Η Παγωμένη Πριγκίπισσα | Fjällbacka #1 - The Daily Owl
fade
33066
post-template-default,single,single-post,postid-33066,single-format-standard,eltd-core-1.2.1,flow child-child-ver-1.0.1,flow-ver-1.6.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Η Παγωμένη Πριγκίπισσα | Fjällbacka #1

Η Ερίκα Φαλκ είναι συγγραφέας βιογραφιών, νέα, φιλόδοξη κι αφοσιωμένη στη δουλειά της. Έπειτα από το θάνατο των γονιών της σε τροχαίο ατύχημα που άφησε την ίδια και τη μικρότερη αδερφή της, Άννα, ορφανές, επιστρέφει στη Φιελμπάκα, το μέρος όπου μεγάλωσε, ένα ψαροχώρι στα νοτιοδυτικά της Σουηδίας, προκειμένου να φροντίσει το σπίτι των παιδικών της χρόνων. Μια χειμωνιάτικη ημέρα, αποφασίζει να επισκεφτεί το σπίτι της Άλεξ Βίκνερ, μιας παλιάς της φίλης. Εκεί, η Ερίκα ανακαλύπτει την Άλεξ νεκρή στη μπανιέρα, βυθισμένη σε παγωμένο νερό, με πληγωμένους καρπούς. Μια τέτοια τραγωδία βυθίζει τη μικρή κοινωνία στην αναστάτωση. Η ζωή της Ερίκα πρόκειται να αλλάξει. Αποφασίζει να πάρει μέρος στην εξιχνίαση της αυτοκτονίας, σε συνεργασία με την τοπική αστυνομία. Κανείς, παρ’ όλα αυτά δεν πιστεύει πως η Άλεξ αυτοκτόνησε πραγματικά, γεγονός που βάζει την Ερίκα σε σκέψεις και την οδηγεί σε μια επώδυνη αναδρομή στο παρελθόν, το οποίο φαίνεται πως κρύβει ανησυχητικά μυστικά σχετικά με την ειδυλλιακή όψη της Φιελμπάκα.

 

 

 

“Don’t ever get old.”

 

 

 

Το «Η Παγωμένη Πριγκίπισσα» είναι ένα βιβλίο που επικεντρώνεται στο έγκλημα, το μυστήριο και την περιπέτεια χωρίς να παραλείπει να εστιάσει στον τρόπο ζωής και τις αξίες της κλειστής σουηδικής κοινωνίας. Εντυπωσιακά καλογραμμένο και διαυγές σαν το ψυχρό περιβάλλον που περιγράφει, αγγίζει θέματα όπως η ενδοοικογενειακή βία, η παιδοφιλία, ο αλκοολισμός, αλλά και θέματα όπως η αγάπη και η αλληλεγγύη. Με εξαιρετικά δομημένη πλοκή, η οποία άλλοτε ανεβάζει τους παλμούς, κι άλλοτε ζεσταίνει την καρδιά, επιβεβαιώνει πως η σιωπή μπορεί να αποδειχθεί δολοφονική και τα μυστικά δε θάβονται μια για πάντα.

 

Γραμμένο από την Camilla Läckberg, η οποία πια θεωρείται η βασίλισσα της αστυνομικής λογοτεχνίας, αποτελεί το πρώτο της έργο, καθώς και το πρώτο από τα δέκα βιβλία της σειράς “Fjällbacka”. Εκδόθηκε το 2003 στα σουηδικά κι αργότερα στα αγγλικά από τις εκδόσεις “Pegasus”, και σύντομα έγινε best seller, αποσπώντας βραβεία Grand Prix και Prix Polar, και χιλιάδες θετικά σχόλια από αναγνώστες και fans του μυστηρίου και του αστυνομικού (3.7/5 αστέρια στο goodreads.com). Μεταφράστηκε στα ελληνικά και κυκλοφόρησε στην Ελλάδα το 2011 από τις εκδόσεις «Μεταίχμιο».

 

 

 

Greenleaf

Booklover / Marine scientist in the making / Avocado addict / Deadass romantic & I also write poems

No Comments

Post a Comment