Δέκα πράγματα που ίσως δε γνωρίζατε για την ταινία Nightmare Before Christmas - The Daily Owl
fade
71666
post-template-default,single,single-post,postid-71666,single-format-standard,eltd-core-1.2.1,flow child-child-ver-1.0.1,flow-ver-1.6.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Δέκα πράγματα που ίσως δε γνωρίζατε για την ταινία Nightmare Before Christmas

Η ταινία Nightmare Before Christmas, που έκανε πρεμιέρα το 1993, βασίστηκε σε ένα ποίημα που είχε γράψει ο Tim Burton τη δεκαετία του 1980, όσο εργαζόταν ακόμα στην Disney ως animator.

 

Το ποίημα είχε έκταση τριών σελίδων, ενώ σε αυτό πρωταγωνιστούσαν τρεις μόλις χαρακτήρες, ο Zack, o Zero και ο Santa. 

 

 

 

Η έμπνευση για το ποίημα προήλθε από την παιδική ηλικία του Burton στο Burbank της California, όπου ο καιρός δεν παρουσίαζε σημαντικές αλλαγές, καθώς έχει πάντα ζέστη. Η εναλλαγή του στολισμού των βιτρινών και της πόλης ήταν, λοιπόν, ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα ώστε οι κάτοικοι να καταλαβαίνουν πώς τα Χριστούγεννα διαδεχόντουσαν το Halloween

 
 

H αρχική ιδέα του Tim Burton ήταν να δημιουργήσει ένα τηλεοπτικό επεισόδιο βασισμένο στο ποίημά του, ωστόσο η πρότασή του απορρίφθηκε επανειλημμένα από τηλεοπτικά στούντιο. Στη συνέχεια απευθύνθηκε σε εκδοτικούς οίκους, από τους οποίους εισέπραξε και πάλι άρνηση, και τελικά ανάμεσα στη γέννηση της ιδέας πίσω από την ταινία και την πρεμιέρα της πέρασαν σχεδόν 20 χρόνια.

 

 

Σύμφωνα με τον συνθέτη του soundtrack Danny Elfman (Beetlejuice, Corpse Bride), η σύνθεση της μουσικής στην ταινία αυτή ήταν πανεύκολη, καθώς ο ίδιος παρουσιάζει πολλά κοινά στοιχεία με τον Jack Skellington.

 

Εκατό άνθρωποι δούλεψαν επί τρία χρόνια προκειμένου να ολοκληρωθεί η ταινία, καθώς για ένα μόλις δευτερόλεπτο footage έπρεπε να πραγματοποιηθούν 12 stop-motion κινήσεις.

 

Η πιο δύσκολη σκηνή της ταινίας ήταν αυτή όπου ο Jack αντικατοπτρίζεται στο στρογγυλό πόμολο, καθώς έπρεπε να αποδοθεί σωστά η αντανάκλαση του φωτός και του χαρακτήρα. 

 

 

 

Ο Chris Sarandon ανέλαβε το ρόλο του Jack Skellington γιατί η φωνή του ταίριαζε με τη φωνή του Elfman, o οποίος ερμήνευε τα κομμάτια του Jack. 

 

Ο σκηνοθέτης της ταινίας Henry Selick αποφάσισε να προστεθούν οι λευκές λωρίδες στο κοστούμι του Jack, το οποίο ήταν αρχικά κατάμαυρο, ώστε να διακρίνεται καλύτερα πάνω στα ήδη σκούρα πλάνα.

 

 

 

Ο Patrick Stewart είχε αναλάβει το ρόλο του αφηγητή που τελικά κόπηκε από την εκδοχή της ταινίας που κυκλοφόρησε στους κινηματογράφους, ωστόσο μπορείτε να τον ακούσετε στο soundtrack. 

 

 

Διαβάστε ακόμα:

Halloween: Οι ρίζες της πιο τρομακτικής γιορτής

 

 
No Comments

Post a Comment