Η Μόδα στο Game of Thrones: Daenerys Targaryen (Α' Μέρος) - The Daily Owl
fade
22068
post-template-default,single,single-post,postid-22068,single-format-standard,eltd-core-1.2.1,flow child-child-ver-1.0.1,flow-ver-1.6.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Η Μόδα στο Game of Thrones: Daenerys Targaryen (Α’ Μέρος)

Αρχές 1ου Κύκλου

 

daenerys1Την Daenerys την συναντάμε για πρώτη φορά στο Pentos. Η Michele Clapton ήθελε να δείξει πως είναι μία αγνή και όμορφη νεαρή κοπέλα, και έτσι τα ρούχα της είναι αέρινα και σε απαλά χρώματα, ενώ τα σχέδια τους είναι κομψά και θυμίζουν λίγο Αρχαία Ελλάδα.

 

Η Daenerys τότε ήταν υποχείριο του αδερφού της, Viserys, ο οποίος έλεγχε ακόμα και τα φορέματα που φορούσε. Όταν την βλέπουμε να παρουσιάζεται για πρώτη φορά στον Khal Drogo, φοράει ένα σχεδόν διαφανές φόρεμα με δύο καρφίτσες με τρικέφαλους δράκους (το οικόσημο των Targaryen), που αφήνει λίγα στην φαντασία και στην ουσία δείχνει στον Drogo τι αγοράζει.

 

Το νυφικό της, που υποτίθεται ότι της το παρείχε ο Illyrio Mopatis, είναι στο χρώμα του φεγγαριού (αφού ο Drogo αργότερα την αποκαλεί “το φεγγάρι της ζωής του”) και ξετυλίγεται σαν περιτύλιγμα δώρου. Στο τέλος του κύκλου το βλέπουμε να καίγεται μαζί της συμβολίζοντας έτσι το τέλος της ιστορίας της με τον Drogo και κλείνοντας αυτό το κεφάλαιο της ζωής της.

daenerys1

 

Τέλη 1ου Κύκλου – Αρχές 2ου

 

daenerys2Με την ενσωμάτωση της Daenerys στο khalasar βλέπουμε και την πρώτη δραστική αλλαγή στον τρόπο που ντύνεται. Πλέον, ως Khaleesi, προσπαθώντας να ταυτιστεί περισσότερο με την κοινωνία των Dothraki, αρχίζει να φοράει μπλούζες και φούστες φτιαγμένες από δέρμα και τρίχες αλόγου και τις συνοδεύει με δερμάτινα παντελόνια και μπότες, που είναι απαραίτητα για να μπορέσει να καβαλάει το άλογο της στις μακρινές διαδρομές που συνηθίζουν να διασχίζουν οι Dothraki ως λαός νομάδων.

 

Αλλάζει ακόμα και τα μαλλιά της, αρχίζοντας να τα χτενίζει σε πλεξούδες, που είναι σύμβολο δύναμης στην κουλτούρα των Dothraki.

 

Αφού περάσει κάποιο χρόνο στο Vaes Dothrak, βρίσκει την ευκαιρία να εκφράσει τον εαυτό της μέσα από το στυλ των Dothraki και χρησιμοποιεί υλικά που βρίσκει στην αγορά για να δημιουργήσει το δικό της προσωπικό στυλ. Αντί για δέρμα αλόγου, χρησιμοποιεί (υποτιθέμενο) δέρμα κροκόδειλου (στην πραγματικότητα πρόκειται για δέρμα ψαριού), που παραπέμπει σε λέπια δράκου.

daenerys2

 

Τέλη 2ου Κύκλου

 

daenerys3Μετά τον θάνατο του Drogo και την περιπλάνηση της στην έρημο, η Daenerys φτάνει στην Qarth και το στυλ της περνάει άλλη μία εκτεταμένη αλλαγή. Ξεκινάει υιοθετώντας τον τρόπο που ντύνονται οι γυναίκες εκεί και φοράει ένα γαλάζιο φόρεμα από πλούσιο ύφασμα που της χαρίζει ο Xaro Xhoan Daxos, δελεασμένη από τον πλούτο της Qarth προσπαθεί να ευχαριστήσει τους γύρω της και να κατοχυρώσει μία συμμαχία με αυτούς.

 

Σύντομα όμως αρχίζει να δυσαρεστείται με τον τρόπο που την αντιμετωπίζουν και επιστρέφει στα δερμάτινα ρούχα των Dothraki διατηρώντας όμως κάποια στοιχεία του ρουχισμού των κατοίκων της Qarth και ιδιαίτερα αυτού των ανδρών.

 

Η Daenerys θέλει να φανεί ισχυρή και θεωρώντας πως ο τρόπος ντυσίματος των ανδρών είναι εκείνος που εκπέμπει περισσότερη δύναμη, αρχίζει να φοράει ρούχα παρόμοια με αυτών, αλλά πιο κοντά, και προσθέτει μεταλλικές επενδύσεις στο πάνω μέρος τους, που παραπέμπουν σε πανοπλία (όπως έκανε και η Cersei). Διαισθανόμενη τον κίνδυνο γύρω της αρχίζει να φοράει και πάλι τα δερμάτινα παντελόνια και τις μπότες της (σε περίπτωση που χρειαστεί να το σκάσει το συντομότερο δυνατόν).

daenerys3

 

ΠΗΓΕΣ

Lena Pupu

Bookworm | Movieworm | Foodworm - Όλα τα σκουλήκια στην τιμή του ενός

No Comments

Post a Comment