Δέκα πράγματα που δε γνωρίζατε για το "Φανταστικά Ζώα: Τα Εγκλήματα του Γκρίντελβαλντ" - The Daily Owl
fade
73248
post-template-default,single,single-post,postid-73248,single-format-standard,eltd-core-1.2.1,flow child-child-ver-1.0.1,flow-ver-1.6.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Δέκα πράγματα που δε γνωρίζατε για το “Φανταστικά Ζώα: Τα Εγκλήματα του Γκρίντελβαλντ”

Η επιλογή του Johnny Depp για το ρόλο του Gellert Grindelwald έγινε προσωπικά από την Τζ.Κ. Ρόουλινγκ, η οποία έδωσε στον ηθοποιό πλήρη δημιουργική ελευθερία για να τον υποδυθεί όπως ακριβώς ήθελε. 

 

Σε αυτό το πλαίσιο ο Depp ζήτησε ο χαρακτήρας να έχει δυο διαφορετικά μάτια, ώστε να μοιάζει σαν να έχει ταυτόχρονα δυο προσωπικότητες που συμβιώνουν στο ίδιο σώμα. 

 

 

Μετά το τέλος των γυρισμάτων της πρώτης ταινίας των Φανταστικών Ζώων, ο παραγωγός του franchise έδωσε στον Ezra Miller παραπλανητικές πληροφορίες για την υπόθεση της δεύτερης και έτσι ο ηθοποιός είχε καταλάβει ότι θα υποδυθεί έναν τελείως διαφορετικό ρόλο από αυτόν που τελικά έπαιξε.

 

Όταν ο Jude Law ανέλαβε επίσημα το ρόλο του Dumbledore για τις ταινίες των Φανταστικών Ζώων, η Τζ.Κ. Ρόουλινγκ συναντήθηκε μαζί του και τον ενημέρωσε για τα πάντα ως προς τον χαρακτήρα του και τη σχέση του με τον Grindelwald, ώστε να διευκολυνθεί στην υποκριτική του προσέγγιση.

 

 

Ανάμεσα στους ηθοποιούς που υπήρχαν στη λίστα των παραγωγών της ταινίας για το ρόλο του Dumbledore βρισκόντουσαν ο Christian Bale, o Benedict Cumberbatch και ο Jared Harris, γιος του Richard Harris, που έπαιξε τον Dumbledore στις δυο πρώτες ταινίες Χάρι Πότερ

 

Το ραβδί που χρησιμοποιούσε ο Jude Law στα γυρίσματα της ταινίας έμοιαζε, τελικά, πολύ με το ραβδί κουφοξυλιάς, το οποίο την περίοδο που διαδραματίζεται η ταινία δεν είχε στην κατοχή του ο Dumbledore και έτσι η εικόνα του άλλαξε με CGI, ώστε να μη μπερδευτούν (και από αυτό) οι θεατές. 

 

 

O Callum Turner (Theseus Scamander) και ο Eddie Redmayne (Newt Scamander) μεγάλωσαν στην ίδια γειτονιά του Λονδίνου και συγκεκριμένα στο Chelsea, κι έτσι έχοντας παρόμοιες εμπειρίες από την παιδική τους ηλικία, θεωρούν πως δεν είναι τυχαίο το ότι έπαιξαν τα αδέλφια στη συγκεκριμένη ταινία.

 

Tα γυρίσματα της ταινίας πραγματοποιήθηκαν σχεδόν αποκλειστικά στα στούντιο της Warner στο Leavesden, αφού βέβαια το τμήμα σχεδιασμού παραγωγής της ταινίας επισκέφθηκε το Παρίσι ώστε να εμπνευστεί από τα τοπωνύμια της πόλης και να μεταφέρει το κλίμα του Μεσοπολέμου στα σκηνικά που δημιουργήθηκαν. 

 

 

 

Η ταινία ήταν εμπορική αποτυχία και κατατάσσεται τελευταία σε δημοφιλία ανάμέσα σε όλες τις ταινίες του διευρυμένου σύμπαντος του Χάρι Πότερ. Εξαιτίας της αποτυχίας, η Τζ.Κ. Ρόουλινγκ κλήθηκε να γράψει ξανά το σενάριο της τρίτης ταινίας του franchise, αυτή τη φορά με το βοήθεια του βετεράνου σεναριογράφου των ταινιών Χάρι Πότερ, Steve Kloves. 

 

Υπάρχουν συνολικά δέκα σκηνές που κόπηκαν από την βερσιόν της ταινίας που κυκλοφόρησε στο σινεμά και τις οποίες μπορείτε να δείτε παρακάτω. Φυσικά, ακολουθούν spoilers για όσους δεν έχουν δει ήδη την ταινία:

 

 

 

Διαβάστε ακόμα:

Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald | Κριτική χωρίς spoilers

The Crimes of Grindelwald: O αυτοσχεδιασμός του Johnny Depp με το ραβδί κουφοξυλιάς

Όλες οι ερωτήσεις που έχουμε μετά το τέλος της ταινίας Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald

Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald | Ας μιλήσουμε για το μεγάλο μυστήριο της ταινίας

No Comments

Post a Comment