Deadpool: ο αντισυμβατικός σούπερ-ήρωας στον κινηματογράφο - The Daily Owl
fade
15253
post-template-default,single,single-post,postid-15253,single-format-standard,eltd-core-1.2.1,flow child-child-ver-1.0.1,flow-ver-1.6.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Deadpool: ο αντισυμβατικός σούπερ-ήρωας στον κινηματογράφο

Aθυρόστομος, σαρκαστικός, με διεστραμμένο χιούμορ και τελείως θεότρελος, ο Deadpool είναι ο πιο αντισυμβατικός σουπερ-ήρωας που υπήρξε ποτέ.

Δημιουργήθηκε από τους Rob Liefeld και Fabian Nicieza και έκανε την πρώτη του εμφάνιση στο “The New Mutants” τεύχος #98 τo 1991. Αρχικά ο Deadpool εμφανιζόταν ως κακός, αλλά έκτοτε ο ρόλος του εξελίχθηκε σε ανορθόδοξο αντιήρωα. Το 1997 απέκτησε τη δικιά του σειρά κόμικς που αρχικά γράφτηκε από τον Joe Kelly και σχεδιάστηκε από τον Ed McGuinness. Ο ίδιος ο Joe Kelly είχε δηλώσει: ”Με τον Deadpool μπορούσαμε να κάνουμε ότι θέλαμε επειδή όλοι περίμεναν ότι το κόμικ θα ακυρωθεί από στιγμή σε στιγμή και έτσι κανένας δεν έδινε προσοχή”.

Αυτός ο μοναδικός χαρακτήρας της Marvel μεταφέρθηκε στη μεγάλη οθόνη το 2016 και η πρώτη προβολή στη χώρα μας έγινε στις 18 Φεβρουαρίου. Το ρόλο του Deadpool υποδύεται ο ταλαντούχος ηθοποιός Ryan Reynolds και σκηνοθέτης είναι ο Tim Miller, ο οποίος δεν ενδιαφέρθηκε απλά να φτιάξει μια ταινία ενός κοινότυπου ήρωα με υπερφυσικές ικανότητες. Ήδη από τις πρώτες μέρες το Deadpool έχει σπάσει ρεκόρ εισπράξεων καταγράφοντας το πιο εμπορικό άνοιγμα ταινίας άνω των 17 ετών.

ty0neic0o4jqee5oms8e

Όπως οι περισσότεροι σούπερ-ήρωες, ο Deadpool έχει και αυτός μια τραγική ιστορία πίσω από τις υπερδυνάμεις και την ελαστική στολή. Κάποτε ονομαζόταν Wade Winston Wilson και ήταν πρώην πράκτορας των ειδικών δυνάμεων, αλλά εξακολουθούσε να εργάζεται ως μισθοφόρος στη Νέα Υόρκη. Τη στιγμή που ήταν έτοιμος να ξεκινήσει μια νέα ζωή μαζί με την κοπέλα του τη Vanessa, έμαθε ότι βρίσκεται στο τελικό στάδιο μιας ανίατης ασθένειας που είχε πλήξει τα ζωτικά του όργανα. Μη έχοντας πολλές επιλογές, ο Wilson αποφάσισε να δεχτεί μια θεραπεία που βρισκόταν ακόμα σε πειραματικό στάδιο. Το αποτέλεσμα όμως ήταν να παραμορφωθεί στο πρόσωπο και σε όλο του το σώμα, αλλά και να κερδίσει την υπερφυσική ικανότητα να επουλώνει ταχύτατα τα κύτταρα και τις πληγές του. Χωρίς να έχει απομείνει τίποτα πια από την παλιά ζωή του, ο Wilson θα υιοθετήσει το alter ego Deadpool και θα γίνει ένας μασκοφόρος εκδικητής που σε κάθε του πέρασμα θα κάνει τα πάντα γυαλιά-καρφιά!

Με λίγα λόγια η ταινία Deadpool είναι διασκεδαστική, με αρκετό αίμα, βίαιες σκηνές, ακραίο χιούμορ, καυστικές ατάκες για ενήλικες, που καταρρίπτει όλα τα στερεότυπα και δεν θυμίζει σε τίποτα τις κλασικές ταινίες των σούπερ-ηρωών που όλοι έχουμε συνηθίσει.

Απολαύστε το trailer:

ΠΗΓΕΣ

Jinx

Κοιτώνας Slytherin, μα τα γένια του Μέρλιν! Όταν δεν εργάζομαι στο Τμήμα Μυστηρίων του Υπουργείου Μαγείας θα με βρείτε να περιφέρομαι στις Αλέες.

No Comments

Post a Comment