Το Χόγκουαρτς με free wifi!!! - The Daily Owl
fade
6124
post-template-default,single,single-post,postid-6124,single-format-standard,eltd-core-1.2.1,flow child-child-ver-1.0.1,flow-ver-1.6.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Το Χόγκουαρτς με free wifi!!!

Πώς θα ήταν η ζωή των ηρώων της δημοφιλούς σειράς βιβλίων “Χάρι Πότερ”, αν η συγγραφέας δεν είχε φανταστεί το Χόγκουαρτς με ένα τείχος προστασίας που εμπόδιζε οποιαδήποτε ηλεκτρονική συσκευή; Θα μου πείτε, αν δεν υπήρχε, πώς θα έστελνε η Μόλλυ Ουέσλι τον εξάψαλμο στο Ρον; Χμ… υπάρχει και χειρότερος τρόπος να σε κάνει ρόμπα η μάνα σου στη Μεγάλη Τραπεζαρία: να σχολιάσει στον τοίχο σου στο Facebook και να έχει χρησιμοποιήσει ξόρκι που σ’ εμποδίζει να διαγράψεις τη δημοσίευση, και έτσι όλοι οι φίλοι σου να μπορούν να το δουν!

5664263653_51c3971699-s473x500-279166

Ας φανταστούμε, λοιπόν, το Χόγκουαρτς σαν τον παράδεισο του wifi. Παντού σε όλο το κάστρο, μαθητές και καθηγητές απολαμβάνουν τα προνόμια του ελεύθερου ίντερνετ. Το σήμα είναι σαφώς παντού εξαιρετικό – ακόμη και στα μπουντρούμια του Σλίθεριν! Τι άλλο να θέλει κανείς; Free wifi και εφαρμογές όπως facebook, twitter, ΥouΤube και spotify να κυριαρχούν στα κινητά των μαθητών και του διδακτικού προσωπικού.

Με την κυριαρχία των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, οι μαθητές θα μπορούν να γνωρίζονται πολύ πριν φοιτήσουν στο Χόγκουαρτς. Το μόνο που θα χρειαζόταν να κάνουν είναι να ακολουθήσουν σε Facebook, Twitter ή Google Plus, λογαριασμούς όπως: Χόγκουαρτς σχολή για μαγεία και ξόρκια, και ομάδες τύπου: Όλοι οι πρωτοετείς του Χόγκουαρτς εδώ ή Πάμε Χόγκουαρτς; (// πάμε πλατεία;).

z-s480x451-279188

Η αλήθεια είναι πως τα social media δεν επιτρέπουν να φτιάξεις προφίλ αν είσαι ανήλικος αλλά στην περίπτωση των νεαρών μάγων δεν ισχύει αυτό! Η πλειοψηφία των μαθητών, λοιπόν, έχει λογαριασμό από τα 11 τους και facebookάρει και twittάρει ασυστόλως. Το Χόγκουαρτς αποτελεί τη χαρά του check-in, ο συσσωλήνας (aka youtube) τη διέξοδο των ντροπαλών μαθητών, το twitter χρησιμοποιείται κατά κύριο λόγο από το Διευθυντή και τους δημοφιλείς μαθητές, ενώ οι καθηγητές έχουν φτιάξει το επαγγελματικό τους προφίλ στο Linkedin.

Πόσο θα άλλαζε όμως η ζωή των αγαπημένων μας χαριποτερικών ηρώων αν χρησιμοποιούσαν τα μέσα αυτά, όσο φοιτούσαν στο Χόγκουαρτς;

 • Με το που φτάνουν στην αποβάθρα 9 ¾, κάνουν το πρώτο check-in. Έτσι το Χόγκουαρτς γνωρίζει ποιοι έχουν φτάσει ασφαλώς και με αυτόν τον τρόπο θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί η επίθεση της Ιτιάς που Δέρνει, στο ιπτάμενο Φορντ της οικογένειας Ουέσλι! Το δεύτερο check- in γίνεται στο Χόγκουαρτς Εξπρές, συνοδευόμενο από καταστάσεις τύπου: Φύγαμε για Χόγκουαρτς, Ραντεβού στη Μεγάλη Τραπεζαρία και σχόλια από κάτω όπως Μη χάσεις το βάτραχό σου πάλι, Νέβιλ ή Σλίθεριν rulezzzzz ή Ι’ m back bitches. –A (Α= Άμπριτζ). Το τρίτο check- in θα γίνεται στη Μεγάλη Τραπεζαρία κι οι πρωτοετείς θα δηλώνουν τη στιγμή που θα φοράνε το καπέλο τους, τη στιγμή που θα το βγάζουν, τον κοιτώνα στον οποίο επελέγησαν και πόσο τους τρομάζει ο Ματωμένος Βαρώνος. Οι υπόλοιποι θα αρκούνται σε σχόλια περί φαγητών, ενώ σε κρυφές συνομιλίες θα σχολιάζουν τον καινούριο καθηγητή για το μάθημα της Άμυνας εναντίον των Σκοτεινών Τεχνών. Η τελευταία κοινοποίηση τοποθεσίας της ημέρας θα είναι βέβαια στα υπνοδωμάτια των κοιτώνων, πριν πέσουν ξέροι από την πολύωρη χρήση του αντίχειρα (αθάντο κουμπί Like) και από τη βαρυστομαχιά!

