Κινούμενα Σχέδια & Χάλοουιν - The Daily Owl
fade
8059
post-template-default,single,single-post,postid-8059,single-format-standard,eltd-core-1.2.1,flow child-child-ver-1.0.1,flow-ver-1.6.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Κινούμενα Σχέδια & Χάλοουιν

Σε ένα προηγούμενο αφιέρωμα μιλήσαμε για τηλεοπτικές σειρές, οι οποίες έχουν ειδικά επεισόδια με θέμα το Χάλοουιν. Σε αυτό το άρθρο, θα αναφέρουμε κινούμενα σχέδια, που έχουν και αυτά ανάλογα επεισόδια. Ιδιαίτερα οι δύο μεγάλες εταιρείες, Nickelodeon και Ντίσνεϋ, έχουν μια πληθώρα αφιερωμάτων σε αρκετές από τις σειρές τους.

 

1. Τα Στρουμφάκια (The Smurfs- Halloween Special)

smurfs-halloween-special-dvd

Τα Στρουμφάκια

Είναι μια συλλογή DVD, η οποία περιέχει 6 επεισόδια, με θέμα τη γιορτή του Χάλοουιν. Κυκλοφόρησε το 2012 στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς και το 2013 στην Αυστραλία. Σε ένα από τα επεισόδια, τα Στρουμφάκια γίνονται κόκκινα, προκειμένου να ακολουθήσουν το κόκκινο χρώμα των πεσμένων φύλλων (λόγω φθινοπώρου).

 

2. Λίλο και Στιτς (Lilo and Stitch)

Λίλο και Στιτς

Προβλήθηκε το 2003. Είναι το πέμπτο επεισόδιο της τηλεοπτικής μεταφοράς της ταινίας. Το θέμα του επεισοδίου είναι το “Πείραμα 300” και συγκεκριμένα η ανακάλυψή του. Το Πείραμα 300 μπορεί να μεταμορφωθεί και να πάρει την μορφή του χειρότερου φόβου των ανθρώπων. Το ηθικό δίδαγμα είναι πως αν αντιμετωπίσουμε τους φόβους μας, μπορούμε να τους ξεπεράσουμε. 

 

3. Το Χάλοουιν Κέρασμα της Ντίσνεϋ (Disney’s Halloween Treat)

Ντίσνευ Χάλοουιν

Προβλήθηκε το 1982 ως ειδικό επεισόδιο της σειράς Walt Disney. Αποτελείται από μερικά αποσπάσματα διαφορετικών ιστοριών των ηρώων της Ντίσνεϋ. Την αφήγηση του επεισοδίου κάνει ένα κουτάβι, ο Τζακ Ο’ Λάντερν. Λόγω της δημοτικότητάς του, τα τηλεοπτικά δίκτυα το επαναλάμβαναν σχεδόν για μια δεκαετία. 

 

4. Σαμπρίνα (Sabrina)

Σαμπρίνα

Λόγω της φύσης της, η σειρά δεν θα μπορούσε να μην έχει θέμα Χάλοουιν. Η ειδίκευσή της βοήθησε στο να δούμε ένα διασκεδαστικό επεισόδιο τo 1999. H “εχθρός” της Σαμπρίνα, Τζεμ, διοργανώνει ένα πάρτυ που δεν της επιτρέπει να συμμετάσχει. Έτσι, λοιπόν, η Σαμπρίνα με τη βοήθεια της οικογένειάς της διοργανώνει το δικό της πάρτυ, προσπαθώντας να αποτρέψει την Τζεμ από το να τη σαμποτάρει. 

 

5. Το Σπίτι του Μίκυ- Το Σπίτι των Κακών (Mickey’s House of Villains)

latest

Το σπίτι των κακών της Ντίσνεϋ

Είναι μια ταινία, που προβλήθηκε το 2002. Πρωταγωνιστούν οι βασικοί ήρωες της σειράς μαζί με τον Μίκυ, καθώς και καλοί ήρωες αλλά και κακοί από παλαιότερες ταινίες της Ντίσνεϋ. Αναμέσά τους θα δούμε τον Γουίνι, τον Κακό Λύκο, τον Άδη, την Κακιά Μάγισσα, τον Μπάμπι και πολλούς άλλους ακόμα. Οι ιστορίες των διάφορων παραμυθιών μπερδεύονται, δημιουργώντας ένα όμορφο αποτέλεσμα. 

 

 

 

ΠΗΓΕΣ

Sophia Aurora Mavragani

Περήφανη μάγισσα Ravenclaw. Κάτοικος ενός κόσμου διαφορετικού, γεμάτου μαγεία..

No Comments

Post a Comment