Δέκα πράγματα που ίσως δε γνωρίζατε για το Fight Club - The Daily Owl
fade
73329
post-template-default,single,single-post,postid-73329,single-format-standard,eltd-core-1.2.1,flow child-child-ver-1.0.1,flow-ver-1.6.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Δέκα πράγματα που ίσως δε γνωρίζατε για το Fight Club

Ο Chuck Palahniuk, συγγραφέας του βιβλίου Fight Club όπου βασίστηκε η ομότιτλη ταινία, εμπνεύστηκε από μια προσωπική του εμπειρία. Μαζί με τους φίλους του είχε πάει για κάμπινγκ και επειδή μια παρέα άκουγε ραδιόφωνο πολύ δυνατά, ξέσπασε ένας καυγάς εξαιτίας του οποίου ο Palahniuk τραυματίστηκε σοβαρά στο πρόσωπο – κάτι που ουδείς από τους συναδέλφους του αντιλήφθηκε μόλις γύρισε στη δουλειά λίγες ημέρες μετά. 

 

 

 

Σύμφωνα με τον Palahniuk, η ταινία σε σκηνοθεσία του David Fincher βελτίωσε πάρα πολύ το βιβλίο του.

 

Ο Brad Pitt έλαβε αμοιβή ποσού 17,5 εκ. δολαρίων για τη συμμετοχή του στην ταινία, ενώ ο Edward Norton πήρε μόλις 2,5 εκ. δολάρια. 

 

Στο μεταξύ ο Pitt δεν ήταν καν ενθουσιασμένος με την ταινία, μέχρι που ο Ficher τον επισκέφτηκε στο σπίτι του και επέμεινε να πάνε για μπύρες, με σκοπό να του εξηγήσει τι ακριβώς είχε στο μυαλό του. 

 

 

Αρχική επιλογή του παραγωγού Ross Grayson Bell για το ρόλο του Tyler Durden ήταν ο Russell Crowe, όμως ο έτερος παραγωγός, Art Linson, ήταν αυτός που επέμεινε για τον Brad Pitt. 

 

O Brad Pitt προσπαθούσε να πείσει τους γονείς του να μη δουν την ταινία, όμως απέτυχε. 

 

Ο Fincher είχε συναντηθεί με την Julia Louis-Dreyfus (η οποία τότε έπαιζε στο Seinfeld και ήταν περιζήτητη) για να της προτείνει το ρόλο της Marla, όμως ήταν σίγουρος πως εκείνη – παρά το ότι είχε σκηνοθετήσει το Se7en και το The Game – δεν τον ήξερε, πράγμα που τον έκανε να αισθανθεί πολύ άσχημα. 

 

 

Ανάμεσα στα ονόματα των ηθοποιών που η παραγωγή σκεφτόταν για το ρόλο της Marla ήταν η Winona Ryder και η Courtney Love. Το τελικό δίλημμα ήταν αυτό ανάμεσα στις Helena Bonham Carter και Reese Witherspoon. 

 

 

 

 

 

 

O Brad Pitt και ο Edward Norton έμαθαν και μποξ και πολεμικές τέχνες, αλλά και πώς να φτιάχνουν σαπούνια. 

 

Όταν τα στελέχη του στούντιο είδαν για πρώτη φορά την ταινία, αμέσως μόλις είχε ολοκληρωθεί το τελικό μοντάζ, πίστευαν πως θα ήταν δύσκολη η προώθησή της, με δεδομένο ότι ο Fincher ηθελε να τονίσει στο προωθητικό υλικό το θέμα του υπερκαταναλωτισμού. Έτσι, trailer που προβλήθηκε για την προώθηση της ταινίας ήταν τελικά τελείως διαφορετικό από αυτό που είχε ετοιμάσει ο Fincher, το οποίο είναι διαθέσιμο στο DVD της ταινίας.

 

Διαβάστε ακόμα:

Τρεις σειρές για να δεις μετά το The Queen’s Gambit

 

 

 

Έχω σπουδάσει Μπαγιαντέρα στη Λυών

No Comments

Post a Comment