Τι τύπος Χάρι Πότερ φαν είσαι; - The Daily Owl
fade
27942
post-template-default,single,single-post,postid-27942,single-format-standard,eltd-core-1.2.1,flow child-child-ver-1.0.1,flow-ver-1.6.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Τι τύπος Χάρι Πότερ φαν είσαι;

Αποκλείεται να μην έχεις δει στη ζωή σου έστω μια από τις 8 ταινίες της σειράς Χάρι Πότερ, εκτός, βέβαια, αν είχες ναυαγήσει σε κάποιο ερημικό νησί από το 2002 μέχρι σήμερα και το πρώτο σου μέλημα μετά τη διάσωσή σου ήταν π.χ. το να βρεις τρόπο να επιστρέψεις. Οι φανς του Χάρι Πότερ είναι πολλοί και παρουσιάζουν διάφορα χαρακτηριστικά. Ένα, όμως, είναι σίγουρο: τους ενώνει η ίδια μεγάλη και βαθιά αγάπη για μια από τις καλύτερες ιστορίες από τον κόσμο του φανταστικού. 

 

 

 

Κατατάξαμε τους φανς της Χάρι Πότερ saga με βάση τα χαρακτηριστικά τους και σας τους παρουσιάζουμε!

 

 

 

Οι πιουρίστες των βιβλίων

 

giphy

 

Συνήθως άνω των 30, πήραν χαμπάρι τον κόσμο της Ρόουλινγκ βλέποντας τον μικρότερο αδερφό ή αδερφή τους να διαβάζει μανιωδώς κάποιο από τα βιβλία της σειράς. Γνωρίζοντας ότι ο μικρότερος αδερφός ή αδερφή βαριόταν να διαβάσει ως και τις ταμπέλες στον δρόμο, η περιέργεια τους κατέκλυσε κι έτσι πήραν για πλάκα το πρώτο βιβλίο – και σε 4 μήνες τα είχαν διαβάσει όλα. Είδαν τις ταινίες, αλλά μόνο μια φορά, διαβάζουν όμως φανατικά Pottermore και δεν χάνουν κάθε ευκαιρία να επισημάνουν τα λάθη και τις διαφορές τους από τα βιβλία. Αγαπημένος τους χαρακτήρας είναι, φυσικά, ο Snape, καθώς κι εκείνος το ίδιο – πιστεύουν – πως θα συμπεριφερόταν αν βρισκόταν στη θέση τους. 

 

 

 

 

 

Οι ταινιάκηδες

 

Smug-Ron

 

Όταν εκδόθηκε το βιβλίο “Ο Χάρι Πότερ και η Φιλοσοφική Λίθος“, οι ίδιοι μόλις είχαν μάθει να διαβάζουν, οπότε έχασαν την ευκαιρία να μεγαλώσουν παράλληλα με την κυκλοφορία των βιβλίων. Είδαν, όμως, μονοκοπανιά τις πρώτες 4 ταινίες κι έτσι έζησαν την αγωνία που προσέφερε η κορύφωση των γεγονότων γύρω από την διαρκή άνοδο του Voldemort. Βαριούνται να πιάσουν τα βιβλία ένα ένα και πιστεύουν πως δεν προλαβαίνουν με τις υποχρεώσεις που έχουν αναλάβει να τα διαβάσουν – κυρίως λόγω όγκου. Σε αυτό συμφωνούμε, διότι είναι γνωστό πως, μόλις πιάσεις ένα βιβλίο της σειράς για πρώτη φορά, δεν θέλεις να κάνεις τίποτα άλλο στη ζωή σου, παρά μόνο να το διαβάσεις, απλά για να περάσεις στο επόμενο. Καμιά φορά ξινίζουν αν κάποιος από την από πάνω κατηγορία τους την πει που πέταξαν αναντιστοιχία βιβλίου – ταινίας, αλλά γρήγορα τους περνάει. Αγαπημένος τους ήρωας είναι ο Ρον, που ήταν επίσης χαλαρός τύπος σε κάτι τέτοια θέματα.

 

 

 

 

Οι ξανά μανά

 

Hermione-Granger-Big-Book

 

Όσοι ξαναδιαβάζουν τα βιβλία και ξαναβλέπουν τις ταινίες με συγκεκριμένο πρόγραμμα. Για παράδειγμα, ξεκινούν τα βιβλία από 1η Σεπτεμβρίου με σκοπό τα Χριστούγεννα να έχουν φτάσει στη Μάχη του Χόγκουαρτς και τις ταινίες από 2 Μαΐου, ώστε να πάνε διακοπές τον Ιούνιο με την ησυχία τους. Δεν ανήκουν σε συγκεκριμένο ηλικιακό φάσμα, ήθελαν να είναι Hufflepuff, αλλά συνήθως ανήκουν στον Gryffindor και ο αγαπημένος τους χαρακτήρας είναι η Hermione, διότι μόνο αυτή όρισε σωστά το “light reading”. 

