The Crimes of Grindelwald | Οι καλύτερες θεωρίες για τη νέα ταινία των Φανταστικών Ζώων - The Daily Owl
fade
44629
post-template-default,single,single-post,postid-44629,single-format-standard,eltd-core-1.2.1,flow child-child-ver-1.0.1,flow-ver-1.6.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

The Crimes of Grindelwald | Οι καλύτερες θεωρίες για τη νέα ταινία των Φανταστικών Ζώων

The clock is ticking faster… Λίγες εβδομάδες έμειναν για την πρεμιέρα της δεύτερης ταινίας των Φανταστικών Ζώων, Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald, και οι ενθουσιασμένοι χαριποτερόφιλοι ήδη μετράνε τις μέρες αντίστροφα.

 

Με αφορμή το τελευταίο trailer της ταινίας, όπου επιβεβαιώνει ότι η Maledictus φίλη του Credence Barebone είναι στην πραγματικότητα η Nagini, ένα νέο ντελίριο θεωριών έχει ξεσπάσει στο διαδίκτυο και αμέτρητες κουκουβάγιες με τα γράμματα των αναγνωστών μας έχουν κατακλύσει τα γραφεία του περιοδικού. Γι’ αυτό λοιπόν, εμείς μαζέψαμε τις επικρατέστερες θεωρίες και σας τις παρουσιάζουμε. Φυσικά, μετά τη φωτογραφία ακολουθούν πιθανά spoilers για όσους δεν έχουν παρακολουθήσει τις εξελίξεις γύρω από τα Φανταστικά Ζώα

 

 

Ο Credence Barebone είναι στην πραγματικότητα Πεμπτουσιωτής

 

Συνήθως οι Obscurial δεν μπορούν να επιβιώσουν μέχρι τα δέκατα γενέθλιά τους, αλλά ο Credence είναι μια μοναδική περίπτωση αφού έζησε μέχρι την ενηλικίωσή του. Σύμφωνα με τους μαγοσυνωμοσιολόγους ο Credence έχει μεγαλύτερη αντοχή στην παρασιτική δύναμη Obscurus από τους υπόλοιπους γιατί είναι Πεμπτουσιωτής. Ίσως κάποιος από την οικογένεια των Lestrange πειραματίστηκε με αυτό το απαγορευμένο είδος μαγείας και χρησιμοποίησε τον Credence για να κρύψει ένα κομμάτι από την ψυχή του.

 

 

Ή Squib

 

Όπως συνέβη στην περίπτωσή του Neville Longbottom, όταν οι συγγενείς του πίστευαν ότι ήταν Squib γιατί άργησε να δείξει πρώιμα σημάδια μαγείας, έτσι και ο Credence κρίθηκε από τους φανατισμένους με την καθαρότητα του μαγικού αίματος Lestrange, ότι ήταν ανίκανος για μαγεία. Με τη διαφορά ότι αυτοί τον έστειλαν άρον άρον στην Αμερική για να καλύψουν το σκάνδαλο.

 

 

 

H Leta Lestrange είναι Maledictus

 

You never met a monster you couldnt love”.  Τα αινιγματικά λόγια της Leta έχουν προκαλέσει πολλά ερωτήματα στους θεατές. Τώρα αν κυριολεκτεί αποκαλύπτοντας ότι η ίδια μετατρέπεται σε τέρας ή απλά χρησιμοποιεί διάφορα σχήματα λόγου, θα το ανακαλύψουμε σε λίγο καιρό.

 

 

Ο Jacob Kowalski είναι μακρινός απόγονος της Helga Hufflepuff

 

Ο συμπαθητικός No-Maj φούρναρης όχι μόνο θα ξαναθυμηθεί τους μάγους φίλους του, αλλά και θα είναι πανέτοιμος για νέες περιπέτειες. Η θεωρία θέλει τον Jacob να είναι συγγενής της ιδρύτριας του κοιτώνα Hufflepuff και γι’ αυτό έχει κατά κάποιο τρόπο ανοσία στο πανίσχυρο ξόρκι μνήμης. Άλλωστε ο ίδιος έχει όλα τα βασικά χαρακτηριστικά των Hufflepuff, αφού εργάζεται σκληρά και ξεχωρίζει για την αφοσίωσή του και την αγάπη του για τα γλυκά.

