Δέκα πράγματα που δε γνωρίζατε για την ταινία Thor 2: Σκοτεινός Κόσμος - The Daily Owl
fade
72438
post-template-default,single,single-post,postid-72438,single-format-standard,eltd-core-1.2.1,flow child-child-ver-1.0.1,flow-ver-1.6.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Δέκα πράγματα που δε γνωρίζατε για την ταινία Thor 2: Σκοτεινός Κόσμος

Η Patty Jenkins ήταν αρχικά η σκηνοθέτης που είχε αναλάβει το πρότζεκτ της ταινίας Thor 2: Σκοτεινός Κόσμος, ως τον Δεκέμβριο του 2011, όταν και αποχώρησε από αυτό εξαιτίας “δημιουργικών διαφορών” που είχαν προκύψει ανάμεσα σε εκείνη και τα Marvel Studios. Η Natalie Portman λέγεται πως δεν ήθελε να κάνει την ταινία με άλλο σκηνοθέτη και πως αν δεν τη δέσμευε το συμβόλαιό της ως προς αυτό τον όρο, θα είχε αποχωρήσει από το καστ. 

 

 

 

Αρχικά ο Loki δε θα εμφανιζόταν καθόλου στην ταινία, ωστόσο έγινε πάρα πολύ δημοφιλής στο κινηματογραφικό κοινό από την ταινία Avengers (2012) κι έτσι το σενάριο ξαναγράφτηκε για να του δοθεί επί τούτου ένας ρόλος. 

 

Ο σκηνοθέτης της ταινίας Alan Taylor, παρότι είχε πλήρη δημιουργική ελευθερία στη διάρκεια των γυρισμάτων, δήλωσε ότι η τελική εκδοχή της ταινίας δεν ήταν αυτό που είχε στο μυαλό του, με τα Marvel Studios να έχουν πραγματοποιήσει εκτεταμένες post-production αλλαγές. Τόσο απογοητευμένος ήταν που ευχήθηκε “αυτό να μη συμβεί ποτέ σε κανέναν άλλο άνθρωπο”.

 

 

 

Ο Chris Hemsworth δεν ήθελε να φορέσει ξανά περούκα, όπως έγινε με το Thor του 2011 και έτσι άφησε τα (πανέμορφα) μαλλιά του να μακρύνουν για ενάμιση χρόνο.

 

Τριάντα διαφορετικά σφυριά δημιουργήθηκαν για τις ανάγκες των γυρισμάτων. Το βασικό σφυρί που κρατούσε ο Thor ήταν φτιαγμένο από αλουμίνιο, τα υπόλοιπα όμως ήταν φτιαγμένα από διαφορετικά υλικά, ώστε να έχουν διαφορετικά βάρη και να χρησιμοποιούνται αναλόγως με τις ανάγκες κάθε σκηνής.

 

 

Εκτός από 30 σφυριά, κατασκευάστηκαν για τις ανάγκες των γυρισμάτων έντεκα χιλιάδες όπλα. Η ομάδα κατασκευής είτε έφτιαξε εξαρχής νέα αντικείμενα, είτε τροποποίησε αυτά που είχαν χρησιμοποιηθεί στην ταινία Thor (2011), ώστε να φαίνονται ταλαιπωρημένα.

 

Ο Christopher Eccleston δεν ήθελε, λέει, να παίξει τον Malekith και ανέλαβε το ρόλο κατά βάση επειδή ήταν καλή η αμοιβή. Ιδιαιτέρως δυσαρεστημένος ήταν ο Βρετανός ηθοποιός εξαιτίας του δύσκολου ωραρίου και του χρόνου που έπρεπε να περνά στο μακιγιάζ (7 με 8 ώρες τις πρώτες ημέρες των γυρισμάτων). Ο ίδιος λέει πως η Marvel του είχε πει ψέματα για τις συνθήκες των γυρισμάτων, ωστόσο επειδή ο Eccleston μάλλον δε χωνεύει ούτε τα άντερά του – αν κρίνουμε από τη θητεία του ως Dr. Who – ίσως να είναι λίιιιγο υπερβολικός σε όλα αυτά. Εξάλλου τι περίμενε ότι θα συμβαίνει στο μακιγιάζ, θα του έβαζαν μια πουδρίτσα κι έξω από την πόρτα; Σε ταινία της Marvel θα έβγαινε, όχι στη Φαίη Σκορδά.

 

 

Από την άλλη βέβαια, το επιχείρημα ότι τα γυρίσματα ήταν εξαντλητικά είχε εκφράσει και ο Idris Elba, ο οποίος μάλιστα χαρακτήρισε την εμπειρία ως “μαρτύριο”. Τώρα εμείς τι να πούμε, μπροστά βέβαια δεν ήμασταν, ίσως όμως οι Βρετανοί ηθοποιοί να είναι λίιιιγο υπερβολικοί. 

 

Ο Alan Taylor ήθελε η συγκεκριμένη ταινία να έχει πιο φυσικό αποτέλεσμα και να δώσει έμφαση στις ομοιότητες των Asgardians με τους Βίκινγκς. Έτσι, αποφάσισε να πραγματοποιηθούν γυρίσματα στις ακτές της Νορβηγίας και συγκεκριμένα στα νησιά Lofoten, ώστε να συγκεντρωθεί υλικό πάνω στο οποίο χτίστηκε τελικά με CGI το Asgard. 

 

 

Μάλιστα, οι καταρράκτες του Asgard βασίστηκαν στους πιο δυνατούς καταρράκτες όλης της Ευρώπης, που βρίσκονται στην Ισλανδία. Ο Taylor έστειλε μια ομάδα κάμεραμεν στην παγωμένη Ισλανδία ώστε να πάρουν πλάνα του καταρράκτη από κάθε πλευρά και να βασιστούν πάνω του για το CGI της ταινίας.

 

 

Διαβάστε ακόμα:

Δέκα πράγματα που δε γνωρίζατε για το Thor (2011)

Δέκα πράγματα που δε γνωρίζατε για το Thor: Ragnarok

No Comments

Post a Comment