 

 

 

 

 

Ο θεωρητικός του Χαριποτερισμού

 

77aae277adae08ba23f9792e6d63d4f933e615f3_hq

 

Φυσικά και έχει διαβάσει τα βιβλία, προφανώς και έχει δει τις ταινίες, όμως δεν του αρκεί αυτή η ένταση ενασχόλησης με τον κόσμο της Ρόουλινγκ. Αφού διάβασε ό,τι έχει γράψει η ίδια μετά τα βιβλία για τα βιβλία και την ιστορία, ξεκίνησε να αναπτύσσει τις δικές του θεωρίες. Είναι ο Dumbledore ο Θάνατος; Ήταν η αδερφή του Obscurus; Ήταν οι Dursleys επιθετικοί απέναντι στον Χάρι επειδή ο ίδιος ήταν πεμπτουσιωτής; Καθημερινά “δίνει πόνο” στο Reddit προσπαθώντας να ενώσει τα κομμάτια του παζλ του μαγικού κόσμου που τόσο αγαπάει και, πλέον, με τα Φανταστικά Ζώα, βρήκε νέο πεδίο δράσης. Αγαπημένος του ήρωας είναι η Luna, κυρίως λόγω της ιδιότητάς της ως believer. 

 

 

 

 

Ο γονιός/ θείος/ νονός

 

tumblr_m6tr0h1zBy1raz0y9o1_500-1419769586

 

Δεν είχε την παραμικρή ιδέα για το ποιος είναι ο Χάρι και, κυρίως, γιατί δημιουργείται διαρκώς τέτοιος χαμός γύρω από ένα “παλικαράκι” που “κάνει μαγικά” και πάει στο “σχολείο”. Μέχρι που παρακολούθησε για πρώτη φορά με το παιδί/ ανίψι/ βαφτιστήρι του μια από τις ταινίες – λογικά κάποιο σαββατόβραδο στο Star Channel – κι έτσι κόλλησε μια για πάντα με τον μαγικό κόσμο της Ρόουλινγκ. Πλέον πηγαίνει εκδρομή στο Λονδίνο και σηκώνει το μισό μαγαζί των Warner Studios, με τη δικαιολογία “για το παιδί τα παίρνω” και στην πραγματικότητα το 1/4 είναι για το παιδί και τα υπόλοιπα 3/4 για την προσωπική του συλλογή. Εννοείται πως μόλις το παιδί μεγαλώσει θα το πάρει να πάνε μαζί. Αγαπημένος του ήρωας είναι ο Dumbledore, γιατί κάπως έτσι αισθάνεται ότι λειτουργεί στη ζωή του. 

 

 

 

 

 

Ο νεωτεριστής

 

cf7a17c2-196f-4a98-8118-61b29cc91da8

 

Δεν βαρέθηκε, προφανώς, τον χαριποτερισμό – ίσα ίσα που ανήκει στους κορυφαίους εκπροσώπους του – όμως χρειαζόταν εδώ και πολύ καιρό νέο υλικό από τη Ρόουλινγκ για να έχει να ασχολείται κι έτσι το “Καταραμένο Παιδί και τα “Φανταστικά Ζώα” ήταν το καλύτερο πράγμα που συνέβη τον τελευταίο χρόνο στην pop culture που παρακολουθεί. Ο βασικός του νταλκάς αυτή την περίοδο είναι το τι συνέβη πραγματικά στον Percival Graves, καθώς και στον αν τα φτιάξανε ξανά η Queenie με τον Jacob. Πού και πού, προφανώς, κάνει επανάληψη και τα βιβλία και τις ταινίες, διότι ο νέος είναι ωραίος, ο παλιός όμως είναι αλλιώς. Αγαπημένος του ήρωας είναι, πάντα, ο Neville, γιατί εξαρχής είχε ψυχανεμιστεί την λαμπρή εξέλιξη του χαρακτήρα του. 

 

 

 

 

 

Αυτός που δεν του λέει τίποτα η ιστορία

 

tumblr_inline_n6r6kyo0TD1r5ccn9

 

Είναι, απλά, αυτός που δεν την έχει διαβάσει ακόμα. Αγαπημένος του ήρωας θα γίνει ο Sirius, γιατί θα του θυμίζει το ότι δεν πρέπει, τελικά, να χάνεις ποτέ την πίστη σου. 

 

 

Διαβάστε ακόμα:

Xαριποτερικοί χαρακτήρες που στο τέλος πήραν αυτό που άξιζαν

Έξι αναπάντητα ερωτήματα που άφησε η Τζ.Κ. Ρόουλιγνκ μετά το τέλος των βιβλίων Χάρι Πότερ

Η γέννηση του Tom Riddle και οι ρίζες του Α΄ Μαγικού Πολέμου

Αποκαλύψεις που έκανε η Τζ.Κ. Ρόουλινγκ μετά τη Μάχη του Hogwarts

H ιστορία της οικογένειας Gaunt

Ιεροί 28: Καθαρόαιμες μαγικές οικογένειες στον κόσμο του Χάρι Πότερ

2 Comments
 • Avatar
  Μαίρη

  Παιδιά η μαμά μου ήταν φανατική Harry Potter fun! Αυτή μου τον έμαθε. Έχει όλες τις σιλεκτικες εκδόσεις των βιβλίων!

  June 27, 2019 at 3:13 pm Reply
 • Avatar
  Ńęfêlį ẞdrøü

  Λατρεύω τον Χάρι Πότερ
  και πιστεύω πως ο Ντρακο Μαλφοι
  και ο Τομ Ριντλ στον ημίαιμο πρίγκιπα είναι οι ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ

  January 15, 2020 at 2:47 pm Reply

Post a Comment