Camping α λα Harry Potter - The Daily Owl
fade
41828
post-template-default,single,single-post,postid-41828,single-format-standard,eltd-core-1.0,flow child-child-ver-1.0.0,flow-ver-1.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11,vc_responsive

Camping α λα Harry Potter

Μπήκε ο Αύγουστος και πολλοί σιγά σιγά έχουν αρχίσει να ξεχύνονται στις παραλίες. «Λίγο» η οικονομική κρίση, λίγο το αίσθημα της περιπέτειας και η αγάπη για τη φύση κι έτσι πολλοί επιλέγουν το camping για τις διακοπές τους. Όπως σε πολλές περιπτώσεις της ζωής μας ευχόμαστε να ήμασταν μάγοι –  έστω με ένα ξόρκι διακτινισμού όταν περιμένουμε ώρες το λεωφορείο κι έχουμε αργήσει ή ένα ξόρκι για το ακατάστατό σπίτι, έτσι και το camping είναι μια από αυτές τις περιπτώσεις. Ας δούμε, λοιπόν, κάποια σωτήρια-must have ξόρκια και μαγικά αντικείμενα για μια μαγική εμπειρία camping.

 

 

Μαγεμένη Σκηνή

 

 

Κάθε μάγος-κατασκηνωτής που σέβεται τον εαυτό του διαθέτει μια μαγεμένη σκηνή. Φυσικά οι μαγεμένες σκηνές απέχουν έτη φωτός από αυτές των Muggles καθώς είναι σκηνές που είναι μεγαλύτερες στο εσωτερικό ενώ απέξω φαίνονται απλές πάνινες σκηνές. Μια μαγεμένη σκηνή μπορεί να διαθέτει δωμάτια, κουζίνα, μπάνιο και σαλόνι σαν ένα μικρό εξοχικό. Μια τέτοια είδους σκηνή ήταν η σκηνή του κύριου Perkins, συνεργάτη του κύριου Weasley στο υπουργείο. Ο κύριος Perkins δάνεισε στον κύριο Weasley τη σκηνή του, η οποία χρησιμοποιήθηκε από εφτά Weasleys και τον Harry Potter το 1994 στο Παγκόσμιο Κύπελο Quidditch. Στη συνέχεια επειδή το λουμπάγκο του κύριου Perkins χειροτέρευσε δεν ήθελε πίσω τη σκηνή οπότε ο Harry, o Ron και η Hermione την χρησιμοποίησαν το 1997 κατά την αναζήτηση των Πεμπτουσιωτών του Voldemort. Αρκετές μαγεμένες σκηνές διαθέτουν ξόρκια που απωθούν τους Muggles. Αν λοιπόν η σκηνή σας δεν είναι ακόμη μαγεμένη εφαρμόστε ένα μη ανιχνεύσιμο ξόρκι επέκτασης και voila η υπαίθρια βίλα σας.

 

 

 

Το τσαντάκι με χάντρες της Hermione

 

 

Άλλο ένα θέμα γενικά των διακοπών και πόσο μάλλον του camping είναι οι αποσκευές. Ρούχα, παπούτσια, καπέλο, αντηλιακό, σκηνή, υπόστρωμα, βιβλίο… κι όλα αυτά τα κουβαλάς σε πλοία, τρένα, και σταθμούς έχοντας χάσει τουλάχιστον ένα νεφρό γυρίζοντας σπίτι. Οι μάγοι όμως μπορούν να έχουν όλα αυτά κι όλη τους την περιουσία αν θέλουν σε ένα τσαντάκι που με το ζόρι χωράει το κινητό. Κάπου στο 1997 ή νωρίτερα η Hermione Granger απέκτησε ένα τσαντάκι με χάντρες. Mε ένα μη ανιχνεύσιμο ξόρκι επέκτασης στο μικρό αυτό τσαντάκι χώρεσε τα βιβλία της – φυσικά – τη μαγική σκηνή, ρούχα μέχρι και το σπαθί του Gryffindor και το είχε  μαζί της σε όλη την αναζήτηση των πεμπτουσιωτών. Για λιγότερα βάρη, ταλαιπωρία και περισσότερα «απαραίτητα» πράγματα στις διακοπές πάρτε το πιο μικρό τσαντάκι σας και με ένα ξόρκι επέκτασης είστε έτοιμοι.

 

 

 

Accio

 

 

Σύμφωνα με έναν ανώνυμο νόμο της φύσης πολλές φορές όταν χρειάζεσαι κάτι δεν το βρίσκεις. Αυτό συμβαίνει αρκετά συχνά όταν φτιάχνεις τη βαλίτσα για τις διακοπές ή το τσαντάκι σου τέλος πάντων. Με το ξόρκι Accio μπορείτε να καλέσετε το αντικείμενο που ψάχνετε ακόμη κι αν είστε ήδη στο αυτοκίνητο. Επίσης χρησιμεύει για το συμμάζεμα όταν φεύγετε αλλά και το μάζεμα των σκουπιδιών από τη θάλασσα και την παραλία – δικά σας και μη. 

Υ.Γ. Μην το προσπαθήσετε σε ανθρώπους, πιάνει για μικρά αντικείμενα και ζωάκια.

