Game of Thrones | Tι συνέβη τελικά με την προφητεία της Cersei; - The Daily Owl
fade
54108
post-template-default,single,single-post,postid-54108,single-format-standard,eltd-core-1.2.1,flow child-child-ver-1.0.1,flow-ver-1.6.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Game of Thrones | Tι συνέβη τελικά με την προφητεία της Cersei;

Μετά την εικόνα ακολουθούν spoilers για όσους δεν έχουν δει το 5ο επεισόδιο της της τελευταίας σεζόν Game of Thrones:

 

 

 

Η προφητεία της Maggi the Frog για την Cersei, την οποία διαβάσαμε για πρώτη φορά στα βιβλία του George R.R. Martin, ανέφερε μεταξύ άλλων πως “όταν η Cersei θα είχε πνιγεί από τα δάκρυα, ο μικρός αδερφός θα τύλιγε τα χέρια του στον λαιμό της και θα έπνιγε τη ζωή από μέσα της”. Για χρόνια αναζητούσαμε την ταυτότητα του “valonqar” (“μικρός αδερφός” στα Υψηλά Βαλυριανά) και οι θεωρίες που είχαν προκύψει σχετικά με το πρόσωπο του δολοφόνου ήταν πάρα πολλές, με επικρατέστερη επί χρόνια αυτή που ήθελε την Arya να παίρνει το πρόσωπο του Jaime και να τη σκοτώνει μέσα στο Red Keep. Κι ενώ τα πράγματα φαινόταν πως πήγαιναν προς τα εκεί, με βάση τις εξελίξεις του 4ου επεισοδίου, στο προτελευταίο επεισόδιο της σειράς (περισσότερα εδώ), ο θάνατος της Cersei επήλθε με πολύ διαφορετικό τρόπο, ο οποίος ωστόσο φαίνεται να επαληθεύει την προφητεία, ωστόσο πιο πολύπλοκα από ό,τι νομίζαμε μέχρι πρόσφατα:

 

Η Cersei σε όλη τη διάρκεια της ζωής της πίστευε πως ο μικρός αδερφός της, Tyrion, θα τη σκότωνε μια μέρα και γι’ αυτό τον μισούσε από παιδί. Το συναίσθημά της αυτό δεν υποχώρησε επί της ουσίας ποτέ, κι έτσι όταν ο Tyrion σκότωσε τον πατέρα τους, τής δόθηκε η τέλεια αφορμή να τον σύρει σε μια γρήγορη δίκη ώστε να καταδικαστεί σε θάνατο. Η διαφυγή του Tyrion χάρη στον Jaime και η συνάντησή του στο μακρινό Essos με την Daenerys σίγουρα βοήθησε αρκετά την τελευταία να βρει το δρόμο για το Westeros και έτσι, μετά από μια μακρά ακολουθία γεγονότων, να σκοτώσει την Cersei, στο πλαίσιο της κατεδάφισης της πρωτεύουσας των Επτά Βασιλείων. Συνεπώς, ο “μικρός αδερφός” ήταν αυτός που εμμέσως πλην σαφώς κίνησε τις διαδικασίες ώστε μια μέρα να εκπληρωθεί η προφητεία.

 

 

 

 

Βέβαια, μικρός αδερφός είναι και ο Jaime, αφού γεννήθηκε λίγα λεπτά μετά την Cersei, και κυριολεκτικά κράτησε τον λευκό λαιμό της με το χέρι του, καθώς τα μπάζα έπεφταν πάνω τους και, έτσι, σταδιακά, έφευγε η ζωή από μέσα τους. Όπως όμως συμβαίνει με κάθε προφητεία, η εκπλήρωσή της ή η διάψευσή της εξαρτώνται από τον τρόπο ερμηνείας τους και πάντοτε ενδέχεται αυτός που δίνει την προφητεία να θέλει να παίξει με το μυαλό αυτού που τον αφορά. Η Maggi the Frog, μια φτωχή και καταφρονεμένη μάγισσα που βρέθηκε σε θέση να επηρεάσει μια μικρή αρχόντισσα για όλη της τη ζωή, ενδέχεται να συμπλήρωσε αυτό το τμήμα της προφητείας επίτηδες, παρότι δεν το “έβλεπε” στο μέλλον της μικρής Cersei. Και πάλι όμως, αν συνέβη τελικά αυτό, η Cersei με τις προσωπικές επιλογές της κατάφερε να εκπληρώσει μόνη της αυτό το σκέλος, καταδεικνύοντας ακόμα μια φορά πως και στον κόσμο του Martin οι προφητείες είναι άκρως επικίνδυνες, πρωτίστως διότι η σκιά τους ενδέχεται να βρίσκεται για πάντα πάνω από τη ζωή (και, εντέλει, το θάνατο) των προσώπων για τους οποίους διατυπώθηκαν για πρώτη φορά. 

 

 

Διαβάστε ακόμα:

20 σκέψεις μετά το 5ο επεισόδιο της τελευταίας σεζόν Game of Thrones

Game of Thrones: Αναλύουμε την τελευταία σκηνή του 5ου επεισοδίου 

Trailer για το τελευταίο επεισόδιο του Game of Thrones

Ποιος είσαι στ’ αλήθεια Harry Strickland, αρχηγέ του Χρυσού Λόχου;

20 σκέψεις μετά το 4ο επεισόδιο της τελευταίας σεζόν Game of Thrones

O σκηνοθέτης του Game of Thrones εξηγεί τη συμπεριφορά του Jon στον Ghost

Tι ψιθύρισε η Daenerys στο αυτί του Ser Jorah;

20 σκέψεις μετά το 3ο επεισόδιο της τελευταίας σεζόν Game of Thrones

20 σκέψεις μετά το 2ο επεισόδιο της τελευταίας σεζόν Game of Thrones

20 σκέψεις μετά το πρώτο επεισόδιο της τελευταίας σεζόν Game of Thrones

No Comments

Post a Comment