Γιατί δεν καταστράφηκε το κομμάτι της ψυχής του Voldemort στην Κάμαρα με τα Μυστικά; - The Daily Owl
fade
39829
post-template-default,single,single-post,postid-39829,single-format-standard,eltd-core-1.2.1,flow child-child-ver-1.0.1,flow-ver-1.6.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Γιατί δεν καταστράφηκε το κομμάτι της ψυχής του Voldemort στην Κάμαρα με τα Μυστικά;

Η συγκεκριμένη ερώτηση συχνά μπερδεύει τους φανς των βιβλίων και ταινιών Harry Potter, ωστόσο η Hermione Granger θα μας βοηθήσει να δώσουμε τις σχετικές διευκρινίσεις. Σύμφωνα λοιπόν με τη σκηνή του βιβλίου Ο Χάρι Πότερ και οι Κλήροι του Θανάτου, όπου οι τρεις φίλοι, Harry, Hermione και Ron συζητούν για τους Πεμπτουσιωτές, ένα τέτοιο μαγικό αντικείμενο μπορεί να πάψει να υπάρχει με διάφορους τρόπους, οι οποίοι όμως πρέπει να είναι τόσο καταστρεπτικοί, ώστε ο Πεμπτουσιωτής να μη μπορεί να “επισκευαστεί/ ιαθεί” μόνος του, να μην τίθεται δηλαδή καν ζήτημα “αυτο-επισκευής” μέσω της μαγείας. Ένας τέτοιος τρόπος είναι και το δηλητήριο βασιλίσκου, που υπάρχει στα δόντια του τέρατος. 

 

 

 

Σε ερώτηση του Ron, στην ίδια σκηνή, σχετικά με την περίπτωση “μετακόμισης” του Πεμπτουσιωτή σε ένα άλλον ξενιστή (όπου θα μπορούσε να εξακολουθεί να ζει συμβιωτικά ή παρασιτικά), η Hermione απάντησε ότι ο Πεμπτουσιωτής είναι το ακριβώς αντίθετο της ανθρώπινης φύσης και έδωσε το παρακάτω παράδειγμα: αν έπαιρνε ένα σπαθί και διαπερνούσε με αυτό το σώμα του Ron, η ψυχή του θα παρέμενε άθικτη, ό,τι κι αν συνέβαινε. Στην περίπτωση ενός Πεμπτουσιωτή ισχύει το ακριβώς αντίθετο, καθώς το κομμάτι της ψυχής που είναι παγιδευμένο μέσα στο σώμα ή το αντικείμενο εξαρτάται πλήρως από αυτό ώστε να επιβιώσει. 

 

 

 

Στο σημείο εκείνο ο Harry θυμήθηκε την καταστροφή του ημερολογίου του Tom Riddle, το οποίο, μετά το τρύπημα με το δόντι βασιλίσκου, έβγαλε από μέσα του το μελάνι του σαν να αιμορραγούσε, καθώς και τα ουρλιαχτά του κομματιού της ψυχής του Voldemort που εξαφανιζόταν για πάντα. Μόλις το ημερολόγιο είχε καταστραφεί πλήρως, το κομμάτι ψυχής μέσα του δεν μπορούσε να επιβιώσει για κανένα λόγο. 

 

Αν, λοιπόν, αναλογιστούμε ότι ο Harry ήταν το σώμα, ο “ξενιστής” όπου βρισκόταν κρυμμένο το κομμάτι της ψυχής του Voldemort, μόνο αν πέθαινε ο ίδιος θα μπορούσε να καταστραφεί πλήρως και ο Πεμπτουσιωτής. Όμως, τα δάκρυα του Fawkes έσωσαν τον Harry, καθώς αποτελούν το αντίδοτο του δηλητηρίου του βασιλίσκου και έτσι ο Harry επέζησε, μαζί, βέβαια, με το κομμάτι της ψυχής του Voldemort. 

 

Πηγή

 

 

Διαβάστε ακόμα:

20+1 άγνωστες πληροφορίες για την ταινία Ο Χάρι Πότερ και η Κάμαρα με τα Μυστικά

Η Τζ.Κ. Ρόουλινγκ γράφει για την Κάμαρα με τα (πολλά) μυστικά

Με ποιον συμπρωταγωνιστή της από τις ταινίες Χάρι Πότερ ήταν ερωτευμένη η Έμμα Γουότσον;

Αυτός ο ηθοποιός του Harry Potter δεν είχε δει την πρώτη ταινία μέχρι και πρόσφατα!

 

 
No Comments

Post a Comment