Derry Girls | Η ιρλανδική κωμική σειρά του Netflix που δεν πρέπει να χάσεις - The Daily Owl
fade
56930
post-template-default,single,single-post,postid-56930,single-format-standard,eltd-core-1.2.1,flow child-child-ver-1.0.1,flow-ver-1.6.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Derry Girls | Η ιρλανδική κωμική σειρά του Netflix που δεν πρέπει να χάσεις

Το Derry Girls είναι μία κωμική σειρά βορειο-ιρλανδικής παραγωγής, σε σενάριο της Lisa McGee. Η σειρά τοποθετείται στο Derry της Βόρειας Ιρλανδίας κατά τη δεκαετία του 1990, στα τέλη των “Ταραχών” (The Troubles), της τριαντάχρονης σύγκρουσης μεταξύ των καθολικών, που ζητούσαν απόσχιση της Βόρειας Ιρλανδίας από το Ηνωμένο Βασίλειο και ένωσή της με την Ιρλανδία, και των προτεσταντών, που ήθελαν να παραμείνει η Βόρεια Ιρλανδία μέρος του Ηνωμένου Βασιλείου.

 

Η σκηνή της παρέλασης των προτεσταντών-ενωτικών γυρίστηκε στο δυτικό Belfast (μία περιοχή κατά κόρον καθολική-εθνικιστική). Αν και ήταν ξεκάθαρο ότι επρόκειτο για γυρίσματα, πολλοί ντόπιοι θύμωσαν και πετούσαν διάφορα αντικείμενα την ώρα των γυρισμάτων.

 

Οι διάλογοι είναι απίστευτα αστείοι και γίνονται ακόμα καλύτεροι χάρη στην προφορά των κατοίκων του Derry, ενώ οι χαρακτήρες είναι τόσο ξεχωριστοί και πολύπλευροι, που πραγματικά δεν είναι να απορείς που η σειρά είχε τόσο μεγάλη επιτυχία στη Βόρεια Ιρλανδία (τα υψηλότερα νούμερα τηλεθέασης σειράς την τελευταία εικοσαετία), ώστε ανανεώθηκε για δεύτερη σεζόν αμέσως μετά την προβολή του πρώτου επεισοδίου της. Δείτε την αν θέλετε να γελάσετε πολύ και να πάρετε μια γεύση από τα 90’s στη Βόρεια Ιρλανδία.

 

Αν και οι χαρακτήρες των πρωταγωνιστών είναι έφηβοι, οι περισσότεροι από τους ηθοποιούς είναι 25+ με την Nicola Coughlan (που μοιάζει να είναι η νεότερη) να είναι 32.

 

Πρωταγωνιστές της σειράς είναι πέντε έφηβοι: η βαθυστόχαστη Erin (Saoirse-Monica Jackson), η weirdo ξαδέρφη της, Orla (Louisa Harland), και οι φίλες τους, η νευρωτική-αλλά-σούπερ-κιουτ Clare (Nicola Coughlan), η ζόρικη Michelle (Jamie-Lee O’Donnell), και ο ξάδερφος της Michelle, the wee English fella, ο James (Dylan Llewellyn), που προσπαθεί να τα βγάλει πέρα με τα ορμητικά ταπεραμέντα των κοριτσιών.

 

Η σειρά είχε τόση επιτυχία που έφτιαξαν μία τεράστια τοιχογραφία των πρωταγωνιστών της στον τοίχο ενός bar στο Derry. Στη Βόρεια Ιρλανδία έχουν γίνει παράδοση οι τοιχογραφίες στο εξωτερικό κτιρίων, με σκοπό την απεικόνιση της τοπικής κουλτούρας και της πολιτικής ιστορίας της κάθε περιοχής.

 

Άλλοι χαρακτήρες που ξεχωρίζουν είναι η οικογένεια της Erin: η μητέρα της, Mary, που δοκιμάζεται κάθε μέρα, η κοκέτα psychic θεία της, Sarah, και ο παππούς της, Joe (Ian McElhinney aka Ser Barristan Selmy), ο οποίος δεν αφήνει σε χλωρό κλαρί τον καημένο τον γαμπρό του. Ξεχωρίζουν όμως και άλλοι πολλοί, όπως η Sister Michael, η καρατέκα καλόγρια που διευθύνει το καθολικό σχολείο θηλέων όπου πηγαίνουν τα παιδιά, και ο θείος Colm, ο οποίος έχει τρομερό χάρισμα του λόγου.

 

 

Η σειρά είναι διαθέσιμη για streaming στο Netflix.

 

Διαβάστε ακόμα:

DARK: Όλα τα καυτά ερωτήματα που άφησε αναπάντητα η 2η σεζόν

Lena Pupu

Bookworm | Movieworm | Foodworm - Όλα τα σκουλήκια στην τιμή του ενός

No Comments

Post a Comment