Δέκα πράγματα που ίσως δε γνωρίζατε για το "Forrest Gump" - The Daily Owl
fade
72667
post-template-default,single,single-post,postid-72667,single-format-standard,eltd-core-1.2.1,flow child-child-ver-1.0.1,flow-ver-1.6.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Δέκα πράγματα που ίσως δε γνωρίζατε για το “Forrest Gump”

H ταινία Forrest Gump βασίζεται στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Winston Groom, που κυκλοφόρησε το 1986. Εκείνη τη χρονιά είχε πουλήσει μόλις 30 χιλιάδες αντίτυπα, ενώ έκανε πρεμιέρα η ταινία, οι πωλήσεις του βιβλίου εκτοξεύτηκαν στα 1,6 εκ. αντίτυπα. Ο συγγραφέας ήθελε να υποδυθεί τον Forrest Gump ο ηθοποιός John Goodman, καθώς ο χαρακτήρας του στο βιβλίο ήταν πολύ ψηλός και εύσωμος. 

 

 

Ο Bill Murray, o John Travolta και ο Chevy Chase αρνήθηκαν να αναλάβουν το ρόλο του Forrest Gump, ενώ μόνο ο δεύτερος από αυτούς παραδέχθηκε πόσο μεγάλο ήταν το λάθος που είχε κάνει.

 

Η Jodie Foster, η Nicole Kidman και η Demi Moore αρνήθηκαν το ρόλο της Jenny, ενώ ο Tupac Shakur είχε περάσει από οντισιόν για το ρόλο του Bubba. 

 

 

O Tom Hanks διάβασε το σενάριο και είπε αμέσως το “ναι” στην πρόταση του σκηνοθέτη Robert Zemeckis, υπό την προϋπόθεση όμως τα ιστορικά γεγονότα που θα παρουσιαζόταν στην ταινία να ήταν ακριβή. 

 

Η πολύ χαρακτηριστική ατάκα “My name is Forrest Gump. People call me Forrest Gump,” είναι προϊόν αυτοσχεδιασμού του ηθοποιού και άρεσε τόσο πολύ στον σκηνοθέτη που αποφάσισε να την κρατήσει.

 

 

O νεότερος αδερφός του Tom Hanks, Jim, εμφανίζεται σε πολλές σκηνές κατά τη διάρκεια του ατελείωτου μαραθωνίου του Forrest Gump. O Jim έχει αντικαταστήσει πολλές φορές τον Tom και στο ρόλο του Woody στο Toy Story, ιδίως στα voice overs των video games που βασίζονται στις ταινίες του franchise. 

 

Η σκηνή με το τρέξιμο βασίστηκε στην πραγματική ιστορία του Louis Michael Figueroa, ο οποίος το 1982 σε ηλικία μόλις 16 ετών αποφάσισε να τρέξει από το New Jersey ως το San Francisco για να ευαισθητοποιηθεί το κοινό σε σχέση με το έργο του Αμερικανικού Οργανισμού για την Καταπολέμηση του Καρκίνου. 

 

 

Aν αναρωτιέστε ποιος ντούμπλαρε τον Tom Hanks κατά τη διάρκεια των αγώνων πινγκ πονγκ, η απάντηση είναι “κανένας”, αφού το μπαλάκι ήταν εξ ολοκλήρου προϊόν CGI. 

 

O Robert Zemeckis αποφάσισε να αφήσει εκτός ταινίας πολλές ακόμα σκηνές με εντυπωσιακά ειδικά εφέ, σε μια από τις οποίες ο Forrest έτρεχε μαζί με τον Dr. Martin Luther King και μια ομάδα υποστηρικτών του. Η συγκεκριμένη σκηνή κρίθηκε από τους συντελεστές της ταινίας ως προσβλητική για τη μνήμη του King, καθώς τον κυνηγούσε μια ομάδα σκυλιών.

 

 

Το παγκάκι όπου κάθεται ο Forrest Gump και αφηγείται την ιστορία της ζωής του είναι την πραγματικότητα πέντε ξεχωριστά παγκάκια. Σήμερα το ένα από αυτά βρίσκεται στο δημαρχείο της πόλης Savannah στη Georgia, όπου έγιναν τα γυρίσματα αυτών των σκηνών, ένα βρίσκεται στο μουσείο, δυο στα στούντιο της Paramount και ένα δόθηκε στον υπάλληλο της εταιρίας security που ήταν υπεύθνος για την ασφάλεια του σετ κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων. Μέχρι σήμερα τού έχουν γίνει πολύ γενναιόδωρες προσφορές για να το πουλήσει, αλλά τις έχει αρνηθεί όλες. 

 

Διαβάστε ακόμα:

Δέκα πράγματα που δε γνωρίζατε για τις ταινίες Rocky

Δέκα πράγματα που δε γνωρίζατε για την Έριν Μπρόκοβιτς

 
No Comments

Post a Comment