Κι αν η γάτα της Ερμιόνης ανήκε κάποτε στην Lily Potter; - The Daily Owl
fade
60903
post-template-default,single,single-post,postid-60903,single-format-standard,eltd-core-1.2.1,flow child-child-ver-1.0.1,flow-ver-1.6.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Κι αν η γάτα της Ερμιόνης ανήκε κάποτε στην Lily Potter;

Πολλά πράγματα έχουν προστεθεί επίσημα τα τελευταία χρόνια στην ιστορία του Αγοριού που Έζησε, και παράλληλα οι φανς δε σταματούν ποτέ να δημιουργούν τις δικές τους ιστορίες και θεωρίες γύρω από αδιευκρίνιστα (ενίοτε και πλήρως διευκρινισμένα) στοιχεία του χαριποτερικού σύμπαντος. Μια από τις θεωρίες αυτές είναι και το ότι η γάτα της Ερμιόνης, Crookshanks, ανήκε κάποτε στην οικογένεια Potter.

 

 

 

O Crookshanks ήταν πράγματι ένα πολύ έξυπνο γατί (μισό Kneazle, επίσης), που μπορούσε να διακρίνει ποιοι άνθρωποι δεν άξιζαν την εμπιστοσύνη της Ερμιόνης, αλλά και των φίλων της. Αρχικά η Ερμιόνη είχε επισκεφτεί το μαγικό pet shop για να διαλέξει μια κουκουβάγια, αλλά η πωλήτρια την ενημέρωσε ότι ο Crookshanks βρισκόταν για καιρό μόνος του στο κατάστημα και έτσι αποφάσισε να τον υιοθετήσει.

 

Στο βιβλίο Ο Χάρι Πότερ και οι Κλήροι του Θανάτου ο Harry διαβάζει ένα γράμμα της Lily μέσα στο οποίο αναφέρεται η ύπαρξη μιας γάτας, για την οποία αναρωτιέται ο Harry αν γλίτωσε τη δολοφονική επίθεση του Lord Voldemort το μοιραίο βράδυ της 31ης Οκτωβρίου του 1981. Mετά τη δολοφονία των James και Lily Potter από τον Σκοτεινό Άρχοντα, η γάτα ενδεχομένως να το έσκασε και με κάποιο τρόπο να κατέληξε στο κατάστημα Magical Menagerie της Διαγώνιας Αλέας, όπου κάθισε μόνη της πολλά χρόνια, μέχρι που την υιοθέτησε η Ερμιόνη

 

 

 

Συνδυαστικά με το παραπάνω στοιχείο, ο εμπνευστής της θεωρίας ότι ο Crookshanks ανήκε στην οικογένεια Potter τόνισε τη σχέση που είχε ο γάτος με τον Scabbers, τον αρουραίο του Ron, ο οποίος δεν ήταν άλλος από τον Peter Pettigrew μεταμορφωμένο σε ζώο επί πολλά χρόνια. Ο Crookshanks δε συμπάθησε τον αρουραίο από την πρώτη στιγμή που τον είδε και διαρκώς τον κυνηγούσε στους Κοιτώνες του Hogwarts (ok, είναι προφανές ότι μια γάτα δε θα συμπαθούσε έναν αρουραίο έτσι κι αλλιώς, αλλά προς τι οι διαρκείς επιθέσεις). Παράλληλα, ο Crookshanks συμπαθούσε πολύ τον Harry και συχνά καθόταν στην ποδιά του, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί αν τον θυμόταν από μωρό. 

 

Η Τζ.Κ. Ρόουλινγκ δεν έχει σχολιάσει μέχρι στιγμής τη συγκεκριμένη θεωρία, αλλά όταν μαθαίνουμε χρόνια μετά ότι η Minerva McGonagall τελικά ήταν πολύ μεγαλύτερη από όσο νομίζαμε (περισσότερα εδώ), καθώς και πολλά νέα στοιχεία για σημαντικούς πρωταγωνιστές της ιστορίας του Harry Potter, δεν είναι απίθανο και να το επιβεβαιώσει κάποια στιγμή.

 

 

Πηγή: Screenrant

 

Διαβάστε ακόμα:

Λύνουμε το μυστήριο της ηλικίας της Minerva McGonagall

Ας μιλήσουμε ειλικρινά για τις προσθήκες στο σύμπαν της Ρόουλινγκ

H ιστορία της οικογένειας Potter

Ιεροί 28: Καθαρόαιμες μαγικές οικογένειες στον κόσμο του Χάρι Πότερ

No Comments

Post a Comment