 

 

Το Boggart του Newt Scamander θα μετατραπεί σε δράκο

 

Το δεύτερο trailer της ταινίας μας αποκάλυψε ότι το Boggart του Newt έπαιρνε την ασυνήθιστη μορφή ενός.. γραφείου. Η ιδέα και μόνο ότι θα κατέληγε να βγάζει φωτοτυπίες κλεισμένος σε τέσσερις τοίχους ήταν αρκετή για να παραλύσει από τον τρόμο, αφού προτιμούσε να περνά την ώρα του μελετώντας τα μαγικά πλάσματα. Η θεωρία θέλει το ξύλινο γραφείο να μεταμορφωθεί σε έναν δράκο, μια σκέψη αρκετά δυνατή για να ξορκίσει το φόβο του νεαρού μαθητή.

 

 

Ο Διακτινισμός επιτρεπόταν κάποτε στο Hogwarts

 

Με μεγάλη έκπληξη είδαμε στο trailer δύο μάγους να διακτινίζονται μέσα στο Hogwarts, κάτι που μας φαίνεται αδύνατον γιατί όπως γνωρίζουμε μέχρι στιγμής ισχυρά ξόρκια προστατεύουν τη σχολή. Είναι πολύ πιθανό η απαγόρευση του Διακτινισμού να επιβλήθηκε από τον Albus Dumbledore, λίγο αφότου ανέλαβε τα νέα του καθήκοντα ως διευθυντής στο ξακουστό Σχολείο για Μαγείες και Ξόρκια.

 

 

 

O Gellert Grindelwald είναι η αιτία για τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο

 

Ο Παγκόσμιος Μαγικός Πόλεμος έληξε το 1945, όταν ο Grindelwald ηττήθηκε από τον Albus Dumbledore σε μια επική μονομαχία. Ίσως η επιλογή της χρονιάς δεν είναι σύμπτωση, αφού συμπίπτει με τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο σκοτεινός μάγος αναμίχθηκε ή ξεκίνησε τον πόλεμο εφαρμόζοντας ένα σχέδιο αποπροσανατολισμού και παγίδευσης των μάγων σε Muggle υποθέσεις.

 

 

Δεν είναι τυχαίο ότι ο Grindelwald έχει διαφορετικό χρώμα ματιών

 

H J.K. Rowling αποκάλυψε πριν καιρό ότι ο Grindelwald είναι Seer, δηλαδή έχει φυσικό χάρισμα στη Μαντική και την ικανότητα να βλέπει προφητικά οράματα. Η σταδιακή τύφλωση από το ένα μάτι μάλλον έρχεται να αντισταθμίσει με το «εσωτερικό μάτι» που γίνεται όλο και ισχυρότερο, όπως για παράδειγμα η καθηγήτρια Sybill Trelawney, που φορούσε χοντρά γυαλιά μυωπίας για να βελτιώσει την εξασθενημένη όρασής της. Μια άλλη θεωρία λέει ότι το ένα μάτι είναι προσθετικό και του επιτρέπει να βλέπει περισσότερα απ’ όσα οι άλλοι. Μήπως θυμάστε σε ποιόν είχαμε δει κάτι παρόμοιο;

 

 

Η Queenie Goldstein θα ταχθεί με το μέρος του Grindelwald

 

Από τηv πρώτη κιόλας ταινία είδαμε τη χημεία που αναπτύσσεται μεταξύ της Queenie και του άμαγου Jacob Kowalski . Όμως η σχέση τους θα αντιμετωπίσει αρκετές δυσκολίες αφού η μαγική κοινότητα της Αμερικής απαγορεύει αυστηρά στους μάγους να έρχονται σε επαφή με τους No-Maj. Η Queenie θα γοητευτεί από τις ιδέες του Grindelwald για το για το Υπέρτατο Καλό και τη συνύπαρξη μάγων και απλών ανθρώπων, με ότι αυτό συνεπάγεται. Άλλωστε ο Grindelwald είναι άριστος στη Σφραγισματική και εύκολα μπορεί να κρύψει τις αληθινές σκέψεις του από την Legilimens Queenie, όπως έγινε όταν ως Percival Graves εισχώρησε στο MACUSA χωρίς να κινήσει υποψίες.

 

 

Ο Newt Scamander θα θεραπεύσει τον Credence

 

Σύμφωνα με τη θεωρία, ο διάσημος μαγικοζωολόγος με τις αμέτρητες γνώσεις γύρω από τα μαγικά πλάσματα θα καταφέρει να χωρίσει το παρασιτικό Obscurus από τον ξενιστή του. Σε αντίθεση με το Obscurial κορίτσι από το Σουδάν, ο Credence θα επιβιώσει και θα μπορεί πλέον να έχει μια φυσιολογική ζωή στον μαγικό κόσμο ως ιδιοκτήτης βιβλιοπωλείου, το οποίο μάλιστα θα εκδώσει το βιβλίο του Newt Scamander με τίτλο Fantastic Beasts and Where to Find Them.

