Η Belle είναι η πριγκίπισσα της Disney που χρειαζόμαστε σήμερα - The Daily Owl
fade
27990
post-template-default,single,single-post,postid-27990,single-format-standard,eltd-core-1.2.1,flow child-child-ver-1.0.1,flow-ver-1.6.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Η Belle είναι η πριγκίπισσα της Disney που χρειαζόμαστε σήμερα

Η ταινία κινουμένων σχεδίων του 1992 Beauty and the Beast μετέφερε στο σινεμά την ιστορία της Πεντάμορφης και του Τέρατος κυρίως μέσα από το πρίσμα της αγάπης και της καλοσύνης. Η Belle αποτέλεσε την αρχετυπική μορφή της πριγκίπισσας της Disney, πάνω στην οποία βασίστηκαν πολλές ηρωίδες επόμενων ταινιών, όπως η Jasmine, η Pocahondas και η Esmeralda από το The Hunchback of Notre Dame. H Belle των κινουμένων σχεδίων δρα με βάση την αγάπη, αλλά και το ανεξάρτητο πνεύμα της. Το χαρακτηριστικό της είναι ότι νοιάζεται για τον άλλο και θα κάνει τα πάντα γι’ αυτόν. 

 

 

 

xe3m0p-jpg

 

Η Belle της real life ταινίας, η οποία θα κυκλοφορήσει στην Ελλάδα στις 16 Μαρτίου, είναι σύμφωνα με τους δημιουργούς, η πρώτη μοντέρνα πριγκίπισσα της Disney, πρωτίστως διότι η ίδια δεν θέλει να είναι πριγκίπισσα

 

 

 

 

anigif_original-grid-image-17780-1487704150-4

 

Όπως εξηγούν σε σχετικό βίντεο οι παραγωγοί της ταινίας μαζί με την Emma Watson νέα Belle αγαπάει το διάβασμα ακριβώς όσο και η παλιά. Δεν μένει, όμως, μόνο στη θεωρία. Ο χαρακτήρας της έχει επιλέξει τον τρόπο εξέλιξής του. Η Belle είναι εφευρέτης. Επιλέγει να ασχοληθεί με μια – για πολλούς – “αντρική ενασχόληση”. Και η ίδια βρίσκεται πάντα σε απόλυτη αρμονία με τα “θέλω” της. Επίσης, η Belle υπερασπίζεται και διεκδικεί. Υπερασπίζεται τον πατέρα της απέναντι στο Τέρας, τον εαυτό της, ομοίως, καθώς και το Τέρας απέναντι στον Gaston και τους κατοίκους της πόλης. Και, πάνω απ’ όλα, πάντα την ενδιαφέρει να μάθει ποια είναι, παρά να βρει τον πρίγκιπα και να τον παντρευτεί. Ο γάμος δεν είναι αυτοσκοπός. Η ευτυχία είναι, μέσα από τις βαθιές, προσωπικές, αληθινές ανάγκες. 

 

 

 

 

tumblr_ognzf1I7O71up42jgo2_540

 

 

Η επιλογή της Emma Watson για τον ρόλο της Belle έγινε, όχι μόνο για το ταλέντο της και την εξωτερική της εμφάνιση, αλλά κυρίως για το γεγονός ότι η ίδια από την πρώτη εμφάνισή της στις ταινίες της σειράς Χάρι Πότερ, αποτέλεσε πρότυπο για τα νεαρά κορίτσια και αγόρια. 

 

 

Meta

Έχω σπουδάσει Μπαγιαντέρα στη Λυών

No Comments

Post a Comment