Δέκα πράγματα που ίσως δε γνωρίζατε για την ταινία "Mary Poppins Returns" - The Daily Owl
fade
73131
post-template-default,single,single-post,postid-73131,single-format-standard,eltd-core-1.2.1,flow child-child-ver-1.0.1,flow-ver-1.6.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Δέκα πράγματα που ίσως δε γνωρίζατε για την ταινία “Mary Poppins Returns”

O σκηνοθέτης της ταινίας “Mary Poppins Returns“, Rob Marshall (Chicago, Into the Woods), αποφάσισε να ασχοληθεί με το κινηματογραφικό sequel της ταινίας Mary Poppins κυρίως γιατί ήθελε να δημιουργήσει μια χαρούμενη ταινία σε μια εποχή όπου κυριαρχεί η απογοήτευση.

 

 

Η μοναδική ηθοποιός που είχε στο μυαλό του ο Rob Marshall για το ρόλο της Mary Poppins ήταν η Emily Blunt και μάλιστα όταν της έκανε τη σχετική πρόταση για να πρωταγωνιστήσει στην ταινία τής τόνισε πως αν εκείνη δε δεχόταν, η ταινία δε θα προχωρούσε με καμία άλλη πρωταγωνίστρια. 

 

Η Emily Mortimer επιλέχθηκε για το ρόλο της Jane Banks ανάμεσα σε μια λίστα ηθοποιών όπου μεταξύ άλλων συμπεριλαμβάνονταν η Amanda Seyfried, η Bryce Dallas Howard και η Anna Kendrick. Για το ρόλο του Michael Banks, πριν τον αναλάβει ο Ben Whishaw, οι υποψήφιοι ήταν οι Steve Carell, Joel McHale, Jason Lee, Robert Downey Jr., Andy Samberg και Bill Hader.

 

 

Η Julie Andrews έδωσε αμέσως την έγκρισή της για το κάστινγκ της Emily Blunt, κάτι που τη συγκίνησε ιδιαίτερα.

 

Η Andrews αποφάσισε να μην εμφανιστεί καθόλου στην ταινία, παρότι τής πρότειναν ένα cameo, γιατί θα έκλεβε την παράσταση της Emily Blunt κι αυτό ήταν κάτι που δεν επιθυμούσε για κανένα λόγο. 

 

Ο Dick Van Dyke μόλις έμαθε την είδηση ότι θα γινόταν sequel της ταινίας Mary Poppins ρώτησε αν μπορούσε να επιστρέψει στο ρόλο του Bert. 

 

 

Παρά τα 93 του χρόνια κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας, ο Dick Van Dyke έμοιαζε πολύ νεότερος και έτσι του έκαναν ειδικό makeup ώστε να πείθει για την ηλικία του.

 

Ο Rob Marshall εξαρχής ήθελε το animation κομμάτι της ταινίας να σχεδιαστεί όλο στο χέρι, ωστόσο τα στελέχη της Disney είχαν αντιρρήσεις και προτιμούσαν να χρησιμοποιήσει σύγχρονους τρόπους παραγωγής animation. Τελικά επέμεινε τόσο πολύ που η Disney υποχώρησε και έτσι για τις σκηνές κινουμένων σχεδίων της ταινίας εργάστηκαν 70 εικονογράφοι επί 16 μήνες. Κάποιοι από αυτούς, μάλιστα, είχαν ήδη αποσυρθεί από την ενεργό δράση στην οποία επέστρεψαν ειδικά για αυτό το σκοπό.

 

Η ερμηνεία της Blunt βασίστηκε περισσότερο στα βιβλία της P.L. Travers από ό,τι η ερμηνεία της Andrews.

 

Διαβάστε ακόμα:

Δέκα πράγματα που δε γνωρίζατε για την ταινία Mary Poppins

Αυτή η χαριτωμένη θεωρία συνδέει τη Mary Poppins με τον Harry Potter!

No Comments

Post a Comment