"Έχασα το Σώμα μου"| Η ιδιαίτερη ταινία κινουμένων σχεδίων του Netflix - The Daily Owl
fade
65029
post-template-default,single,single-post,postid-65029,single-format-standard,eltd-core-1.2.1,flow child-child-ver-1.0.1,flow-ver-1.6.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

“Έχασα το Σώμα μου”| Η ιδιαίτερη ταινία κινουμένων σχεδίων του Netflix

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πώς τα χέρια σας βιώνουν τη ζωή σας; Εσείς βιώνετε τη ζωή μέσα από το σώμα σας και εκείνο τη βιώνει μέσα από τις φυσικές λειτουργίες του και τη θέλησή σας (στην περίπτωση των άκρων). Εσείς θυμάστε, αλλά το σώμα θυμάται εξίσου με εσάς – καμιά φορά ακόμα καλύτερα.

 

 

Στην ταινία κινουμένων σχεδίων «’Έχασα το σώμα μου», μια διασκευή του βιβλίου «Happy hand» από τον σεναριογράφο της «Αμελί», Γκιγιόμ Λοράν, σε σκηνοθεσία Ζερεμί Κλαπάν, πρωταγωνιστεί ένα χέρι. Πόσο εκφραστικό μπορεί να είναι, όμως, ένα κομμένο χέρι; Ένα χέρι κρατά εκείνο των γονιών του, ακουμπά τα πλήκτρα του πιάνου κάνοντάς τα να βγάλουν την πιο γλυκιά μελωδία, “σέρνεται “πάνω στην υδρόγειο μέχρι που σταματά σε ένα μέρος του κόσμου. Ένα χέρι δουλεύει, δημιουργεί. Το χέρι κόβεται και μαζί του κι εμείς. 

 

 

Παρά το μακάβριο της εικόνας ενός κομμένου χεριού, το ανθρώπινο αυτό άκρο γίνεται χάρη στη μαγεία του σχεδίου ένας άξιος ερμηνευτής. Παλεύει σε όλη την ταινία να βρει τον ιδιοκτήτη του μέσα από μια αλληγορία για την επανασύνδεση και το “ανήκειν”. Επανασύνδεση με τις ρίζες, το σώμα, τα όνειρα, το κέντρο μας, τον άνθρωπό μας, τον εαυτό μας. Παράλληλα με την περιπέτειά του, το χέρι αυτό πρωταγωνιστεί και μια ιστορία που θα μπορούσε να την πει κανείς ιστορία αγάπης, αλλά είναι μια καθημερινή ιστορία. Το ξεχωριστό ανάμεσα σε αυτές τις δυο αφηγήσεις – που συνδέονται μεταξύ τους – είναι η εναλλαγή του πλάνου ανάμεσα στην οπτική του ανθρώπου κι ενός μικρού ανθρώπινου μέλους. 

 

Αν θέλετε  μια ταινία μέσα στο Σαββατοκύριακο, τότε, τις νωχελικές ώρες του μεσημεριού, το Netflix σας προσφέρει 1 ώρα και 21 λεπτά εκπληκτικού animation ντυμένο με όμορφη μουσική και τρυφερά, μελαγχολικά μηνύματα.

 

 

Διαβάστε ακόμα:

Marriage Story: Adam Driver & Scarlet Johansson χωρίζουν στη νέα ταινία του Noah Baumbach 

Όλες οι ελληνικές υποψηφιότητες των Βραβείων Όσκαρ

Γιατί οι ταινίες Χάρι Πότερ δεν βραβεύτηκαν ποτέ με Όσκαρ;

Ταινίες φαντασίας που προτάθηκαν για Όσκαρ

30 πράγματα που δεν ήξερες για τα Βραβεία Όσκαρ

EnchantedFeather

(Time)Traveler, Μικρή Γιαπωνέζα, Footballer , Dancer , Magic Creature/ Σπουδάζω Φυσική και διάφορα άλλα τρελά και μαγικά, σχολείο στο Hogwarts , διακοπές στη Ναrnia , τοξοβολία στην κατασκήνωση με τις Αμαζόνες κτλ / Words are our most inexhaustible source of magic... και μην ξεχνάμε The North remembers

No Comments

Post a Comment