43860,single-format-standard,eltd-core-1.0,flow child-child-ver-1.0.0,flow-ver-1.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11,vc_responsive

Βιβλίο: H Σεραφίνα και ο Μαύρος Μανδύας

Το best seller των New York Times, Η Σεραφίνα και ο Μαύρος Μανδύας κυκλοφόρησε σε ελληνική μετάφραση της Γιούλης Δελιοπούλου από τις Εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα.

 

 

 

Η Σεραφίνα και ο Μαύρος Μανδύας είναι το πρώτο από τα τρία βιβλία της σειράς με ηρωίδα τη Σεραφίνα, από τον πολυβραβευμένο Ρόμπερτ Μπίτι. Το βιβλίο έχει κερδίσει την καρδιά των νεαρών αναγνωστών στις ΗΠΑ, καθώς συνδυάζει τη φαντασία με το μυστήριο. 

 

 

Λίγα λόγια για την υπόθεση:

 

Η Έπαυλη Μπίλτμορ είναι ένα τεράστιο αρχοντικό που χτίστηκε τον 19ο αιώνα και ανήκει στην οικογένεια Βάντερμπιλτ. Η Σεραφίνα ή αλλιώς Σέρα είναι ένα 12χρονο κορίτσι που ζει με τον πατέρα της στην Έπαυλη και συγκεκριμένα στο υπόγειό της, καθώς ο πατέρας της είναι ο συντηρητής του κτιρίου. Κανείς άλλος δεν γνωρίζει την ύπαρξή της παρά μόνο ο μπαμπάς της και έτσι η μικρή Σέρα έχει μάθει να κινείται στη σκιά των υπολοίπων, χωρίς ποτέ κανείς να έχει αντιληφθεί ότι, όσο οι κάτοικοι της Έπαυλης διασκεδάζουν με τους καλεσμένους τους, ένα έφηβο κορίτσι τους παρατηρεί μέσα από το σκοτάδι. 

 

Έτσι, η Σεραφίνα περνάει απαρατήρητη και από την τρομακτική φιγούρα που φορά έναν μαύρο μανδύα και αρπάζει τα παιδιά που βρίσκονται στην Έπαυλη. Με τη βοήθεια του ανιψιού των ιδιοκτητών της έπαυλης, Μπρέινταν, αναζητεί τα χαμένα παιδιά στο δάσος που βρίσκεται δίπλα από την Έπαυλη και μαζί με τα ίχνη των παιδιών θα βρει και τα ίχνη της καταγωγής της και της μαγικής κληρονομιάς της. 

 

 

 

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

 

Ένα νεανικό βιβλίο που εξιτάρει τον αναγνώστη και συνιστά ανάγνωσμα εξαιρετικά ταιριαστό με το Halloween! Το βιβλίο παρουσιάζει την ιστορία της Σεραφίνα με τρόπο ατμοσφαιρικό και τόνο απειλητικό για τους πρωταγωνιστές και τη ζωή τους. Η σταράτη αφήγηση αφήνει τους χαρακτήρες να αναδειχθούν μέσα από τις πράξεις τους, οι οποίες συμβαίνουν με φόντο ένα δυνητικά τρομακτικό σπίτι και, αργότερα, ένα ανατριχιαστικό σκηνικό, το οποίο συνεπαίρνει τον αναγνώστη, ο οποίος ξεφεύγει εντελώς από την δική του πραγματικότητα. Παρότι εκ πρώτης όψης η ιστορία φαίνεται γνωστή, τα γεγονότα παίρνουν μια απρόσμενη τροπή, ενώ στο τέλος το μυστήριο λύνεται με τρόπο που αναδεικνύει όλες τις κρίσιμες διασυνδέσεις προσώπων και καταστάσεων. Η Σεραφίνα είναι μια ατρόμητη έφηβη που εμφορείται από την περιέργειά της να ανακαλύψει τον κόσμο, σε συνδυασμό με την αφόρητη μοναξιά της, θυμίζοντας – κατ’ αναλογία – την Πεντάμορφη ως αιχμάλωτη του Τέρατος στη δική του Έπαυλη. Ένα τρυφερό βιβλίο που αποτυπώνει και τις συνήθειες της αστικής τάξης στις ΗΠΑ του 19ου αιώνα. 

 

 

 

 

Επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα της Έπαυλης Μπίλτμορ (Biltmore Estate) και δείτε τα μέρη όπου ζούσε η Σεραφίνα: το πελώριο υπόγειο, τον Χειμωνιάτικο Κήπο, την Αίθουσα με τις Βιβλιοθήκες, το δωμάτιο του Μπρέινταν, τον δαιδαλώδη κήπο, την αρχή του δάσους και πολλά πολλά μέρη ακόμη.

 

 

Περισσότερες πληροφορίες για το βιβλίο εδώ

Επίσημη ιστοσελίδα του Εκδοτικού Οίκου Πεδίο – Ελληνικά Γράμματα

Facebook Page του Εκδοτικού Οίκου Πεδίο – Ελληνικά Γράμματα

 

 

Meta

Έχω σπουδάσει Μπαγιαντέρα στη Λυών

No Comments

Post a Comment