Δασκάλα ανακάλυψε ότι τα Harry Potter βιβλία της αξίζουν χιλιάδες λίρες - The Daily Owl
fade
49653
post-template-default,single,single-post,postid-49653,single-format-standard,eltd-core-1.0,flow child-child-ver-1.0.0,flow-ver-1.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11,vc_responsive

Δασκάλα ανακάλυψε ότι τα Harry Potter βιβλία της αξίζουν χιλιάδες λίρες

Αν ανήκετε στην κατηγορία των χαριποτερόφιλων που διαθέτουν εκδόσεις των βιβλίων της Τζ.Κ. Ρόουλινγκ πριν εκείνη γίνει γνωστή, τότε υπάρχει σοβαρή πιθανότητα τα αντίτυπά σας να κοστίζουν μερικές χιλιάδες λίρες. Αυτό ανακάλυψε πρόσφατα και μια δασκάλα στη Μεγάλη Βρετανία, καθώς συμμετείχε στην τηλεοπτική σειρά του BBC Antiques Roadshow, όπου ειδικοί εκτιμούν την αξία αντικειμένων που τους παρουσιάζουν οι ιδιοκτήτες τους και, φαινομενικά, μοιάζουν απλώς με “παλιά πράγματα” χωρίς καμία ιδιαίτερη αξία.

 

 

 

Σύμφωνα λοιπών με τους εκτιμητές αντικειμένωνν της σειράς, τα συγκεκριμένα αντίτυπα των δυο πρώτων βιβλίων Harry Potter έχουν αξία ανάμεσα σε 2 και 3 χιλιάδες λίρες. Η χειρόγραφη αφιέρωση της συγγραφέα στο εσώφυλλο του βιβλίου “Ο Χάρι Πότερ και η Φιλοσοφική Λίθος” ανεβάζει σημαντικά την αξία του, παρότι το αντίτυπο δεν ανήκει στην πρώτη έκδοση, σε αντίθεση με το αντίτυπο του βιβλίου “Ο Χάρι Πότερ και η Κάμαρα με τα Μυστικά“, που και ανήκει στην πρώτη έκδοση και διαθέτει μια μικρή αφιέρωση της συγγραφέα . Η ιδιαίτερη αξία των βιβλίων προκύπτει, φυσικά, και από την προσωπική αφιέρωση της Ρόουλινγκ, καθώς όσο εκείνη γινόταν όλο και πιο διάσημη, τόσο οι προσωπικές της αφιερώσεις εξέλιπαν – πρωτίστως λόγω της έλλειψης χρόνου.

 

Στη χειρόγραφη αφιέρωση η Ρόουλινγκ είχε γράψει “Στην οικογένεια Pope, με πολλά ευχαριστώ που γνώρισαν τον Harry σε τόσους πολλούς ανθρώπους“. Όπως έγινε γνωστό, η δασκάλα έμαθε τον Harry Potter στους μαθητές της στο δημοτικό 20 χρόνια πριν, καθώς τους διάβαζε αποσπάσματά του και μάλιστα τους είχε συνοδεύσει και σε παρουσίαση βιβλίου όπου η συγγραφέας πέρασε μαζί με τα παιδιά σχεδόν μια ολόκληρη ώρα. 

 

Πλέον, όπως δήλωσε η ιδιοκτήτρια των αντιτύπων, μάλλον αυτά ανήκουν σε κάποιο θησαυροφυλάκιο της τράπεζας Gringotts και όχι απλά στη βιβλιοθήκη του σπιτιού της στη Σκωτία.

 

 

Πηγή πληροφοριών και φωτογραφίας: MentalFloss

 

Διαβάστε ακόμα:

Μάθετε αν τα Harry Potter βιβλία σας κοστίζουν χιλιάδες ευρώ

9 spin off του Χάρι Πότερ που θα θέλαμε να έχει γράψει η Τζ.Κ. Ρόουλινγκ

Όλοι οι χαρακτήρες του Χάρι Πότερ που σκέφτηκε “να σκοτώσει” η Ρόουλιγνκ

Η Τζ.Κ. Ρόουλινγκ επιβεβαιώνει γνωστή θεωρία για την Ερμιόνη

Κι αν τελικά το σημάδι στο μέτωπο του Χάρι δεν είναι κεραυνός;

Χαρακτήρες που η Ρόουλινγκ “έκοψε” από τα βιβλία Χάρι Πότερ

Meta

Έχω σπουδάσει Μπαγιαντέρα στη Λυών

No Comments

Post a Comment