Έξι πράγματα που ίσως δε γνωρίζατε για την ταινία “Έτερος Εγώ” – The Daily Owl
fade
73375
post-template-default,single,single-post,postid-73375,single-format-standard,eltd-core-1.2.1,flow child-child-ver-1.0.1,flow-ver-1.6.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Έξι πράγματα που ίσως δε γνωρίζατε για την ταινία “Έτερος Εγώ”

Την ιστορία πίσω από την απόσυρση της ταινίας “‘Ετερος Εγώ” από τις κινηματογραφικές αίθουσες το 2017 με σκοπό τη διευκόλυνση της εξιχνίασης της δολοφονίας ενός οδηγού ταξί στην Κηφισιά το 2017 σίγουρα την έχετε ακούσει. Ακολουθούν έξι πράγματα για την την επιτυχημένη ταινία “Έτερος Εγώ“, που ίσως δε γνωρίζετε ακόμα:

 

 

O σκηνοθέτης και σεναριογράφος της ταινίας Έτερος Εγώ, Σωτήρης Τσαφούλιας, έγραψε το σενάριο βασισμένος σε μια παλιά πραγματική ιστορία, την οποία πολλά χρόνια μετά συνδύασε με τη θεωρία του Πυθαγόρα που αναπτύσσεται επί της οθόνης. Σύμφωνα με τον ίδιο, “τα θέματα των ταινιών του τον επιλέγουν” και όχι το ανάποδο. 

 

Ο σκηνοθέτης πέρασε πολλές ώρες συζητώντας με τον μαθηματικό και συγγραφέα Τεύκρο Μιχαηλίδη (Πυθαγόρεια εγκλήματα, Ο μέτοικος και η συμμετρία), και έτσι μεταξύ άλλων άντλησε τις πληροφορίες που χρειαζόταν για να γράψει το τελικό σενάριο. Η έτερη σεναριογράφος της ταινίας, Κατερίνα Φιλιώτου, είναι μεταξύ άλλων σκηνοθέτρια της σειράς Υπέροχα Πλάσματα

 

 

Το προφίλ του καθηγητή Δημήτρη Λαΐνη χτίστηκε από τον σκηνοθέτη από κοινού με τον πρωταγωνιστή Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη. Ήθελαν να είναι ένας “καθαρός άνθρωπος”, εσωστρεφής με κάτι ιδιαίτερο στη συμπεριφορά του και έτσι κατέληξαν στο να του προσδώσουν στοιχεία του συνδρόμου Άσπεργκερ, ώστε ο ίδιος να έχει μια πιο αποστασιοποιημένη ματιά όταν βρίσκεται σε δύσκολες καταστάσεις.

 

 

Ο ηθοποιός Μάνος Βακούσης, που υποδύθηκε τον υποδιοικητή της αστυνομίας, έκανε προσωπική έρευνα για να ερμηνεύσει το ρόλο του, και μεταξύ άλλων ήρθε επαφή με έναν πραγματικό διοικητή της αστυνομίας. 

 

Πίσω από τα ειδικά εφέ και το μακιγιάζ βρίσκονται οι αδελφοί Αλαχούζοι, των οποίων η δουλειά έχει παρουσιαστεί σε ελληνικές παραγωγές όπως το Νησί, αλλά και σε διεθνείς παραγωγές, όπως η ταινία “Ο Χάρι Πότερ και οι Κλήροι του Θανάτου – Μέρος 2ο”. Αρχικά τα πρώτα γλυπτά που δημιούργησαν για τις ανάγκες της ταινίας δεν ήταν “υπερβολικά ρεαλιστικά”, όμως στη συνέχεια πήραν το ok από τον σκηνοθέτη και έτσι το τελικό αποτέλεσμα ήταν τόσο αληθοφανές που δε χρειάστηκε καν CGI. 

 

 

Ο Γάλλος ηθοποιός Φρανσουά Κλουζέ (Οι Άθικτοι) δέχτηκε, μεταξύ άλλων, την πρόταση να παίξει στην ταινία αφενός γιατί θέλει πάντα να παίζει διαφορετικούς ρόλους – και ως τότε δεν είχε υποδυθεί τον καθηγητή πανεπιστημίου – καθώς και επειδή στην πραγματικότητα ο ίδιος δεν είναι καθόλου καλός στα μαθηματικά, σε αντίθεση με τον χαρακτήρα που υποδύεται. 

 

 

Πηγές 1, 2, 3

 

 

Διαβάστε ακόμα:

Επτά πράγματα που δε γνωρίζατε για τους Singles

Οι καλύτεροι γυναικείοι ρόλοι της ελληνικής τηλεόρασης

 

 

 

 

Έχω σπουδάσει Μπαγιαντέρα στη Λυών

No Comments

Post a Comment