Η επέτειος της Μάχης του Hogwarts & η δωρεά της Τζ.Κ. Ρόουλινγκ - The Daily Owl
fade
67797
post-template-default,single,single-post,postid-67797,single-format-standard,eltd-core-1.2.1,flow child-child-ver-1.0.1,flow-ver-1.6.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Η επέτειος της Μάχης του Hogwarts & η δωρεά της Τζ.Κ. Ρόουλινγκ

Ανήμερα της Μάχης του Hogwarts, στην 22η επέτειό της. η συγγραφέας των βιβλίων Harry Potter, Τζ.Κ. Ρόουλινγκ, δήλωσε πως οι συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί εξαιτίας της πανδημίας του COVID-19 δεν είναι πρόσφορες για να μιλήσει για λογοτεχνικούς θανάτους, όπως έκανε παλιότερα.

 

 

 

Συγκεκριμένα, η 54χρονη συγγραφέας δήλωσε πως πολλοί άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους στον πραγματικό κόσμο και με αφορμή αυτή τη σημαντική επέτειο νίκης των μάγων η ίδια σκέφτεται τους επαγγελματίες που κινδυνεύουν καθημερινά για να προστατέψουν τους συνανθρώπους τους, καθώς και το σύγχρονο τρόπο ζωής. Η ίδια διαθέτει 3 τέτοιους επαγγελματίες στην οικογένειά της (σημ: ένας εκ των οποίων είναι και ο σύζυγός της) και η καθημερινότητά της είναι γεμάτη με άγχος αλλά και υπερηφάνεια για το έργο τους. 

 

Με αφορμή, λοιπόν, τη Μάχη του Hogwarts, η Τζ.Κ. Ρόουλινγκ δήλωσε πως θα πραγματοποιήσει δωρεά συνολικά ενός εκ. λιρών. Το 1/2 αυτού του ποσού θα διατεθεί για τις ανάγκες των άστεγων κατά τη διάρκεια της πανδημίας και υπόλοιπο θα διατεθεί στον οργανισμό για τη στήριξη των κακοποιημένων γυναικών στη Μεγάλη Βρετανία. “Υπό τις παρούσες συνθήκες, οι καταστάσεις είναι πιο επικίνδυνες για τις γυναίκες που υφίστανται κακοποίηση. Η ενδοοικογενειακή βία δεν είναι πάντα σωματική, αλλά μπορεί να συνίσταται στον έλεγχο, τις απειλές και την εκβιαστική συμπεριφορά, ενώ μπορεί να είναι συναισθηματική, οικονομική, ψυχολογική ή σεξουαλική. Η βία αποτελεί επιλογή του θύτη και η απομόνωση είναι το κατάλληλο εργαλείο στα χέρια τους“, συμπλήρωσε η διάσημη Βρετανίδα συγγραφέας. Παρακάτω μπορείτε να δείτε τις δηλώσεις της:

 

 

 

 

 

Διαβάστε ακόμα:

H απολογία της Τζ.Κ. Ρόουλινγκ για τον θάνατο του Dobby

H απολογία της Τζ.Κ. Ρόουλινγκ για το θάνατο του Snape

No Comments

Post a Comment