 

 

Ο Albus Dumbledore δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τον Grindelwald εξαιτίας του Απαραβίαστου Όρκου

 

Λίγο-πολύ όλοι ξέρουμε ότι μια αγαπημένη συνήθεια του διευθυντή της Σχολής Hogwarts για Μαγείες και Ξόρκια  είναι να στέλνει άλλους να κάνουν τις δουλειές του, ειδικά όταν πρόκειται για κάποιον σκοτεινό μάγο που απειλεί τον κόσμο. Αυτή τη φορά όμως, ο σοβαρός λόγος που ο ίδιος δεν μπορεί να έρθει αντιμέτωπος με τον Grindelwald είναι ο Απαραβίαστος Όρκος που έδωσαν οι δυο τους όταν ήταν ακόμα φίλοι. Οι συνέπειες για όποιον αθετήσει τον Απαραβίαστο Όρκο είναι θανάσιμες και μάλλον γι’ αυτό ο Grindelwald κατέληξε στη φυλακή και όχι στα θυμαράκια, έπειτα από τη συντριπτική ήττα του από τον Albus Dumbledore.

 

 

Ο Voldemort θα εμφανιστεί στα Φανταστικά Ζώα

 

Όταν έληξε ο Παγκόσμιος Μαγικός Πόλεμος το 1945 ο Tom Riddle ήταν περίπου 19 χρονών και εκείνη τη χρονιά φοιτούσε στην τελευταία τάξη του Hogwarts. Δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο σε μια από τις τελευταίες ταινίες των Φανταστικών Ζώων να κάνει την εμφάνισή του ο Άρχοντας του Σκότους, χωρίς βέβαια την τρομακτική παραμόρφωση και τη χαρακτηριστική μύτη που απέκτησε ύστερα από την ενασχόλησή του με τη σκοτεινή μαγεία. Θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να γνωρίσουμε τον νεαρό Voldemort και να μάθουμε περισσότερα για τη ζωή του και τις απόψεις του για τις ενέργειες του Grindelwald.

 

 

H Queenie και ο Jacob θα αποφασίσουν να παντρευτούν παρά το νόμο της Rappaport

 

Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Quidditch το 2014 συμμετείχε σε θέση κυνηγού ο Αμερικανός Quentin Kowalski και κατά πάσα πιθανότητα είναι απόγονος της Queenie Goldstein και του Jacob Kowalski. Ωστόσο, θα χρειαστεί για κάποιο διάστημα η παράνομη σχέση τους να κρατηθεί κρυφή ή τελικά θα αποφασίσουν να αφήσουν την Αμερική αφού παραβίασαν το νόμο της Rappaport που απαγορεύει οποιαδήποτε επαφή μεταξύ μάγων και No-Maj. Το πιθανότερο σενάριο είναι ότι το ζευγάρι θα επιστρέψει στις Ηνωμένες Πολιτείες μετά την κατάργηση του αυστηρού νόμου το 1965.

 

ΠΗΓΕΣ

 

 

Διαβάστε ακόμα:

The Crimes of Grindelwald: Ακόμα μια συγγενική σχέση αποκαλύπτεται

Το μυστηριώδες σύμβολο πάνω στο πρώτο ραβδί του Dumbledore

Όσα γνωρίζουμε για το πανίσχυρο ραβδί κουφοξυλιάς

Θεωρία: Τι είναι το κρανίο που χρησιμοποιεί ο Grindelwald;

The Crimes of Grindelwald: Αποκαλύπτουμε τα μυστικά του τελευταίου πόστερ

Voldemort εναντίον Grindelwald: Ποιος είναι χειρότερος;

Για ποιον μιλάει η προφητεία στην ταινία Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald;

H Tζ.Κ. Ρόουλινγκ απαντάει στην αρνητική κριτική για την Nagini

Maledictus Nagini: Ας τη γνωρίσουμε από την αρχή

 

Jinx

Κοιτώνας Slytherin, μα τα γένια του Μέρλιν! Όταν δεν εργάζομαι στο Τμήμα Μυστηρίων του Υπουργείου Μαγείας θα με βρείτε να περιφέρομαι στις Αλέες.

No Comments

Post a Comment