tumblr_lfgg98svX11qeru58o1_500-s500x236-279183

 • Δεν θα χανόντουσαν ποτέ, ακόμη κι αν οι σκάλες άλλαζαν συνεχώς κι αυτό γιατί η εφαρμογή Χάρτες θα τους έδειχνε πάντα με τη χρήση GPS πώς να βρουν τον πιο σύντομο δρόμο. Πιο συγκεκριμένα, ο Χάρι κι ο Ρον δε θα δυσκολεύονταν ποτέ να βρουν τη σωστή αίθουσα αφού βρίσκοντας την αίθουσα των Μεταμορφώσεων, παραδείγματος χάριν και πατώντας στο σύνδεσμο για λήψη οδηγιών, θα βρισκόντουσαν στο πι και φι μπροστά από την κατάλληλη πόρτα. Όλα θα πήγαιναν ρολόι κοινώς!
 • Οι καθηγητές αρχικά θα γνώριζαν πότε οι μαθητές χρησιμοποιούσαν τα κινητά τους εν ώρα μαθήματος, αφού θα ήταν φίλοι στο facebook, Μέχρι να συνειδητοποιήσουν οι μαθητές πως υπάρχει επιλογή να μη βλέπουν όλοι τις αναρτήσεις σους, θα είχε γίνει το κακό.

Turn_620648_1250220

facebook_profile_hp-s1084x1307-279168-1020

 

