Η τελευταία νύχτα στο Τρέμορ Μπιτς", του Μικέλ Σαντιάγο - The Daily Owl
fade
18980
post-template-default,single,single-post,postid-18980,single-format-standard,eltd-core-1.2.1,flow child-child-ver-1.0.1,flow-ver-1.6.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Η τελευταία νύχτα στο Τρέμορ Μπιτς”, του Μικέλ Σαντιάγο

 

Η «Τελευταία νύχτα στο Τρέμορ Μπιτς» είναι το λογοτεχνικό ντεμπούτο του Ισπανού Mikel Santiago. Ένα ντεμπούτο άκρως επιτυχημένο, μιας και κέρδισε από την πρώτη στιγμή κοινό και βιβλιοκριτικούς, οδήγησε σε συγκρίσεις του συγγραφέα με κορυφαίους ομότεχνούς του στον χώρο του ψυχολογικού θρίλερ, καταφέρνοντας επίσης να περάσει τα σύνορα της πατρίδας του και να μεταφραστεί σε αρκετές ακόμα γλώσσες. Το ταλέντο του συγγραφέα στο πλάσιμο της ιστορίας, η παραστατικότητα της αφήγησης και έξυπνη χρήση της γλώσσας, που ο Santiago χειρίζεται άκρως ικανοποιητικά προκειμένου να εξυπηρετήσει τους συγγραφικούς του σκοπούς, μαρτυρούν πως ο συγκεκριμένος συγγραφέας ήρθε στα λογοτεχνικά πράγματα για να μείνει!

 

Ο Πίτερ Χάρπερ είναι ένας επιτυχημένος συνθέτης που μοιάζει να έχει χάσει την έμπνευσή του, εξαιτίας κάποιων προσωπικών προβλημάτων που12373311_10207966554142668_5676600504110200199_n αντιμετώπισε πρόσφατα. Αποφασίζει λοιπόν να απομονωθεί για κάποιο διάστημα σε μια παραλία της Ιρλανδίας, μέχρι να ξορκίσει τους δαίμονές του και να βρει ξανά τον παλιό του εαυτό. Το μοναχικό σπίτι όπου περνάει πλέον τις μέρες του φαντάζει το ιδανικότερο καταφύγιο. Ο ίδιος έχει δημιουργήσει φιλικές σχέσεις με τους γείτονές του, ένα ηλικιωμένο ζευγάρι που έχει κι αυτό τα δικά του μυστικά, και παράλληλα βγαίνει με μια κοπέλα από το χωριό.

Όλα φαντάζουν ιδανικά, μέχρι το βράδυ της καταιγίδας. Όταν ένας κεραυνός χτυπήσει τον Πίτερ, η ζωή του θα αλλάξει δραματικά. Με τρόμο, θα διαπιστώσει πως βλέπει μερικά παράξενα οράματα, που τον προϊδεάζουν για φριχτά πράγματα που πρόκειται να συμβούν στον ίδιο, τα παιδιά του και τα κοντινά του πρόσωπα. Όσοι βρίσκονται γύρω του, όμως, δεν τον πιστεύουν και θεωρούν πως όλα αυτά δεν είναι τίποτε παραπάνω από τις παρενέργειες του χτυπήματος του κεραυνού.

Όσο όμως οι μέρες περνούν και τα οράματα έρχονται όλο και συχνότερα και είναι ολοένα περισσότερο τρομαχτικά, ο Πίτερ Χάρπερ θα αποφασίσει πως πρέπει να πάρει ο ίδιος την κατάσταση στα χέρια του, από τη μία για να αποδείξει σε όλους πως δεν είναι τρελός και από την άλλη, για να καταφέρει να προετοιμαστεί για την τελική αναμέτρηση με τους χειρότερους φόβους του. Οι οποίοι θα έρθουν μια άλλη νύχτα με καταιγίδα και με τη μορφή μασκοφόρων ανδρών, που δε θα διστάσουν μπροστά σε τίποτα και σε κανέναν, προκειμένου να πετύχουν τους σκοτεινούς, άγνωστους κι επικίνδυνους σκοπούς τους. Την τελευταία νύχτα στο Τρέμορ Μπιτς, ο ήρωάς μας θα κληθεί να αντιμετωπίσει τους εφιάλτες που τον βασανίζουν όλον αυτόν τον καιρό και να αγωνιστεί για να σώσει όλους εκείνους που αγαπά.

 

** Η “Τελευταία νύχτα στο Τρέμορ Μπιτς” κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός. **

Chrissa Vasileiou

Geminis, bookworm, coffee lover, storyteller... Aν δεν έχεις βρει ακόμα το παραμύθι που σε αντιπροσωπεύει, δημιούργησε το δικό σου!

No Comments

Post a Comment