Ο Τσάρλι και το Εργοστάσιο της Σοκολάτας (2005) – The Daily Owl
fade
13249
post-template-default,single,single-post,postid-13249,single-format-standard,eltd-core-1.2.1,flow child-child-ver-1.0.1,flow-ver-1.6.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Ο Τσάρλι και το Εργοστάσιο της Σοκολάτας (2005)

Μία ταινία φαντασίας του 2005 βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο του Ρόαλντ Νταλ, σε σκηνοθεσία του Τιμ Μπάρτον. Είναι η δεύτερη μεταφορά του βιβλίου αυτού σε ταινία. Η πρώτη ήταν το 1971 και απογοήτευσε τόσο τον Νταλ, που δεν δέχτηκε να μεταφέρουν και το δεύτερο βιβλίο της σειράς, “Ο Τσάρλι και ο Μεγάλος Γυάλινος Ανελκυστήρας”.

 

Τα δικαιώματα για τη μεταφορά αυτής της ταινίας δόθηκαν από τους κληρονόμους του, μετά από πολλά χρόνια συζητήσεων (σχεδόν μία δεκαετία), καθώς ήθελαν να έχουν πλήρη καλλιτεχνικό έλεγχο και να δώσουν την έγκρισή τους για τις επιλογές των ηθοποιών, σκηνοθετών και σεναριογράφων.

 

ccf

 

 Ο Γουίλι Γουόνκα (Τζόνι Ντεπ), ιδρυτής ενός φημισμένου εργοστασίου σοκολάτας, που, αν και λειτουργεί, είναι πάντα κλειστό στο κοινό, αποφασίζει να δώσει σε 5 παιδιά την ευκαιρία να το επισκεφτούν, συνοδευόμενα από έναν κηδεμόνα τους. Ανακοινώνει, επίσης, πως ένα από αυτά θα κερδίσει ένα μεγάλο έπαθλο στο τέλος της ξενάγησης. Μοιράζει, λοιπόν, πέντε Χρυσά Εισιτήρια σε πέντε σοκολάτες του, που στη συνέχεια πωλούνται σε διάφορες χώρες του κόσμου, προκαλώντας πανδαιμόνιο καθώς οι πωλήσεις εκτοξεύονται στα ύψη.

 

ccf9

Η Νεστλέ προμήθευσε την παραγωγή με 1,850 αληθινές σοκολάτες.

 

Τα πρώτα τέσσερα εισιτήρια βρίσκονται γρήγορα από προνομιούχα παιδιά που χρησιμοποίησαν διάφορες αμφιλεγόμενες μεθόδους για να τα καταφέρουν. Το πρώτο το βρίσκει ο τρομερά λαίμαργος Αύγουστος Γκλουπ από τη Γερμανία, το δεύτερο το “βρίσκει” η κακομαθημένη Αγγλίδα Βερούκα Σολτ, το τρίτο το βρίσκει η Αμερικανίδα “πρωταθλήτρια” Βάιολετ Μπόργκαρντ και το τέταρτο το βρίσκει εύκολα με κάποιους υπολογισμούς, ο Μάικ Τιβι από το Κολοράντο.

 

bleh

 

Το πέμπτο εισιτήριο τυχαίνει σε ένα ξεχωριστό και καλόκαρδο αγόρι, τον Τσάρλι Μπάκετ (Φρέντι Χάιμορ). Ο Τσάρλι ζει σε ένα πολύ φτωχικό σπιτάκι μαζί με τους γονείς του (Νόα Τέιλορ-Έλενα Μπόναμ Κάρτερ) και τους τέσσερεις κλινήρεις παππούδες του. Ένας από τους παππούδες του, ο Τζο, που δούλευε πριν χρόνια στο εργοστάσιο, είναι αυτός που θα τον συνοδεύσει.

 

ccf7ccf1

 

Στο εργοστάσιο οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον παράξενο ιδιοκτήτη του, Γουίλι Γουόνκα, να γευτούν πολλά από τα εκπληκτικά γλυκά του, να γνωρίσουν τα μικρόσωμα Ούμπα-Λούμπα που ευθύνονται για την τέλεια λειτουργία του εργοστασίου, ενώ τα τέσσερα από τα πέντε παιδιά θα βρεθούν αντιμέτωπα με δυσάρεστες εκπλήξεις, αποτέλεσμα των απαίσιων χαρακτήρων τους.

charliephotoset

Προς έκπληξή του, ο Ντιπ Ρόι υποδύθηκε κάθε ένα από τα Ούμπα-Λούμπα, επαναλαμβάνοντας τις ίδιες κινήσεις πολλές εκατοντάδες φορές. Ενώ οι σκηνές προστέθηκαν δίπλα-δίπλα ψηφιακά, το κάθε Ούμπα-Λούμπα αντιπροσωπεύει μία ξεχωριστή ερμηνεία του Ρόι. Όλο αυτό είχε ως αποτέλεσμα η αμοιβή του να ανέλθει στο ένα εκατομμύριο δολάρια.

Bookworm | Movieworm | Foodworm - Όλα τα σκουλήκια στην τιμή του ενός

No Comments

Post a Comment