 • Το check- in επίσης θα ήταν και η κατάρα των αδελφών Ουέσλι που θα ενημέρωναν όλους τους ιντερνετικούς τους φίλους για το πού βρίσκονται. Ο Φιλτς, αν και Σκουίμπ, θα ήταν υπερήφανος που θα χειριζόταν smartphone και θα προσπαθούσε να τους πιάσει, αλλά ο Μαγικός Χάρτης θα προειδοποιούσε τους διδύμους και θα τη γλίτωναν την τελευταία στιγμή. Οι καταστάσεις του Φιλτς μετά το ανεπιτυχές ντου θα ήταν: Καταραμένοι Ουέσλι, δε θα σας πιάσω; Θα σας βάλω να καθαρίσετε τις τουαλέτες των κοριτσιών με τη Μυρτιά που Κλαίει από πάνω σας!
 • Ο Χάρι στο 3ο έτος του στο Χόγκουαρτς ναι μεν δε θα μπορούσε να πάει επίσημα στο Χόγκσμιντ, αλλά θα μπορούσε κάλλιστα να αγοράσει ό,τι ήθελε από το μαγαζί του Ζόνκο, μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματος. Η παραλαβή θα γινόταν από το κατάστημα χωρίς έξοδα αποστολής, φυσικά από το Ρον και την Ερμιόνη.
 • Ο “Ημερήσιος Προφήτης” θα υπήρχε και σε ηλεκτρονική μορφή για όσους διέθεταν tablet, με φθηνότερη ετήσια συνδρομή.
 • Το Υπουργείο Μαγείας θα έκανε retweet τα tweets του Ντάμπλντορ, μόνο και μόνο επειδή είναι ο μεγαλύτερος μάγος της εποχής του. Κι ας μην καταλάβαινε γρι απ’ όσα υπονοούσε ο Διευθυντής.
 • Για το Ρον Ουέσλι που δε θα είχε ποτέ λεφτά για κάρτα, θα λειτουργούσε ως σανίδα σωτηρίας η εφαρμογή Viber.
 • Η ΜακΓκόναγκαλ θα σφαζόταν με το Σνέιπ πριν και μετά από κάθε αγώνα Κουίντις στο Facebook, κράζοντας το διαιτητή. Οι μαθητές θα πετάγονταν στη συζήτηση και θα άφηναν σχόλια με συνθήματα, τα οποία μετά θα έσβηνε ο Σνέιπ.
 • Εκδηλώσεις, όπως: Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κουίντις, Τρίαθλο Μαγείας, Αγώνας Κουίντις μεταξύ Γκρίφιντορ και Σλίθεριν, Ψωνίζουμε για τη νέα σχολική χρονιά στη Διαγώνιο Αλέα, θα είχαν περισσότερα από 2 εκατομμύρια μέλη του Facebook, τα οποία θα είχαν πατήσει: Θα παραβρεθώ.
 • Κορίτσια όλων των κοιτώνων θα δημιουργούσαν κανάλι στο BeautyMagicalVloggers και θα έδειχναν το κατάλληλο μακιγιάζ και συνολάκι για το Χριστουγεννιάτικο Ρεβεγιόν κατά το Τρίαθλο Μαγείας, ενώ παράλληλα θα πρότειναν και το ανάλογο outfit. Φυσικά δε θα έλειπε και το χτένισμα! FoodMagicalVloggers, κατά κύριο λόγω μέλη του Χάφλπαφ, θα εκτελούσαν συνταγές μαγειρικής και θα προέτρεπαν τους συνδρομητές τους να κοινοποιήσουν τα βίντεο τους στη σελίδα τους στο Facebook, για να κερδίσουν πλούσια δώρα! Μέλη της κοινότητας του BookTube θα έκαναν reviews για βιβλία που διάβασαν, για σχολικά εγχειρίδια και θα έδειχναν σε βίντεο haul τι αγόρασαν από το Φλόρις και Μπλοτς. Μέλος αυτής της κοινότητας θα ήταν και η Ερμιόνη, τα βίντεο της οποίας δε θα γινόντουσαν viral ποτέ και θα είχε περισσότερους haters παρά fans. Φυσικά δε θα απουσίαζαν και όσοι έκαναν μόνο vlogs, δείχνοντας στους συνδρομητές τους πώς είναι το Χόγκουαρτς, το Χόγκσμιντ και η Αδιέξοδος Αλέα για τους τολμηρούς! Το κερασάκι βέβαια θα ήταν τα DIYs βίντεο, όπου μαθητές θα έδειχναν πώς να μείνεις πάνω στο σκουπόξυλο χωρίς να πέσεις ή πως να φτιάξεις μόνος σου ερωτικό φίλτρο με το βίντεο της Λάβεντερ Μπράουν να έχει γίνει viral και την Ερμιόνη να έχει κάνει αναφορά στο YouTube και να έχει στείλει το σύνδεσμο σε όλους τους καθηγητές με το Σνέιπ πρώτο απ΄όλους!
 • Ο Λόκχαρτ θα είχε δημιουργήσει σελίδα και γκρουπ για τους fans του και δε θα απαντούσε σε κανένα προσωπικό μήνυμα που του έστελναν. Θα διατυμπάνιζε συνεχώς πόσο όμορφος, έξυπνος και ικανότατος μάγος είναι, τονίζοντας τις περιπέτειες του, ενώ σε όσους δεν πετύχαινε το ξόρκι Λήθης θα τους μπλόκαρε για να μη μάθει κανείς την αλήθεια.
 • Η Ρίτα Σκίτερ θα είχε δημιουργήσει ψεύτικα προφίλ για να μαθαίνει κρυφά τα κουτσομπολιά όλων και μετά θα τα δημοσίευε στον “Ημερήσιο Προφήτη”. Η φράση «ένα πουλάκι μου τό ‘πε» φαίνεται πως ξεκίνησε από εκείνη, καθώς το twitter θα ήταν το αγαπημένο της social media!
 • O Βίκτωρ Κραμ θα σκουντούσε και θα έστελνε selfies συνέχεια στην Ερμιόνη στο Facebook, ενώ ο Ρον θα σχολίαζε πικρόχολα από κάτω. Η Ερμιόνη θα αρνιόταν να διαγράψει τα σχόλια, αλλά θα τον απέφευγε στη συνομιλία ανά διαστήματα.
 • Οι καταστάσεις του Χάγκριντ αλλά και τα σχόλια που θα άφηνε στο Χάρι θα ήταν πάντα ορθογραφημένα! ( να ναι καλά το autocorrect!).
 • Τέλος, ο Βόλντεμορτ θα ήξερε ανά πάσα ώρα και στιγμή που βρίσκεται ο Χάρι Πότερ – ή μήπως όχι;

images

 

Vixen

Vixen: fox like House Ravenclaw. Η πρώτη του κοιτώνα της που είχε ως μαγικό κατοικίδιο στο Χόγκουαρτς μια αλεπού. Ζωομάγος. Στις προηγούμενες ζωές της βρέθηκε στο Κάμελοτ και ήταν μαθήτρια του Σαίξπηρ.

No Comments

Post a Comment