Δέκα πράγματα που δε γνωρίζατε για το Avengers: Infinity War – The Daily Owl
fade
65226
post-template-default,single,single-post,postid-65226,single-format-standard,eltd-core-1.2.1,flow child-child-ver-1.0.1,flow-ver-1.6.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Δέκα πράγματα που δε γνωρίζατε για το Avengers: Infinity War

Oι συντελεστές της ταινίας Avengers: Infinity War δεν επέτρεψαν στον Tom Holland να διαβάσει ολόκληρο το σενάριο της ταινίας, καθώς κατά τη διάρκεια της προωθητικής καμπάνιας του Spider-Man: Homecoming (2017) είχε αποκαλύψει κατά λάθος πολλές πληροφορίες για την υπόθεσή της. Παρόμοιο πρόβλημα είχε και ο Mark Ruffalo, που επίσης έκανε παλιότερα πολλά spoilers για τις ταινίες της Marvel και έτσι οι συντελεστές του Infinity War του έδωσαν να διαβάσει ένα ψεύτικο σενάριο. Ο ίδιος αστειεύτηκε, μάλιστα, σε τηλεοπτική εκπομπή, λέγοντας πως το ψεύτικο σενάριο ήταν καλύτερο από το πραγματικό. 

 

 

 

Aρχικός τίτλος της ταινίας ήταν Avengers: Infinity War – Part 1, στην πορεία όμως οι σκηνοθέτες, αδελφοί Russo, αποφάσισαν πως έπρεπε να διακρίνουν πιο εμφατικά τη διαφορά ανάμεσα στην 3η και την 4η ταινία Avengers

 

Tην περίοδο που η ταινία έκανε πρεμιέρα, ήταν η δεύτερη πιο ακριβή παραγωγή στο κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel, ενώ στην 1η θέση βρισκόταν η ταινία Avengers, Age of Ultron. 

 

 

 

Το όνομα του Tιτάνα Thanos βγαίνει, όπως ήταν αναμενόμενο, από το Thanatos και η Marvel Studios χρησιμοποίησε το όνομά του ώστε να σταματήσει τα spoilers μετά την προβολή της ταινίας, προωθώντας το hashtag #ThanosDemandsYourSilence (κι ας τολμούσε κανείς να αποκαλύψει online τι συνέβαινε στην ταινία).

 

O Josh Brolin, που υποδύθηκε τον Thanos, φορούσε σε όλη τη διάρκεια των γυρισμάτων στο κεφάλι του μια μεγάλη ειδική κατασκευή από αφρό, πάνω στην οποία είχε τοποθετηθεί μια κάμερα, ώστε να δημιουργούνται τα ειδικά εφέ που απαιτούνταν για την τελική εικόνα του.

 

Στην αρχή της ταινίας ακούγεται η φωνή του ηθοποιού και σκηνοθέτη του Thor, Sir Kenneth Branagh, σε ένα (ακουστικό) cameo που επιβεβαιώθηκε μετά την πρεμιέρα της ταινίας.

 

 

Στη γαλλική βερσιόν της ταινίας, ο Tony Stark αποκαλεί τον Ebony Maw (γνωστό τσιράκι του Thanos), Voldemort

 

Oι σκηνοθέτες της ταινίας, αδελφοί Russo, παρομοίωσαν το ταξίδι του Thor με τους Άθλους του Ηρακλή. 

 

 

 

 

 

 

H ταινία διαρκεί μεν 149 λεπτά, και είναι μια από τις μεγαλύτερες σε διάρκεια του MCU, ωστόσο κανείς πρωταγωνιστής δεν εμφανίζεται για πάνω από 29 λεπτά συνολικά. Το “ρεκόρ” χρόνου εμφάνισης κατέχει, βέβαια, ο Thanos, με 29 λεπτά και ακολουθούν η Gamora με 19, ο Tony Stark με 18, ο Thor με 14, ο Dr. Strange με 11 και ο Star-Lord με 10, ενώ η Black Widow εμφανίζεται μόλις για 5 λεπτά συνολικά, ο Captain America για 7 λεπτά και ο Loki για 3 και 15 δευτερόλεπτα!

 

Το Avengers: Infinity War ήταν η 4η ταινία που έκανε εισπράξεις πάνω από 2 δις δολάρια, μετά τα Avatar (2009), Τιτανικός (1997), και Star Wars: Η δύναμη ξυπνάει (2015).

 

 

 

Διαβάστε ακόμα:

Δέκα πράγματα που δε γνωρίζατε για την ταινία Deadpool

Δέκα πράγματα που δε γνωρίζατε για την ταινία Thor

Δέκα πράγματα που δε γνωρίζατε για την ταινία Iron Man 

To πλήρες χρονοδιάγραμμα των ταινιών της Marvel/ Disney

Δυο νέα στοιχεία δείχνουν ότι ο Thanos ίσως και να ζει

Έχω σπουδάσει Μπαγιαντέρα στη Λυών

No Comments

Post a Comment