Δέκα πράγματα που ίσως δε γνωρίζατε για την "Έκτη Αίσθηση" - The Daily Owl
fade
74048
post-template-default,single,single-post,postid-74048,single-format-standard,eltd-core-1.2.1,flow child-child-ver-1.0.1,flow-ver-1.6.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Δέκα πράγματα που ίσως δε γνωρίζατε για την “Έκτη Αίσθηση”

O Michael Cera (Scott Pilgrim Against the World, Arrested Development) πέρασε από οντισιόν για το ρόλο του μικρού Cole, ωστόσο “τα έκανε μαντάρα”, αφού έπαιξε τη σκηνή πολύ χαρούμενα, αντί για να κλάψει, όπως έκανε στη θέση του ο Haley Joel Osment. Για το ρόλο του Cole είχε γίνει πρόταση και στον Liam Aiken, ο οποίος όμως τον απέρριψε, γιατί σύμφωνα με τη μητέρα του ήταν πολύ μικρός για να παίξει σε μια τόσο τρομακτική ταινία όπως η Έκτη Αίσθηση.

 

 

 

 

Ο μικρός Haley Joel είχε διαβάσει δυο φορές ολόκληρο το σενάριο πριν πάει για την οντισιόν του. Προκειμένου να μην τρομάξει, ο μπαμπάς του Eugene Michael Osment τού είχε πει πως η ταινία δεν ήταν θρίλερ τρόμου, αλλά μια ταινία που ασχολιόταν με τον τρόπο που επικοινωνούν οι άνθρωποι.

 

Τόσο ενθουσιασμένος ήταν ο σκηνοθέτης M. Night Shyamalan με την οντισιόν του νεαρού ηθοποιού, που μόλις αποχώρησε από την αίθουσα είπε στον casting director του πως αν τελικά δεν έκλειναν με τον Osment, ίσως να μην τον ενδιέφερε καθόλου να κάνει την ταινία.

 

 

 

Η Marisa Tomei πέρασε επίσης από οντισιόν για το ρόλο της μαμάς του Cole, ωστόσο ο ρόλος πήγε στην Toni Collette, η οποία όμως είχε δεύτερες σκέψεις, καθώς ήθελε να πρωταγωνιστήσει στην ταινία του Martin Scorsese, Bringing Out the Dead. Σήμερα, βέβαια, λιγότερος κόσμος θυμάται τη συγκεκριμένη ταινία, ενώ το The Sixth Sense το γνωρίζουν όλοι. 

 

Ο Bruce Willis είχε αθετήσει μια συμφωνία του με την Disney από όταν είχε σταματήσει την παραγωγή της ταινίας Broadway Baller και, προκειμένου να γλιτώσει μια τεράστια αγωγή από το στούντιο, υπέγραψε συμφωνία με την εταιρία για τη δημιουργία τριών ταινιών, στο πλαίσιο των οποίων μέρος του μισθού του θα παρακρατούνταν ώστε να “πληρωθούν τα σπασμένα”. Αυτές οι ταινίες ήταν τελικά το The Sixth Sense, το Armageddon και το The Kid, ολες – ευτυχώς για τον ηθοποιό – επιτυχημένες.

 

 

 

 

 

 

Ο M. Night Shyamalan, πάντως, έγραψε το ρόλο του Malcolm Crowe έχοντας τον Willis στο μυαλό του.

 

Δεν ήταν όλες οι επιλογές του Shyamalan τόσο επιτυχημένες, βέβαια, και αναφερόμαστε στην απόφασή του να παίξει τον γιατρό στην ταινία. Αυτό έγινε για να τιμήσει την οικογένειά του, μέλη της οποίας είναι γιατροί, όμως η ερμηνεία του δεν του άρεσε καθόλου. 

 

 

 

 

O αριστερόχειρας Bruce Willis έμαθε να γράφει με το δεξί χέρι, ώστε να μη δοθούν hints για το πιθανό τέλος της ταινίας.

 

Ωστόσο, ένα τεράστιο spoiler για την ταινία δόθηκε κατά λάθος μέσα από τον τίτλο ενός κομματιού του soundtrack, το οποίο βέβαια κυκλοφόρησε σε CD λίγες εβδομάδες μετά την πρεμιέρα της ταινίας.

 

 

 

H 6η Αίσθηση το 2000 ήταν στις ΗΠΑ η πιο δημοφιλής ταινία στα video clubs (αυτή την “πρωτόγονη” μορφή Netflix).

 

 

Διαβάστε ακόμα:

Δέκα πράγματα που δε γνωρίζατε για το Armageddon

Τρία δυνατά ισπανικά θρίλερ για να δείτε στο Netflix

 

 

No Comments

Post a Comment