Game of Thrones | Μια λεπτομέρεια για τον Varys που ίσως δεν προσέξατε στο 5ο επεισόδιο - The Daily Owl
fade
54263
post-template-default,single,single-post,postid-54263,single-format-standard,eltd-core-1.2.1,flow child-child-ver-1.0.1,flow-ver-1.6.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Game of Thrones | Μια λεπτομέρεια για τον Varys που ίσως δεν προσέξατε στο 5ο επεισόδιο

Μετά την εικόνα ακολουθούν spoilers για όσους δεν έχουν δει το 5ο επεισόδιο της της τελευταίας σεζόν Game of Thrones:

 

 

Και καθώς το (ψηφιακό) μαλλιοτράβηγμα για το 5ο επεισόδιο της τελευταίας σεζόν Game of Thrones συνεχίζεται, με τους μισούς να γράφουν στα social media BENIOFF ΚΑΙ WEISS ΣΑΣ ΨΑΧΝΟΥΜΕ, τους άλλους μισούς να λένε “δεν έγινε αυτό που θέλατε, γι’ αυτό δε σας άρεσε” και γενικώς το διαδικτυακό μαναφούκι να λαμβάνει διαστάσεις καβγά Χειλουδάκη – Μπάρκα, ξαναβλέποντας το επεισόδιο, παρατηρήσαμε ένα σημείο το οποίο ενδέχεται να μην επεσήμανε μια μερίδα του κοινού με την πρώτη παρακολούθηση (τι να πρωτοπαρατηρήσεις κιόλας σε αυτά τα επεισόδια, συγγνώμη κιόλας δηλαδή).

 

 

Όταν λοιπόν ο Varys συνέτασσε το έκτακτο παράρτημα για τα νέα της ταυτότητας του Jon Snow, ένα “πουλάκι” από αυτά που πάντα χρησιμοποιούσε για να μαθαίνει τι συμβαίνει σε κάθε μέρος όπου τύχαινε να βρεθεί, μπήκε στο δωμάτιο όπου βρισκόταν και τον ενημέρωσε πως η Daenerys δεν τρώει. Φυσικά και δεν τον ενδιέφερε αν η Dany παίρνει τις βιταμίνες που χρειάζεται, εκείνη τη στιγμή όμως μια μεγάλη μερίδα του κοινού πέρασε στο “ντούκου” την πληροφορία αυτή, παρότι στη συνέχεια ο Varys είπε στη μικρή Martha “θα προσπαθήσουμε ξανά στο δείπνο”.

 

Τι προσπαθούσε, λοιπόν, να κάνει ο Varys; Ό,τι υποστήριζε η Θεοπούλα πως ήθελε να της κάνει η νύφη της, δηλαδή να την δηλητηριάσει. Καθώς ο Άρχοντας των Ψιθύρων δεν είχε πλέον καμία εμπιστοσύνη στις ηγετικές της ικανότητες, θεωρούσε πως η Daenerys έπρεπε να βγει από τη μέση και αυτός ο τρόπος θα ήταν ιδανικός, αφού μπορούσε να αναλάβει την πρωτοβουλία μόνος του, με τη βοήθεια ατόμων υπεράνω υποψίας, όπως η μικρή Martha. Μεγάλο θα ήταν το ρίσκο για τη Martha να παραδώσει στην Daenerys δηλητηριασμένο φαγητό, αλλά εξίσου μεγάλη θα ήταν και η ανταμοιβή της, αν τελικά τα κατάφερνε. Ο Varys λοιπόν δε σταμάτησε ούτε στιγμή να δουλεύει για το καλό των Επτά Βασιλείων (όσο κι αν είχε βλάψει, βέβαια, στο παρελθόν, χαρακτήρες που αγαπούσαμε) και μέχρι το τέλος του διέθετε τη μεγαλύτερη διαύγεια πνεύματος και το πιο οξυμένο πολιτικό κριτήριο από όλους τους συναδέλφους του, συμβούλους της Daenerys (σε αντίθεση π.χ. με τον Tyrion που έχει να πάρει σωστή απόφαση από όταν πυρπόλησε το στόλο στο Blackwater Bay). Στο σημείο αυτό θυμίζουμε ότι ο Varys είχε κανονίσει, μεταξύ άλλων, και τη δολοφονία της Dany με δηλητηριασμένο κρασί στην 1η σεζόν της σειράς, μια προσπάθεια που είχε αποτύχει εξαιτίας του Ser Jorah.

 

 

Λίγο πριν πεθάνει από την καυτή ανάσα του Drogon, o Varys είπε στον Tyrion πως ήλπιζε να άξιζε αυτή την τύχη και η Daenerys να ήταν όντως άξια να κυβερνήσει τα Επτά Βασίλεια. Πλέον γνωρίζουμε τι συνέβη και περιμένουμε το τελευταίο επεισόδιο της σειράς για να δούμε αν τα γράμματα που πρόλαβε να στείλει ο Varys θα κινητοποιήσουν τους υπόλοιπους άρχοντες των Επτά Βασιλείων για να ταχθούν υπέρ του Jon Snow, ώστε να αναλάβει τον Σιδερένιο Θρόνο.

 

 

Διαβάστε ακόμα:

Τι συνέβη τελικά με την προφητεία της Cersei;

20 σκέψεις μετά το 5ο επεισόδιο της τελευταίας σεζόν Game of Thrones

Game of Thrones: Αναλύουμε την τελευταία σκηνή του 5ου επεισοδίου 

20 σκέψεις μετά το 4ο επεισόδιο της τελευταίας σεζόν Game of Thrones

Tι ψιθύρισε η Daenerys στο αυτί του Ser Jorah;

20 σκέψεις μετά το 3ο επεισόδιο της τελευταίας σεζόν Game of Thrones

20 σκέψεις μετά το 2ο επεισόδιο της τελευταίας σεζόν Game of Thrones

20 σκέψεις μετά το πρώτο επεισόδιο της τελευταίας σεζόν Game of Thrones

No Comments

Post a Comment