Η αποκωδικοποίηση της Αλίκης - The Daily Owl
fade
8767
post-template-default,single,single-post,postid-8767,single-format-standard,eltd-core-1.2.1,flow child-child-ver-1.0.1,flow-ver-1.6.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Η αποκωδικοποίηση της Αλίκης

Ο David Day έχει πουλήσει 3 –ίσως και 4– εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως, η πλειοψηφία των οποίων είναι εμπνευσμένη από τον κόσμο του J. R. R. Tolkien.

51VomRKbi8L

Το εξώφυλλο του βιβλίου του David Day.

Η ενασχόληση του με την ιστορία της Αλίκης στη Χώρα των Θαυμάτων διήρκησε 18 ολόκληρα χρόνια, μέχρι να ολοκληρώσει την έρευνα του. «Η Αποκωδικοποίηση της Αλίκης στη Χώρα των Θαυμάτων» (Alice’s Adventures in Wonderland Decoded), εκδόθηκε το Σεπτέμβρη, χρονική περίοδο που συνέπιπτε με την 150η επέτειο κυκλοφορίας της πρωτότυπης ιστορίας του Charles Lutwidge Dogson, ή όπως είναι γνωστός σε όλους μας, Lewis Caroll.

Όταν ο Day αφοσιώθηκε στο έργο του Tolkien, ασχολήθηκε με μια διήγηση που ιστορικά χρονολογείται στα 37.000 χρόνια. Ωστόσο, το 41ο βιβλίο του Day, διηγείται τις περιπέτειες ενός μικρού αδιάκριτου κοριτσιού με ποδιά, που έπεσε μέσα στην πιο γνωστή λαγουδότρυπα της ιστορίας και τον προβλημάτισε περισσότερο από κάθε άλλη, αφού χαρακτήρισε την ανάλυσή της ως «σπαζοκεφαλιά».

Η περιπέτεια της Αλίκης στη Χώρα των Θαυμάτων έχει μεταφραστεί περισσότερες φορές από κάθε άλλο βιβλίο στον κόσμο της λογοτεχνίας. Όσο καιρό ο Day έκανε την έρευνά του γύρω από το βιβλίο της Αλίκης ανά τον κόσμο, ανακάλυψε πως έχει μεταφραστεί σε 176 γλώσσες, μερικές εκ των οποίων έχουν διαφορετικές εκδοχές στην μετάφρασή τους. Για παράδειγμα μπορούμε να βρούμε πάνω από 400 διαφορετικές εκδοχές της Αλίκης στα γαλλικά και 500 στα γερμανικά.

Η Αποκωδικοποίηση της Αλίκης στη Χώρα των Θαυμάτων έχει ακαδημαϊκή δομή, ωστόσο απευθύνεται σε ευρύ κοινό και είναι εύκολα κατανοητή από τον αναγνώστη. Περιλαμβάνει 320 εικονογραφημένες σελίδες με ζωγραφιές των Προραφαηλιτών, καθώς και φωτογραφίες του Arthur Rackman. Στόχος του βιβλίου είναι να ανιχνεύσει και φυσικά να ερμηνεύσει τους κρυμμένους συμβολισμούς στο διάσημο έργο του Caroll.

David-Day-200x300

Ο συγγραφέας του βιβλίου, David Day.

Ο Day, απόφοιτος του Πανεπιστημίου της Βικτόρια, ξεκίνησε τη λογοτεχνική του καριέρα ως αρθρογράφος στην Victoria Daily Times. Ο πρώτος του μισθός εκεί  ήταν 1$ ανά εκατοστό. Αποφοίτησε από το Victoria High School το 1966,όπου ήταν συντάκτης του ετήσιου λευκώματος και της σχολικής εφημερίδας. Το 1976 αποφοίτησε από το τμήμα Δημιουργικής Γραφής του Πανεπιστημίου της Βικτώρια. Έχει δουλέψει ως εφημεριδοπώλης των Times και Colonist, όταν ήταν ακόμα διαφορετικές εφημερίδες. Μερικά από τα πιο γνωστά του βιβλία είναι τα εξής: A to Z of Tolkien, Tolkien’s Ring, Lost Animals of the 20th Century, The Quest for King Arthur και Tolkien: The Illustrated Encyclopedia. Αναλυτικότερα μπορείτε να βρείτε όλα τα βιβλία που έχει κυκλοφορήσει εδώ.

 Τι ήταν αυτό που επηρέασε τελικά τον τρόπο γραφής του; Ο ίδιος δηλώνει ότι τον επηρέασε η πρώιμη ανακάλυψη πως μέσω της γραφής, τα όνειρα μπορούν μαγικά να αποκτήσουν υπόσταση στον αληθινό κόσμο.

 

 

ΠΗΓΕΣ

 

ALASKA

Αγγλικού εθισμένη στο glitter και στην ιεροτελεστία μυρίσματος βιβλίων Φιλοδοξία μου να δημιουργήσω περισσότερους πεμπτουσιωτές από τον Λόρδο Βόλντεμορτ

No Comments

Post a Comment