Fantastic Beasts: Τι είναι η σκοτεινή δύναμη Obscurus και πώς συνδέεται με τον Harry Potter - The Daily Owl
fade
24819
post-template-default,single,single-post,postid-24819,single-format-standard,eltd-core-1.2.1,flow child-child-ver-1.0.1,flow-ver-1.6.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Fantastic Beasts: Τι είναι η σκοτεινή δύναμη Obscurus και πώς συνδέεται με τον Harry Potter

Ο μαγικός κόσμος της J.K Rowling είναι απέραντος και δεν σταματά ποτέ να μας εκπλήσσει με τα κρυμμένα μυστικά του.

 

Στη ταινία «Fantastic Beasts and Where to Find Them» είδαμε τον πρωταγωνιστή Newt Scamander να έρχεται αντιμέτωπος με μια άγνωστη ως τώρα μαγική απειλή. Το Obscurus είναι ένα είδος παράσιτου που δημιουργείται όταν ένας μάγος ή μια μάγισσα καταπιέσει τις δυνάμεις του, συνήθως μετά από ψυχολογική ή σωματική κακοποίηση.

 

Ο ξενιστής αυτής της σκοτεινής δύναμης λέγεται Obscurial και πρόκειται για κάποιο καταπιεσμένο παιδί που προσπαθεί να κρύψει ή να απαρνηθεί τις μαγικές ικανότητές του. Έτσι καταλήγει να αναπτύσσει αυτή την παρασιτική δύναμη, που μπορεί να εκδηλωθεί ως μια ξεχωριστή οντότητα και χαρακτηρίζεται από βίαια ξεσπάσματα και καταστροφική μανία.

 

Περιγράφεται ως μια ασταθής και άμορφη μάζα που μοιάζει με άνεμο, σύννεφο ή ακόμα και χείμαρο. Το μέγεθος και η δύναμη της εξαρτάται από τη δύναμη του ξενιστή. Όταν ένας Obscurial βρεθεί σε στιγμές απόγνωσης και χάσει τον έλεγχο αυτή η δύναμη απελευθερώνεται, ενώ σε ακραίες περιπτώσεις ο ξενιστής μετατρέπεται σε Obscurus και προκαλεί τεράστιες καταστροφές στο πέρασμά του. Το Obscurus συνήθως σκοτώνει τον ξενιστή του πριν αυτός φτάσει στην ηλικία των 10 ετών, αλλά αυτοί που θα καταφέρουν να επιβιώσουν συγκρατούν μέσα τους μια τρομακτική δύναμη. Λέγεται ότι αρκεί μόνο ένας έφηβος Obscurial για να καταστρέψει ολόκληρη τη Νέα Υόρκη!

 

 

FANTASTIC BEASTS AND WHERE TO FIND THEM

 

 

Στην ταινία παρακολουθήσαμε την τραγική ιστορία του Obscurial Credence Barebone, που κακοποιούνταν σωματικά και ψυχολογικά από τη θετή μητέρα του που μισούσε τη μαγεία. Παρόλο που δεν έχει επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής, αρκετοί θεωρούν ότι η ιστορία του μοιάζει με αυτή της Ariana Dumbledore, καθώς η περιγραφή που δίνει ο αδερφός της Aberforth για την “ασθένειά” της ταιριάζει αρκετά με τα χαρακτηριστικά ενός Obscurial.

 

«Αυτό που της έκαναν την κατέστρεψε. Δε συνήλθε ποτέ. Δεν μπορούσε να χρησιμοποιήσει τις μαγικές δυνάμεις της, αλλά ούτε και να απαλλαγεί από αυτές• παγιδεύτηκαν μέσα της και την τρέλαναν, είχε περιοδικές εκρήξεις που δεν μπορούσε να τις ελέγξει και πολλές φορές γινόταν παράξενη κι επικίνδυνη. Συνήθως όμως ήταν γλυκιά, και φοβισμένη, και ακίνδυνη».

 

Παρόλο που είδαμε το Obscurus για πρώτη φορά στα Φανταστικά Ζώα, η λέξη αυτή υπάρχει στο μαγικό λεξικό της J.K Rowling εδώ και αρκετά χρόνια. Το βιβλίο του μαγικοζωολόγου Newt Scamander «Fantastic Beasts and Where to Find Them» κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Obscurus Books, που όπως αποδεικνύεται τελικά είναι πολλά περισσότερα από ένα απλό μαγικό εκδοτικό οίκο.

the-daily-owl-obscurus-books

Jinx

Κοιτώνας Slytherin, μα τα γένια του Μέρλιν! Όταν δεν εργάζομαι στο Τμήμα Μυστηρίων του Υπουργείου Μαγείας θα με βρείτε να περιφέρομαι στις Αλέες.

No Comments

Post a Comment