Αυτή είναι η μαγική διαδικασία με την οποία επιλέγονται οι μαθητές που θα φοιτήσουν στο Hogwarts - The Daily Owl
fade
70167
post-template-default,single,single-post,postid-70167,single-format-standard,eltd-core-1.2.1,flow child-child-ver-1.0.1,flow-ver-1.6.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Αυτή είναι η μαγική διαδικασία με την οποία επιλέγονται οι μαθητές που θα φοιτήσουν στο Hogwarts

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ με ποια διαδικασία επιλέγονται οι μαθητές του Hogwarts; Όλα εξαρτώνται από δυο μαγικά αντικείμενα που βρίσκονται σε έναν μικρό κλειδωμένο πύργο της Σχολής για Μαγείες και Ξόρκια!

 

 

 

 

Σε αυτόν, λοιπόν, τον πύργο βρίσκεται ένα αρχαίο βιβλίο που δεν έχει αγγίξει χέρι ανθρώπινο από την εποχή που οι τέσσερις ιδρυτές του Hogwarts αποφάσισαν να το τοποθετήσουν στο εν λόγω σημείο. Πίσω από το βιβλίο βρίσκεται ένα μικρό ασημένιο μελανοδοχείο μέσα από το οποίο ξεπροβάλλει ένα μεγάλο φτερό. Το Φτερό της Αποδοχής και το Βιβλίο της Εισόδου είναι τα δυο μαγικά αντικείμενα που συνιστούν τη μοναδική διαδικασία με την οποία επιλέγονται οι μαθητές που θα φοιτήσουν στο Hogwarts.

 

 

Καμία μάγισσα και κανένας μάγος μέχρι σήμερα δεν έχουν κατανοήσει τη διαδικασία επιλογής (ή τουλάχιστον δεν το έχουν πει δημόσια), και σίγουρα αυτό αποτελεί μηχανισμό άμυνας των καθηγητών της Σχολής στις περιπτώσεις όπου (έξαλλοι) γονείς προσπαθούν να μάθουν για ποιο λόγο τα παιδιά τους δεν επελέγησαν. Η απόφαση του Βιβλίου και του Φτερού είναι αμετάκλητες και κανένας μαθητής δεν έχει γίνει ποτέ δεκτός στη Σχολή αν πρώτα δεν έχει συμπεριληφθεί το όνομά του στις κιτρινωπές σελίδες του βιβλίου. 

 

 

 

Ακριβώς την πρώτη στιγμή που ένα παιδί παρουσιάζει σημάδια ότι διαθέτει μαγικές ικανότητες, το Φτερό, το οποίο πιστεύεται ότι ανήκε κάποτε σε έναν Ιρλανδικό Φοίνικα (Augurey), αιωρείται πάνω από το μελανοδοχείο του και ξεκινά να γράφει το όνομα του παιδιού στις σελίδες του βιβλίου. Σημειώνεται ότι το μελανοδοχείο αυτό είναι άδειο, καθώς τα φτερά από Augurey δεν συγκρατούν το μελάνι και έτσι κανείς δεν ξέρει τι είναι αυτό το ασημένιο υγρό που χρησιμοποιεί το φτερό. 

 

 

Διευθυντές και διευθύντριες του Hogwarts που έχουν παρακολουθήσει αυτή τη διαδικασία έχουν να πουν ότι το Φτερό είναι πιο “ανοιχτόμυαλο” από το Βιβλίο και ότι το Φτερό προσπαθεί πάντα να εγγράψει ένα νέο όνομα, εφόσον το συγκεκριμένο άτομο έχει δώσει ένα απειροελάχιστο δείγμα μαγείας. Αντίθετα, το Βιβλίο δεν έχει κανένα θέμα να κλείσει απότομα και να μην αφήσει το Φτερό να εγγράψει το όνομα του παιδιού που έχει να επιδείξει το όποιο μέγεθος μαγικών ικανοτήτων. Αυτό έγινε για παράδειγμα τη στιγμή που γεννήθηκε ο Neville Longbottom, για τις μαγικές ικανότητες του οποίου είχαν τεράστιες αμφιβολίες οι συγγενείς του μέχρι που έγινε οκτώ ετών, καθώς σε εκείνη την ηλικία κατάφερε να επιζήσει μιας πτώσης που θα ήταν θανάσιμη για έναν muggle. 

 

 

Το Βιβλίο επιμένει τόσο πολύ να κρατά αυτή την αυστηρή στάση, ώστε να κρατά τους Squibs εκτός Σχολής και μέχρι στιγμή τα έχει καταφέρει με απόλυτη επιτυχία. Η ευαισθησία του Φτερού συνδυαστικά με την αυστηρότητα των κανόνων του Βιβλίου είναι τα δυο στοιχεία της διαδικασίας επιλογής που μέχρι τώρα την καθιστούν απόλυτα επιτυχημένη. 

 

 

Διαβάστε ακόμα:

7 πράγματα για το Hogwarts που δεν έδειξαν οι ταινίες Χάρι Πότερ

Άγνωστες λεπτομέρειες για το Quidditch 

Τα πιο χρήσιμα χαριποτερικά ξόρκια για τους muggles

Απόψεις που διχάζουν μέχρι σήμερα τους φανς του Harry Potter

No Comments

Post a Comment