Δέκα πράγματα που δε γνωρίζατε για την ταινία "Η Νύφη το 'Σκασε" - The Daily Owl
fade
69759
post-template-default,single,single-post,postid-69759,single-format-standard,eltd-core-1.2.1,flow child-child-ver-1.0.1,flow-ver-1.6.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Δέκα πράγματα που δε γνωρίζατε για την ταινία “Η Νύφη το ‘Σκασε”

Παρότι η υπόθεση της ταινίαςΗ Νύφη το ‘Σκασε” μοιάζει να είναι ‘κομμένη και ραμμένη’ πάνω στους δυο πρωταγωνιστές, Julia Roberts και Richard Gere, το στούντιο είχε στα σκαριά την ταινία πάνω από 10 χρόνια. Αρχικά θα πρωταγωνιστούσαν οι Geena Davis και Harrison Ford, στη συνέχεια είχαν γίνει συζητήσεις με τους Michael Douglas, Demi Moore, Ellen DeGeneres και Mel Gibson, ενώ για την ταινία ενδιαφέρθηκαν και οι Sandra Bullock, Ben Affleck και Tea Leoni. 

 

 

Η ταινία καθυστέρησε τόσα χρόνια να βγει στη μεγάλη οθόνη εξαιτίας του γεγονότος ότι το σενάριο δεν εξηγούσε για ποιο λόγο “η νύφη το έσκαγε”, κι έτσι έμοιαζε ημιτελής. 

 

O Richard Gere ήταν τελικά η επιλογή του στούντιο για τον πρωταγωνιστικό ρόλο, ωστόσο ο ίδιος είχε δηλώσει ευθαρσώς ότι θα τον αναλάμβανε ρόλο μόνο αν δεχόταν και η Julia Roberts. 

 

Η Roberts, που σε όλη σχεδόν τη δεκαετία του 1990 αρνιόταν συστηματικά να παίξει σε κάποιο sequel ταινίας, είπε το “ναι” για το ρόλο της Maggie όταν η παραγωγή τη διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπήρχε sequel του Runaway Bride. 

 

 

 

Oι δυο πρωταγωνιστές ήταν αυτοί που έπεισαν τον Garry Marshall, σκηνοθέτη του Pretty Woman, όπου είχαν συμπρωταγωνιστήσει λίγα χρόνια πριν, να αναλάβει τη σκηνοθεσία της ταινίας

 

H κόρη του Garry Marshall, ο γιος του, η εγγονή του, η σύζυγός του, αλλά και ο ίδιος κάνουν μια σύντομη εμφάνιση στην ταινία. Αυτή ήταν μια αγαπημένη συνήθεια του σκηνοθέτη, την οποία συνέχισε και στις ταινίες Το Ημερολόγιο μιας Πριγκίπισσας & Το Ημερολόγιο μιας Πριγκίπισσας: Βασιλικοί Αρραβώνες

 

Η Julia Roberts υπήρξε στην πραγματικότητα μια “νύφη που το ‘σκασε”, καθώς το καλοκαίρι του 1991 ήταν να παντρευτεί τον Kiefer Sutherland και τρεις ημέρες πριν το γάμο αποφάσισε να τον ακυρώσει. 

 

 

 

H μικρή πόλη Berlin όπου πραγματοποιήθηκαν τα γυρίσματα της ταινίας διαθέτει υψηλό ποσοστό διδύμων και ο σκηνοθέτης αποφάσισε να τονίσει ακόμα παραπάνω αυτό το στοιχείο, επιλέγοντας δίδυμα και τρίδυμα αδέρφια ως κομπάρσους (δε σας γελούν τα μάτια σας δηλαδή). 

 

Παρότι η ταινία ήταν εμπορική επιτυχία και η συνεργασία του Marshall με τους πρωταγωνιστές ήταν εξαιρετική, δεν κατόρθωσε να μαγέψει το κοινό, όπως το Pretty Woman, κι ένας λόγος ίσως να ήταν ότι λίγες εβδομάδες πριν είχε κάνει πρεμιέρα μια άλλη ρομαντική κωμωδία με την Julia Roberts, το “Μια βραδιά στο Νότινγκ Χιλ“. 

 

 

Ο Richard Gere όχι μόνο παίζει στην πραγματικότητα κιθάρα, αλλά συνέθεσε και το κομμάτι που ερμηνεύει στην ταινία (πολλά ταλέντα έχει, τελικά, αυτό το αγόρι).

 

 

 

Διαβάστε ακόμα:

Δέκα πράγματα που δε γνωρίζατε για την ταινία “Μια Βραδιά στο Νότινγκ Χιλ”

Δέκα πράγματα που δε γνωρίζατε για την ταινία Το Ημερολόγιο Μιας Πριγκίπισσας 2

Δέκα πράγματα που δε γνωρίζατε για το Ημερολόγιο Μιας Πριγκίπισσας

Δέκα πράγματα που δε γνωρίζατε για την ταινία Pretty Woman

 

No Comments

Post a Comment