Δέκα πράγματα που δε γνωρίζατε για την ταινία Εκδικητές: Η Εποχή του Ultron - The Daily Owl
fade
72434
post-template-default,single,single-post,postid-72434,single-format-standard,eltd-core-1.2.1,flow child-child-ver-1.0.1,flow-ver-1.6.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Δέκα πράγματα που δε γνωρίζατε για την ταινία Εκδικητές: Η Εποχή του Ultron

H 4 φορές υποψήφια για βραβείο Όσκαρ Ιρλανδή ηθοποιός Saoirse Ronan ήταν η πρώτη επιλογή του σκηνοθέτη Joss Whedon (Avengers) για το ρόλο της Wanda Maximoff. Η ίδια δήλωνε το 2013 ότι τής άρεσαν πάρα πολύ, τόσο οι ταινίες υπερηρώων, όσο και ο ίδιος ο Whedon και ο τρόπος που τους παρουσίαζε, ωστόσο αποφάσισε να μη συνεργαστεί μαζί του και ο ρόλος της Scarlet Witch πήγε στην Elizabeth Olsen.

 

 

Ο Whedon πίστευε πως δεν ήταν ακόμα ώρα να εμφανιστεί ο supervillain Thanos και έτσι επέλεξε για τη 2η ταινία Avengers τον Ultron. Μάλιστα, είχε εξαρχής μόνο τον James Spader στο μυαλό του για τον συγκεκριμένο ρόλο (εν μέρει λόγω της χροιάς της φωνής του), παρότι συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις ταινιών η διαδικασία του κάστινγκ είναι ιδιαιτέρως χρονοβόρα.

 

Σύμφωνα με τον ίδιο το σκηνοθέτη, η υπόθεση της ταινίας είναι εμπνευσμένη από το βιβλίο Frankenstein της Mary Shelley, ωστόσο το μοντέλο στο οποίο βασίστηκε για να “χτίσει” την πλοκή ήταν αυτό του The Godfather: Part II, μια ταινία που συνδέεται οργανικά με το πρώτο μέρος της τριλογίας της, ωστόσο είναι πολύ πλούσια σε γεγονότα και, συνολικά, μια πολύ διαφορετική ταινία από αυτή του 1972. 

 

 

Αρκετοί από τους πρωταγωνιστές, όπως ο Chris Hemsworth και η Cobie Smulders, δεν ήξεραν καν σε τι θα αφορούσε η ταινία όταν υπέγραψαν για να εμφανιστούν σε αυτήν (σου λέει, “πόσο χάλια μπορεί δηλαδή να είναι και δε θα το ρισκάρω”).

 

Μια ειδική συμφωνία έγινε ανάμεσα στην Marvel Studios και την 20th Century Fox ώστε να μπορέσει να εμφανιστεί ο Quicksilver στη 2η ταινία Avengers. Σύμφωνα με το περιεχόμενό της, ο χαρακτήρας δεν έπρεπε να αναφερθεί σε κανένα σημείο ως “Μεταλλαγμένος”, ούτε ως μέλος των X-Men ή ως γιος του Magneto. 

 

 

Αρχικό πλάνο ήταν στην ταινία να εμφανιστεί η Captain Marvel, ωστόσο αποφασίστηκε πως δεν ήταν ακόμα η ώρα να γνωρίσει το κινηματογραφικό κοινό τον συγκεκριμένο χαρακτήρα και έτσι πολλές από τις σκηνές που είχαν γραφτεί για εκείνη διαφοροποιήθηκαν ώστε να πρωταγωνιστήσει σε αυτές η Scarlet Witch. Ακόμα, ο Whedon προσπάθησε να εντάξει και τον Spider-Man στην ταινία, ωστόσο αυτό δεν κατέστη εφικτό έγκαιρα στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων της Marvel με την Sony.

 

Στην αρχική εκδοχή της ταινίας εμφανιζόταν και ο Loki, ωστόσο κρίθηκε πως η συγκεκριμένη σκηνή δεν κολλούσε ιδιαίτερα με την υπόλοιπη ταινία και έτσι κόπηκε. 

 

 

Αντίθετα με τον Loki, ο χαρακτήρας του Hawkeye αναβαθμίστηκε στη 2η ταινία των Avengers, παρότι ο ηθοποιός Jeremy Renner που υποδύεται τον εν λόγω σούπερ ήρωα ήθελε “να τον πεθάνουν” γιατί ήταν βαθιά απογοητευμένος από το ρόλο του στην 1η ταινία Avengers (ότι εμείς δηλαδή ως κοινό πετούσαμε από τη χαρά μας με αυτό το αποτέλεσμα).

 

To cameo του Stan Lee στη συγκεκριμένη ταινία ήταν το αγαπημένο του, όχι όμως επειδή αποτίνει φόρο τιμής στη δική του θητεία κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, αλλά επειδή, σύμφωνα με τα λόγια του ίδιου “ήταν το μόνο όπου είχα δυο σκηνές” (και όχι μία, όπως στις υπόλοιπες ταινίες του MCU). 

 

 

Ο Whedon αποφάσισε τελικά να μην σκηνοθετήσει και τις δυο επόμενες ταινίες Avengers γιατί τα γυρίσματα της ταινίας Avengers: Age of Ultron κατέληξαν να είναι “εφιάλτης” και ο ίδιος τόνισε πως “οι Εκδικητές πραγματικά δεν ταιριάζουν μεταξύ τους και ήταν πολύ δύσκολο όλο αυτό που συνέβη”, δίνοντας τη σκυτάλη στα αδέλφια Russo.

 

 

Πηγή πληροφοριών

 

Διαβάστε ακόμα:

Δέκα πράγματα που δε γνωρίζατε για την ταινία Avengers

10 πράγματα που δε γνωρίζατε για την ταινία Spiderman: Homecoming

10 πράγματα που δε γνωρίζατε για την ταινία Iron Man

Όλες οι ταινίες και σειρές της Marvel σε χρονολογική σειρά

Πώς θα συνδέονται οι νέες σειρές της Marvel με τις ταινίες;

 

No Comments

Post a Comment