Γιατί η Ερμιόνη δεν επηρεάστηκε από τον Πεμπτουσιωτή – μενταγιόν του Slytherin; – The Daily Owl
fade
39509
post-template-default,single,single-post,postid-39509,single-format-standard,eltd-core-1.2.1,flow child-child-ver-1.0.1,flow-ver-1.6.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Γιατί η Ερμιόνη δεν επηρεάστηκε από τον Πεμπτουσιωτή – μενταγιόν του Slytherin;

Το ότι η Ερμιόνη δεν επηρεάστηκε από τον Πεμπτουσιωτή – μενταγιόν του Slytherin είναι μια από τις μεγαλύτερες παρεξηγήσεις που έχουν προκύψει στο πλαίσιο της ιστορίας του Χάρι Πότερ. Κάθε μέλος της “Χρυσής Τριάδας” επηρεάστηκε από τον εν λόγω Πεμπτουσιωτή, απλά αυτό συνέβη με διαφορετικό τρόπο, ανάλογα με την προσωπικότητά του.

 

 

 

 

Ο Χάρι, για παράδειγμα, επέδειξε πάρα πολύ θυμό με κάθε ευκαιρία, μαλώνοντας με τους φίλους του και παρουσιάζοντας δυσκολία στον έλεγχο των συναισθημάτων του. Ήδη, όμως, αντιμετώπιζε τέτοιου είδους προβλήματα (διαχείρισης θυμού) και ο Πεμπτουσιωτής που βρισκόταν στο άμεσο περιβάλλον του τα χειροτέρευε. 

 

 

 

 

Ο Ρον, από την άλλη, έγινε ακόμα πιο ανασφαλής από ό,τι ήταν. Αισθάνθηκε ότι δεν είχε σημασία για τους φίλους του, ότι ήταν ασήμαντος και άχρηστος στην προσπάθεια ανακάλυψης και καταστροφής όλων των Πεμπτουσιωτών και έτσι αποφάσισε να τους εγκαταλείψει.

 

 

 

 

Η επιρροή του Πεμπτουσιωτή στην Ερμιόνη ήταν η κατάθλιψή της. Εξάλλου, και χωρίς τον Πεμπτουσιωτή στο άμεσο περιβάλλον της, δεν της είχαν συμβεί και λίγα πράγματα εκείνη τη χρονική περίοδο. Ήδη είχε αναγκαστεί να σβήσει τη μνήμη των γονιών της, για να τους προστατέψει απέναντι στον επερχόμενο πόλεμο με τον Lord Voldemort. Είχε ήδη φύγει από το σχολείο, με το μέλλον της να είναι παντελώς αβέβαιο, τόσο επαγγελματικά όσο και από άποψης απλής επιβίωσης.

 

 

 

 

Μετά, την εγκατέλειψε και ο Ρον, παρότι τον παρακάλεσε τόσο πολύ να μείνει με εκείνη και τον Χάρι. Και έτσι πέρασε ένα μεγάλο μέρος αυτού του κομματιού της ιστορίας με κατάθλιψη. Πάντοτε, βέβαια, κατόρθωνε να σκέφτεται πρακτικά και να δρα με αυτόν τον τρόπο, χωρίς να κάνει λάθη χειρισμού που θα κόστιζαν σε όλη την παρέα – και κατ’ επέκταση τη μαγική κοινότητα και ολόκληρο τον κόσμο. Στο τέλος τα κατάφερε, όμως, το γεγονός ότι δεν μπόρεσε να διαχειριστεί χωρίς τεράστια θλίψη και κλάματα τα γεγονότα των Κλήρων του Θανάτου σε εκείνο το σημείο της ιστορίας, οφειλόταν ξεκάθαρα και στον Πεμπτουσιωτή

 

Πηγή

 

Διαβάστε ακόμα:

Όλοι οι χαρακτήρες της Τζ.Κ. Ρόουλινγκ που είχαν σχέση με τους Πεμπτουσιωτές του Voldemort

Θεωρία: Συνδέονται οι Πεμπτουσιωτές με τους Obscurials;

Επτά μυστικά που κρύβουν οι Πεμπτουσιωτές

Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald | Ποιος Πεμπτουσιωτής εμφανίζεται στην ταινία;

Έχω σπουδάσει Μπαγιαντέρα στη Λυών

No Comments

Post a Comment