 

 

 

Aguamenti και Aqua Eructo

 

 

To Aguamenti είναι πολύ χρήσιμο ξόρκι αν έχει πιάσει φωτιά η φούστα σας από μάχη με δράκο όπως της Fleur Delacour μετά την πρώτη δοκιμασία, ή αν ψάχνετε Πεμπτουσιωτές σε σκοτεινές σπηλιές με κολασμένους και διψάτε. Το νερό στο camping είναι ένα ζήτημα ειδικά αν είναι ελεύθερο και μακριά από κάποιο κέντρο. Με το Aguamenti, όποτε διψάσετε μπορείτε να έχετε νερό από το ραβδί σας στο λεπτό. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε τόσο για πόση, όσο και για ένα ντουσάκι να φύγει η αλμύρα. Όσο αναφορά τις φωτιές στην παραλία και κοντά σε δασικές περιοχές καλό θα ήταν να αποφεύγονται. Το Aqua Eructo με λίγη περισσότερη ποσότητα νερού δύναται να σβήσει μικρές φωτιές της παρέας στην παραλία που έχουν μπει με συνέπεια και ελεγχόμενα, κάποια μέρα που δεν φυσάει. Δυστυχώς δε μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να σβήσει κατάρες που σχετίζονται με τη φωτιά και καίνε τα πάντα στο πέρασμα τους (fiendfyre).

 

 

 

Bubble-Head Charm

 

 

Για άνετες περιπέτειες και εξερεύνηση του βυθού χωρίς μάσκα, αναπνευστήρα και φιάλες οξυγόνου το Bubble-Head Charm είναι το ιδανικό ξόρκι. Εφαρμόζοντάς το δημιουργείται μια προστατευτική φούσκα γύρω από το κάτω μισό του προσώπου του πομπού. Χρησιμοποιήθηκε από τον Cedric Diggory και την Fleur Delacour στις 24 February του 1995 κατά την δεύτερη δοκιμασία του Τριάθλου Μαγείας, επιτρέποντας τους να αναπνέουν κάτω από το νερό.

 

 

 

Arania Exumai

 

 

Ένα ξόρκι για να διώχνετε τις Acromantulas και τα πάσης φύσης αραχνοειδή από τη σκηνή σας. Ελπίζουμε να υπάρχουν αντίστοιχα για τις σφήκες, τα μυρμήγκια, τους μπάμπουρες και φυσικά τις κατσαρίδες. Πολλοί θα δελεαστούν να χρησιμοποιήσουν τη φονική κατάρα αλλά ένας σωστός μάγος δεν την χρησιμοποιεί, σεβόμενος την ζωή και του πιο μικρού ζωυφίου.

 

 

 

Το First Aid kit του μάγου

 

 

Κάθε διαβασμένος και προετοιμασμένος μάγος γνωρίζει τα παρακάτω θεραπευτικά ξόρκια για πάσης φύσεως περιστατικά:

Anapneo : ένα ξόρκι για περιπτώσεις πνιγμού, καθαρίζοντας το λαιμό του θύματος.

Brackium Emendo/Ossio Dispersimus : Για σοβαρά κατάγματα  αν χρησιμοποιηθεί σωστά το ξόρκι αυτό αποκαθιστά τα σπασμένα κόκαλα. Αν δε ξέρετε να το χρησιμοποιήσετε όμως, όπως Gilderoy Lockhart, θα καταλήξετε χωρίς καθόλου κόκαλο.

Episkey : για μικροτραυματισμούς, σπασμένες μύτες και σκισμένα χείλη αν μπλέξατε σε κανένα καβγά το Episkey είναι το ξόρκι για εσάς.

Ferula: Επίσης για κατάγματα το συγκεκριμένο ξόρκι δένει και βάζει σε νάρθηκα το κάθε κάταγμα.

Reparifors : Για πάσης μαγικής φύσεως μικροτραύματα, μέχρι και παράλυση.

Tergeo : Ξόρκι για τον καθαρισμό πληγών από ξεραμένο αίμα.

Vulnera Sanentur : Χρησιμοποιήστε το για την επούλωση βαθιών πληγών όπως αυτές που προκαλεί η κατάρα Sectumsempra.

 

Από το κουτί πρώτων βοηθειών του μάγου δεν πρέπει φυσικά να λείπουν και τα απαραίτητα θεραπευτικά βότανα.

Υ.Γ. Αν είστε αρχάριος στα ξόρκια πριν πάτε διακοπές να γνωρίζετε τουλάχιστον τις βασικές πρώτες βοήθειες.

 

Αν λοιπόν φέτος τον Αύγουστο αποφασίσετε να πάτε για camping θυμηθείτε τα παραπάνω. Αν πάλι είστε αρχάριοι ακόμη στα μαγικά μη στενοχωριέστε – το πιο σημαντικό για όμορφες διακοπές είναι η καλή παρέα είτε είσαι μάγος ή όχι. Άλλωστε, το camping α λα Muggle, έχει κι αυτό την ομορφιά του.

EnchantedFeather

(Time)Traveler, Μικρή Γιαπωνέζα, Footballer , Dancer , Magic Creature/ Σπουδάζω Φυσική και διάφορα άλλα τρελά και μαγικά, σχολείο στο Hogwarts , διακοπές στη Ναrnia , τοξοβολία στην κατασκήνωση με τις Αμαζόνες κτλ / Words are our most inexhaustible source of magic... και μην ξεχνάμε The North remembers

No Comments

Post a Comment