Δημιουργώντας το The Queen's Gambit | 15 λεπτά πίσω από τις κάμερες της σειράς - The Daily Owl
fade
73429
post-template-default,single,single-post,postid-73429,single-format-standard,eltd-core-1.2.1,flow child-child-ver-1.0.1,flow-ver-1.6.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Δημιουργώντας το The Queen’s Gambit | 15 λεπτά πίσω από τις κάμερες της σειράς

Μια – αν όχι η πιο – πολυσυζητημένη σειρά του Netflix για το 2020, το The Queen’s Gambit “ταρακούνησε” έντονα τόσο τους συνδρομητές της πλατφόρμας, όσο και την ίδια την σκακιστική κοινότητα. Κι αυτό καθώς όχι μόνο κατέκτησε το ρεκόρ της σειράς με τις περισσότερες προβολές στην ιστορία του Netflix αλλά ανέβασε τόσο τις πωλήσεις σκακιστικών προϊόντων, όσο και το παγκόσμιο ενδιαφέρον ως προς αυτό το πνευματικό άθλημα. Αν ανήκεις στο μικρό ποσοστό που δεν έχει δει ή ακούσει για τη σειρά – φαινόμενο που βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Walter Tevis που εκδόθηκε το 1983, η υπόθεση ακολουθεί την ιδιοφυΐα του σκακιο, Beth Harmon (Anya Taylor-Joy), η οποία μαζί με τις μάχες στα τετράγωνα δίνει μάχη με τον εθισμό κι άλλους «δαίμονες» που την ακολουθούν από την παιδική της ηλικία. Αν ανήκεις σε εκείνους που νιώθουν το κενό από τότε που τελείωσαν τη σειρά λαμβάνοντας υπόψη ότι για την ώρα και με τα δεδομένα του βιβλίου μάλλον δε θα υπάρξει άλλη σεζόν,  αυτό το 15 λεπτό mini-ντοκιμαντέρ θα σου προσφέρει μια ματιά πίσω από τις κάμερες και τη δημιουργία του The Queen’s Gambit.

 

 

 

Το mini-ντοκιμαντέρ που είναι διαθέσιμο στην πλατφόρμα streaming επικεντρώνεται στον Scott Frank, σεναριογράφο και σκηνοθέτη κάθε επεισοδίου της σειράς. Για να φτάσει σε εμάς το The Queen’s Gambit χρειάστηκε προσπάθεια για πολλά χρόνια, ενώ ήδη είχε προηγηθεί η συνεργασία του Scott Frnk με το Netflix για τη σειρά Godless, η οποία ήταν υποψήφια για 12 Emmy. Φυσικά πέρα από τον Frank σε αυτό το mini-ντοκιμαντέρ θα δούμε τους αγαπημένους πρωταγωνιστές να μιλούν για την εμπειρία τους, καθώς και την ερμηνεία τους πάνω στους χαρακτήρες και την ιστορία καλύπτοντας όλο το φάσμα και τα επίπεδα που αγγίζει η ιστορία της Beth.

 

  

 

Για τους φανς και μη αυτό το σύντομο αλλά περιεκτικότατο ντοκιμαντέρ θα σας κάνει σίγουρα να δείτε το The Queen’s Gambit ξανά ή για πρώτη φορά, κυρίως, όμως, θα ανοίξει μπροστά σας έναν άλλο μαγικό κόσμο της τηλεόρασης, αυτόν που υπάρχει πίσω από τις κάμερες. 

 

 

Διαβάστε ακόμα:

7 πράγματα που ίσως δε γνωρίζατε για το The Queen’s Gambit

6 λόγοι για να εθιστείς τώρα στη μίνι σειρά του Netflix The Queen’s Gambit

Τρεις σειρές για να δεις αν σου άρεσε το The Queen’s Gambit

 

 

EnchantedFeather

"The game is afoot"

No Comments

Post a Comment